Andrew-Bailey-810x500.png

Generálny prokurátor štátu Missouri zažaloval kliniku za "transformáciu" maloletých v rozpore so štátnym zákonom

24
Kultúra smrti

Republikánsky generálny prokurátor štátu Missouri Andrew Bailey podal žalobu proti jednému z posledných zdravotných stredísk v štáte, ktoré naďalej podáva neplnoletým osobám s pohlavnou poruchou blokátory puberty alebo hormóny na kríženie pohlavia bez komplexného preskúmania duševného zdravia, ako to vyžaduje zákon, ktorý predchádza novému zákonu, ktorý zakazuje “prechod” s preskúmaním alebo bez neho.

24. septembra Baileyho úrad oznámil žalobu proti “Southampton Community Healthcare, Inc, za poskytovanie zákrokov na zmenu pohlavia, ako sú blokátory puberty alebo hormóny na zmenu pohlavia, neplnoletým osobám bez komplexného posúdenia duševného zdravia”ako to vyžaduje zákon o obchodných praktikách v štáte Missouri. “Táto žaloba prichádza po tom, čo právny tím generálneho prokurátora Baileyho’dosiahol na verejnom súde ústupky, že poskytovatelia nespĺňajú ani zriedené lekárske normy pred tým, ako umožnia deťom podstúpiť zákroky na zmenu pohlavia.”

Žaloba požaduje “úplné odškodnenie” všetkých osôb “transformovaných” klinikou bez takéhoto posúdenia, občianskoprávnu pokutu vo výške 1 000 USD voči klinike za každé porušenie a zákaz opakovania priestupkov v budúcnosti.

“Pokiaľ budem’generálnou prokurátorkou, budem bojovať za to, aby Missouri bolo najbezpečnejším štátom v krajine pre deti,” povedala Baileyová, ktorá je zároveň vediekoalíciu viacerých štátov na podporu arkansaského zákazu “premeny” maloletých. “Títo poskytovatelia zlyhali“deťom z Missouri, keď odmietli aj zriedený medicínsky štandard a podrobili ich nezvratným zákrokom. Môj úrad sa za to nepostaví.”

“Southampton Community Health Care sa nám nepodarilo bezprostredne zastihnúť, aby sme sa k tomu vyjadrili,” NPR reportovala 25. septembra.

Súdny proces’pokus o potrestanie Southamptonu je doplnkom k nedávno potvrdenému zákonu Missouri’o zákaze “prechodu” neplnoletých osôb so zdravotnými posudkami alebo bez nich. Zákon o záchrane dospievajúcich pred experimentovaním (SAFE), ktorý bol podpísaný 7. júna, účinne zakazuje všetky lekárske zásahy v prípade neplnoletých osôb so zmenou pohlavia – vrátane blokátorov puberty, hormónov na kríženie pohlaví a operácií – ako aj zákaz používania štátnych prostriedkov na podporu takzvaných “rodových prechodov” a “prechodov” financovaných daňovými poplatníkmi v štátnych väzniciach. 

Vymedzuje výnimky len pre zákroky, ktoré sa už začali pred koncom augusta, “lekársky overiteľné poruchy vývoja pohlavia,” liečbu stavov spôsobených alebo zhoršených predchádzajúcimi “pokusmi o prechod” alebo zákroky nevyhnutné na zabránenie “bezprostrednému nebezpečenstvu smrti alebo poškodenia dôležitej telesnej funkcie.”

Zákon bol napadnutý na súde, ale podržal minulý mesiac sudca obvodného súdu Steven Ohmer, čo prinútilo Centrum pre transrodové osoby Washingtonovej univerzity’v detskej nemocnici v Saint Louis’k prestaniu vydávania liekov.

Dôkazy ukazujú, že “potvrdzovanie” zámeny pohlavia prináša vážne škody, najmä ak sa vykonáva u citlivých detí, ktoré nemajú dostatočný mentálny vývoj, emocionálnu zrelosť a životné skúsenosti, aby zvážili dlhodobé dôsledky rozhodnutí, ktoré sa im vnucujú, alebo úplné vedomosti o dlhodobých účinkoch chirurgických a chemických zákrokov, ktoré menia život, fyzicky ho transformujú a často sú nezvratné.

Štúdie zistili, že viac ako 80 % detí, ktoré zažívajú rodovú dysfóriu z nej do konca dospievania samy vyrastú, a že ani úplná “zmena pohlavia” chirurgická liečba často nedokáže vyriešiť pohlavne zmätených jedincov’ zvýšený sklon k sebapoškodzovaniu a samovraždám — a môže ju dokonca zhoršiť, a to aj tým, že posilňuje ich zmätenosť a zanedbáva skutočné základné príčiny ich duševných problémov.

Mnohí často ignorovaní “detranzitisti,” jedinci, ktorí sa pokúšali žiť pod inou “rodovou identitou” predtým, než prijali svoje pohlavie, svedčia o fyzickej a psychickej ujme spôsobenej posilňovaním zámeny pohlaví, ako aj o zaujatosti a nedbanlivosti zdravotníckych zariadení v tejto oblasti, z ktorých mnohí pristupujú k svojej profesii aktivisticky a prípady začínajú s vopred stanoveným záverom, že “prechod” je najlepším riešením.

Niektorí takíto lekári boli tiež zachytení na videu, ako priznávajú staromódnejšie motívy takýchto zákrokov, ako napríklad pri exposé z minulého roka o Vanderbilt University Medical Center’Clinic for Transgender Health, kde Dr. Shayne Sebold Taylor otvorene povedal, že “tieto operácie zarábajú veľa peňazí.”