tmp_5fbbe354-26dd-4427-9a2b-76d24ea710dc-810x500.jpeg

Tisíce Kanaďanov pochodujú proti LGBT ideológii, keďže vatikánske šialenstvo pretrváva

75
Kultúra života

Tento týždeň pochodovali v Kanade tisíce ľudí na protest proti LGBT agende v školách. Protestujúci pochádzali zo všetkých spoločenských vrstiev, pričom moslimovia, katolíci, protestanti, pravoslávni a židia spoločne bojovali za nevinnosť detí, medzi nimi aj John-Henry Westen zo stránky LifeSite’a jeho rodina. Pochod sprevádzala veľká policajná prítomnosť spolu s protiprotestujúcimi.

Komentujúc Million Person March, Yoreová v komentároch exkluzívne pre LifeSiteNews vyzdvihla kanadského psychiatra Jordana Petersona, ktorý katolíkov varoval, že LGBT agenda je existenčnou hrozbou pre Katolícku cirkev, a povedala, že je “nadšená”, že podľa jej názoru “vyzýva katolíkov, aby v tejto kultúrnej a [civilizačnej] vojne zakročili.” 

K samotnému pochodu poznamenala: “Hovorili sme o tom, že ľavica preháňa, ako to robí vždy”… Najmä táto otázka je kopcom, na ktorom”budeme umierať. Myslím si, že je to’striktne neoddiskutovateľný záujem rodičov… Budeme’musieť pokračovať v tomto boji."” 

Páter Murr hovoril o skutočnom ekumenizme pochodu a poukázal na to, že moslimovia a katolíci pochodovali spolu, aby bojovali proti LGBT ideológii, keďže tieto dve skupiny zdieľajú“morálne hodnoty.”

“Toto je skutočný ekumenizmus, ktorý naozaj potrebujeme,” vyjadril sa. “Nie pri bohoslužbách…, pretože tie sa zmenia na spleť nezmyslov.” 

Trojica sa dotkla aj uniknutý záznam Zoom hovoru z Ontárijského odborového kongresu, ktorý poskytol inštrukcie, ako sa pokúsiť zastaviť pochod, vrátane toho, že protiprotestujúcim povedali, že budú “fyzicky zasiahnu” s účastníkmi pochodu, ako to opísal Westen a uviedol, že to bola príčina veľkej prítomnosti polície na pochode. 

Murr reagoval na taktiku navrhovanú kongresom ako “marxistickú,” povedal, že dúfa, že “spoločnosť sa prebudí a uvedomí si vnútorné… zlo, ktorým je marxizmus, a nebezpečenstvo, ktoré neustále predstavuje pre spoločnosť.”

“Možno to všetko bolo potrebné, aby sme sa dostali k tomu, ‘Nedotýkajte sa našich detí,’” uvažuje. “Možno… to’niektorých ľudí prebudí. Dúfam, že áno.” Poznamenal tiež, že ľavica sa “otvorene” domáha detí, pričom pripomenul pieseň speváckeho zboru Gay Men’s Chorus of San Francisco s názvom “We’ll Convert Your Children.”

Pápež František v pondelok odštartovalpríhovorom k organizácii Clinton Global Initiative 2023, po tom, čo nedávno hovoril s bývalým prezidentom Billom Clintonom a Alexandrom Sorosom, synom neslávne známeho ľavicového finančníka Georgea Sorosa. František vo svojom vystúpení vyzval na riešenie “ekologickej krízy”, ale nespomínal potraty. 

Yore spojil Františkove’ poznámky o naliehavosti boja proti “klimatickým zmenám” s jeho záujmom o deti a povedal: “Zaujímavo prešiel k deťom.” “Vždy tvrdím, že keď“argumenty nemajú žiadnu váhu, musíme”do argumentov obúvať”deti, aby”podporili argumenty,” pokračovala. 

Vzťahujúc sa na Františkovu diskusiu o klimatických zmenách Murr povedal, že nevie, “kam to všetko smeruje,” ale že hoci dúfa, že sa to “čoskoro skončí,” skončí to katastrofou. Dodal, že nie je v kompetencii Katolíckej cirkvi vyjadrovať sa ku klíme.  

