football-810x500.jpg

Stredoškolský futbalový tím sa stal virálnym, pretože po každom zápase spieval Ave Maria: "Chceme oslavovať Boha

30
Kultúra života

Katolícky stredoškolský futbalový tím z južnej Kalifornie sa stal virálnym pre svoje rozhodnutie uctiť si Pannu Máriu tým, že po každom zápase spoločne zaspieva “Ave Maria”.

Na videu, ktoré bolo 12. septembra zverejnené na sociálnych sieťach, stredoškolský futbalový tím z klasickej, tradičnej katolíckej Akadémie svätého Jozefa v kalifornskom San Marcos po zápase spoločne zaspieval “Ave Maria” v latinčine.

Kapitáni tímu uviedli, že z toho chcú urobiť tradíciu po každom zápase, aby “oslavovali Boha” vo všetkom, čo robia.

Futbalový tím s názvom Crusaders nedávno začal spolupracovať s organizáciou Virtue=Strength, ktorá sa opisuje ako “katolícky program, ktorý zapája srdcia a mysle vašich študentov,” pomáha im “učiť sa cnosti. Milovať nášho Pána. Žiť vieru.”

V článku profilujúcom rozhodnutie tímu’pripojiť sa k modlitbe k Panne Márii, Cnosti=Silnosti povedal sv. Joseph Academy “má úžasnú katolícku identitu a vytvorila atmosféru, v ktorej sa študenti skutočne stávajú katolíckymi lídrami, ktorí milujú nášho Pána, našu Pannu Máriu, svätú omšu a našu katolícku vieru.”

Na nápad spievať Ave Maria prišiel jeden z hráčov, Paolo, ktorý novú tradíciu nadhodil ako spôsob “zasvätenia všetkých našich činov späť Bohu,” podľa kapitána tímu Isaaca v separate video.

Virtuál=Sila povedal, že Paolo “priniesol tento nápad svojmu športovému riaditeľovi a asistentovi futbalového trénera Johnovi Murrayovi a ten ho povzbudil, aby sa o tento nápad podelil s kapitánmi.”

Križiaci teraz po každom zápase spoločne spievajú “Ave Maria”.

“Bolo to”naozaj inšpirujúce,”povedal ďalší kapitán tímu, Andrew. “Dúfame, že sa z toho stane tradícia po každom zápase. Samozrejme, keďže sme hrdí katolíci a chodíme na túto úžasnú školu, chceme robiť veci, ktoré sú výnimočné pre našu vieru a pre našu Matku Máriu, pretože to’je dôležitý aspekt nášho života.”

RELEVANTNÉ: Harrison Butker vzdáva ‘všetku slávu Bohu’ po tom, ako svoj tím vykopal do Super Bowlu NFL

Isaac poznamenal, že Crusaders vlani zakúpili nové futbalové dresy so skratkou AMDG na zadnej strane, ktorá má označovať latinskú frázu “Ad Majorem Dei Gloriam,” alebo “na väčšiu slávu Božiu,”, čo podľa neho študenti v St. Jozefa píšu aj na začiatok všetkých svojich písomiek do školy.

“Preto hráme futbal. Chceme oslavovať Boha na ihrisku prostredníctvom našich činov a byť naozaj dobrým futbalovým tímom,” povedal kapitán tímu.

“Trochu o kultúre našej školy, máme všetky tieto športové programy a prostredníctvom týchto športových programov sa snažíme dosiahnuť vyššiu úroveň cnosti,” vysvetlil Andrew. 

“Najmä my, ktorí hráme vo futbalovom tíme, je pre nás veľmi dôležité, aby sme boli verní našej katolíckej identite a zakotvení vo viere vo všetkom, čo robíme.”

Povedal, že toto zameranie ako futbalistu pomohlo tímu “vytvoriť skvelých mladých mužov, ktorí hrajú pod vedením skvelých trénerov a skvelého personálu školy.”

Isaac dodal, že Akadémia svätého Jozefa ponúka každodennú svätú omšu a poskytuje kaplnku na eucharistickú adoráciu. Povedal, že svojho hlavného trénera videl v kaplnke na adoráciu “veľa krát, takže vieme, že je’oddaný svojej viere.”

Futbalový kapitán povedal, že jeho tréner’viera “je inšpirujúca, pretože’nie je mäkký. Sme’tvrdý futbalový tím. Sme veľmi disciplinovaní. A je to naozaj ťažké. Futbal je veľmi náročný šport. A myslím si, že to’je jedným z dôvodov, prečo sme’v tejto sezóne, v každej sezóne, mali toľko milosti, pretože sme v tom’všetci spolu, ale spája nás’aj naša viera.”

Isaac povedal, že toto puto pomohlo urobiť“z každého v tíme lepšieho katolíka.”

POVEDAL: Nová tradičná katolícka škola poskytuje chlapcom autenticky mužské vzdelanie

Andrew povzbudil ostatných, aby “rozvíjali vlastné tradície vo svojom tíme.”

Na záver obaja chlapci povedali, že mladí muži a ženy sa musia snažiť oslavovať Boha a “byť svetlom sveta.”