Danielle-Smith-vaccine-810x500.png

Danielle Smith z Alberty vyčíta reportérovi otázku, či dostane novú injekciu COVID

49
Neutral

Konzervatívna premiérka Alberty Danielle Smithová sa po otázke, či sa nechá zaočkovať proti COVID, ohradila voči novinárovi zo starších médií a povedala, že má skvelý imunitný systém, ale že o tom má diskutovať len so svojím lekárom a nie s novinármi.

“Pozrite sa, som zdravý človek, mám tendenciu starať sa o svoj imunitný systém,” povedala Smithová (23:40 min.) v odpovedi na otázku reportéra CBC o jesennom očkovaní COVID.

“A myslím si, že o tom by som mala hovoriť so svojím lekárom, nie s médiami.”

Reportér CBC naliehal na Smithovú, aby mu odpovedala na otázku, či sa ona osobne “chystá “podstúpiť” aktualizované očkovanie COVID, ktoré práve schválila Zdravotnícka Kanada, a kedy provincia spustí očkovaciu kampaň pre verejnosť.

Smith odkázal otázku reportéra CBC’na ministerku zdravotníctva Alberty Adrianu LaGrangeovú, ktorá uviedla, že provincia “pracuje” na podrobnostiach o zverejnení informácií týkajúcich sa novo schváleného očkovania COVID.

LaGrangeová dostala rovnakú otázku ako Smithová, či sa plánuje “nechať sa zaočkovať.

Odpovedala: “Záleží na tom, o akom očkovaní’hovoríte,” na čo reportér odpovedal: “COVID.”

LaGrangeová potom povedala, že je “aj veľmi zdravá. Mám veľmi zdravý imunitný systém.”

“Tiež si myslím, že je to osobné rozhodnutie jednotlivcov, pozriem sa na to, ako bude postupovať čas a aká bude moja cesta,” poznamenala.

Potom opäť zopakovala, že podstúpenie očkovania proti COVID je “osobné rozhodnutie, ktoré musia ľudia urobiť pre seba, pre svoje deti, a my rešpektujeme rozhodnutia, ktoré ľudia urobia.”

Otázky na Smithovú a LaGrangeovú prišli na tlačovej konferencii týkajúcej sa nedávneho vypuknutia epidémie E. coli v Calgary vo viac ako desiatich zariadeniach dennej starostlivosti, v dôsledku ktorej mnohé deti kriticky ochoreli. Zistilo sa, že kuchyňa dodávajúca potraviny do denných škôlok bola prevádzkovaná bez podnikateľského oprávnenia.

Začiatkom tohto mesiaca spoločnosť Health Canada schválila revidovanú injekciu COVID na báze mRNA od spoločnosti Moderna napriek tomu, že výskumy ukázali, že u 1 z 35 príjemcov posilňovacej injekcie došlo k poškodeniu myokardu.

Nežiaduce účinky prvého kola očkovania COVID viedli k tomu, že prostredníctvom kanadského Programu na odškodnenie po očkovaní (Canada’s Vaccine Injury Program, VISP) rastie počet Kanaďanov, ktorí požiadali o finančné odškodnenie za údajné poškodenia spôsobené očkovaním.

Doteraz niektoré VISP už vyplatilo viac ako 6 miliónov dolárov osobám poškodeným injekciami COVID, pričom zostáva uhradiť približne 2 000 žiadostí.

Ak ide o Smithovú a injekcie COVID, v prvý deň svojho pôsobenia vo funkcii premiérky v októbri minulého roka sa dostala na titulné strany novín po tom, ako sa ospravedlnila tým, ktorí boli diskriminovaní za to, že nedostali injekcie COVID.

“Môžem sa ospravedlniť hneď teraz. Je mi hlboko ľúto každého, kto bol nevhodne vystavený diskriminácii v dôsledku svojho očkovacieho statusu,” Smith povedal.

Takisto poznamenala, že ľudia bez očkovania boli “najviac diskriminovanou skupinou, akej som’kedy bola za svoj život svedkom.”

“Komunita, ktorá v minulom roku čelila najväčšiemu obmedzovaniu svojich slobôd, boli tí, ktorí sa rozhodli nedať sa zaočkovať. Nemyslím si, že som’niekedy v živote zažila situáciu, že by človeka vyhodili z práce alebo že by mu nedovolili pozerať sa na svoje deti, ako hrajú hokej, alebo že by mu nedovolili ísť navštíviť blízkeho človeka v liečebni pre dlhodobo chorých alebo v nemocnici,” dodala.

Koncom minulého roka Smith vyhodila celú radu riaditeľov provinčnej zdravotnej rady Alberta Health Services, ktorí všetci dohliadali na zavedenie prísnych mandátov COVID v provincii.

Ako predtým informoval portál LifeSiteNews, hoci je Smithová silná v otázkach slobody, sama má skúsenosti s podporou homosexuálnych “manželstiev” a hlavne s podporou potratov, hoci podporuje adopciu namiesto potratov.

Pod vedením bývalého premiéra Alberty Jasona Kenneyho’provincia uzákonila očkovacie pasy COVID a umožnila mnohým obciam a podnikom prepustiť tých, ktorí sa rozhodli nenechať sa zaočkovať.

Nedávny rozsudok albertského súdu týkajúci sa mandátu COVID v Alberte rozhodol, že politici porušili zákon o zdravotníctve provincie’tým, že rozhodovali o mandátoch COVID bez oprávnenia.

V dôsledku toho boli obvinenia mnohých, ktorí boli obvinení z porušenia zdravotných mandátov COVID, stiahnuté.

LifeSiteNews nedávno informoval, že vzhľadom na uvedený súdny prípad prokuratúra Alberty (Alberta Crown Prosecutions Service, ACPS) uviedla, že Alberťania v súčasnosti čeliaci obvineniam súvisiacim s COVID nebudú čeliť odsúdeniu a ich obvinenia budú pozastavené.

Doteraz boli obvinení majiteľ kaviarneéChris Scott, Alberta Pastors James Coates a Tim Stephens, ktorí boli obaja uväznení za to, že udržiavali svoje cirkvi otvorené pod bývalým COVID-ovým blokovaným Kenneyho’vedením, boli na základe rozhodnutia súdu všetky obvinenia COVID-u voči nim stiahnuté.