“Toto nie je náš boj,” povedal. “Môžeme mať názor na“takéto záležitosti, ale písať encykliku o takejto veci? Stretávať sa s… niektorými z… najväčších… medzinárodných darebákov na svete… a byť s nimi v zhode, podporovať ich a… prijímať pozvania, aby som hovoril tak, ako hovoria oni? Je’niečo veľmi… zlé.” 

Murr pokračoval vo svojich komentároch a dodal, že si nemyslí, že Božiu’vôľu možno nájsť diskusiou o“klimatických zmenách,” ale zameraním sa na obranu rodiny, morálky, dogiem a liturgie. Predpovedal tiež, že Františkov nástupca bude možno musieť zvolať ekumenický koncil, aby vyriešil problémy v Cirkvi. Aj napriek tomu však vyzýva na pokoj, pretože všetko bude v poriadku. 

“Ľuďom len stále opakujem: ‘Trpezlivosť, trpezlivosť, trpezlivosť. Učte sa svojej viere. Buďte verní… Držte sa rovnej cesty… My’to prežijeme,” dodáva. 

V pondelok sa tiež vo Vatikáne zverejnil závery kanonickej vizitácie Centra Aletti, organizácie založenej potupeným bývalým jezuitským kňazom Markom Rupnikom, ktoré Rupnika a Centrum&rsquo. výrazne očistili;z akýchkoľvek pochybení v súvislosti s obvineniami voči Rupnikovi z údajného psychického, duchovného a sexuálneho zneužívania.

Zistenia sú v rozpore s výsledkami jezuitského vyšetrovania a vyšetrovania Dikastéria pre náuku viery (DDF) v tejto veci, ktoré vyústilo do Rupnikovho’exkomunikácia, ako aj svedectvo Rupnikove’údajné obete. Exkomunikácia bola rýchlo zrušená, pričom sa špekulovalo, že do nej bol priamo zapojený pápež František. 

Yore, právnik špecializujúci sa na prípady zneužívania detí, poznamenal, že Františkovo pápežstvo, hoci tvrdí, že je “nulovou toleranciou” vo vzťahu k zneužívaniu detí, sa tak neprejavilo, a dodal, že niektorí hovoria, že to, čo sa stalo Rupnikovi, “je rovnaké zaobchádzanie, akého sa dostalo [znevažovanému bývalému kardinálovi Theodorovi] McCarrickovi.” 

“Takto veci fungujú,” pokračovala. “Ak máte priazeň na mocenských miestach, nebudete podliehať pravidlám kánonického práva a trestom, ktoré… zodpovedajú hriechom a zločinom.” 

Páter Murr povedal, že pre neho jediné slovo, ktoré by mohlo vystihnúť Rupnikov škandál, je “poburujúce”, a prirovnal rozhodnutie Cirkvi”ísť po dobrých katolíkoch” k niečomu z filmu talianskeho režiséra Frederica Felliniho alebo z románu Franza Kafku. Je to tak veľmi o egu jedného človeka, že je to neuveriteľné, pokračoval.

Murr, ktorý hovoril o kríze v Cirkvi ako celku, sa tiež vyjadril, že situácia, v ktorej sa Cirkev nachádza, je podobná situácii, v akej sa ocitla za Henricha VIII, keď ju bránili iba svätí Ján Fisher a Tomáš More. “Čo’je na týchto časoch hrozné, tentoraz je to’samotná Cirkev, ktorá’prenasleduje svojich vlastných,” vyjadril ľútosť. 

“Opäť mi dovoľte povedať len toto,” pokračoval. “Nie je to koniec sveta a veci sa zlepšia. A keď sa zlepšia, všetky tieto časy si dáme pod mikroskop, zodpovieme ich a nastane’reforma, ako to bolo v Trente."” 

Všetko toto a ešte viac si naladíte v tohtotýždňovej’epizóde Vierka & Rozum.

Faith & Reason si môžete pozrieť vo videu prostredníctvom LSNTV na YouTube, RumbleBanned, aa vpravo tu na LifeSiteNews.

Je k dispozícii aj v audio formáte na Acast. Ak si chcete predplatiť audio verziu na rôznych kanáloch, navštívte webovú stránku LifeSite’Acast zde.

Vytvorili sme’špeciálny e-mailový zoznam pre túto reláciu, aby sme vás mohli každý týždeň upozorniť, keď zverejníme novú epizódu. Zaregistrujte sa teraz tak, že kliknete sem.