shutterstock_2193936859-810x500.jpg

Je načase, aby sme vedeli, čo sa skutočne stalo 11. septembra

330
Kultúra smrti

Poznámka od spoluzakladateľa LifeSiteNews Steva Jalsevaca: Toto sa nemusí javiť ako súvislosť s problémami LifeSiteNews. Avšak posledné takmer štyri roky mimoriadnych odhalení vládnych agentúr spoluúčasti a extrémnej korupcie v súvislosti s COVID a smrtiacimi žriedlami, hlbokou korupciou vo WHO, volebnými podvodmi v USA, neutíchajúcimi falošnými obvineniami proti Donaldovi Trumpovi, vojnou na Ukrajine, CIA zorganizovanými vraždami Kennedyovcov, Build Back Better a Veľkým resetom a mnohým ďalším otvorili mnohým oči pre to, čo sa predtým nikdy nepovažovalo za možné.

Katastrofa z 11. septembra nám priniesla Vlastenecký zákon a masívne, trvalé zvýšenie právomocí vlády a spravodajských služieb, ako aj sledovanie a kontrolu občanov, ktoré mali byť dočasné, ale stali sa trvalými. Vlastenecký zákon z 11. septembra zmenil cestovanie na často nervy drásajúcu výzvu alebo prinajmenšom veľmi nepríjemný zážitok a tiež masívne zvýšil právomoci spravodajských služieb, orgánov činných v trestnom konaní, zdravotníckych agentúr a dokonca aj nižších vládnych úrovní nad občanmi, o ktorých sa nám ani nesnívalo, že by sa mohli stať.

Nynie, v tomto článku a videu Kanaďan James Corbett skutočne nahlas hovorí to, o čom mnohí z nás začali uvažovať - bolo zrútenie dvojičiek v New Yorku obrovským sprisahaním CIA a vlády, ktoré malo ospravedlniť nahromadenie obrovských nových právomocí vlády nad občanmi? Vzhľadom na všetko, čo sme sa dozvedeli len za posledných niekoľko rokov, mám teraz podozrenie, že to tak bolo.

11. september určite zmenil náš svet mnohými negatívnymi spôsobmi. Aspoň čítajte a sledujte a zvážte túto možnosť. James Corbett nie je žiadny konšpiračný teoretik. Je to dôveryhodný, učenlivý, zodpovedný, nezvyčajne zdravo uvažujúci investigatívny novinár.

HISTÓRIA NAOZAJ

(Mercola) — 11. septembra 2001 al-Kájda vykonala štyri koordinované samovražedné teroristické útoky na Spojené štáty, pri ktorých zahynulo 2 750 civilistov v New Yorku, 184 v Pentagone a 40 cestujúcich leteckej spoločnosti, ktorej lietadlo sa zrútilo v Pensylvánii. Aspoň tak nám to bolo povedané. Ale je to naozaj tak?"

Nasledujúce video je päťminútovým rýchlym zhrnutím oficiálneho príbehu a hlavných problémov s príbehom o “teroristickom útoku” investigatívneho novinára Jamesa Corbetta.

Čítajte: Facebook potlačil dojímavý portrét umelca’pripomínajúci obete 11. septembra

V roku 2016 Corbett zverejnil sériu videí “9/11 Suspects”, v ktorej rozobral údajné útoky a preskúmal potenciálnych podozrivých. O štyri roky neskôr túto sériu znovu vydal ako hodinový dokumentárny film, ktorý je pre vaše pohodlie vložený nižšie. Ako poznamenal Corbett v dokumente:

11. september bol zločin. Toto tvrdenie by nemalo byť kontroverzné, ale vzhľadom na to, ako bolo 11. september zarámcované ako teroristický útok alebo dokonca ‘vojnový čin’ už od momentu, keď k nemu došlo, tak nejako je. Keby sme žili vo svete pravdy a spravodlivosti, k 11. septembru by sme pristupovali ako k zločinu, ktorý treba vyriešiť, a nie ako k útoku, na ktorý treba reagovať…

Podobne ako prokurátor, ktorý sa snaží zlikvidovať mafiánskeho bossa, je nepravdepodobné, že by sa takéto vyšetrovanie začalo postavením podozrivého strojcu sprisahania pred súd.

Takáto rozsiahla a zložitá operácia by sa rozoberala zvonka, pričom by sa začalo od ľudí na periférii sprisahania, ktorých by bolo možné prinútiť vypovedať pod prísahou a ktorí by mohli poskytnúť stopy ďalej v rebríčku.

Keď by sa obraz o operácii čoraz viac vypĺňal, prípad proti vnútornej klike, ktorá operáciu riadila, by sa začal posilňovať a postupne by bolo možné postaviť pred súd čoraz viac ústredných postáv.

Nemusíme žiť vo svete, kde prebieha takéto trestné vyšetrovanie, ale zločiny z 11. septembra súdime na súde verejnej mienky…

V priebehu existencie The Corbett Report’som sa venoval mnohým postavám, ktoré bezpochyby figurujú výraznejšie v samotnom sprisahaní z 11. septembra z operačného hľadiska: Dick Cheney, Donald Rumsfeld, Larry Silverstein, Dov Zakheim, Paul Bremer, Richard Armitage.

[V dokumente] sa pozrieme na niektorých ďalších podozrivých z tohto zločinu; nie na vodcov alebo hlavných organizátorov, dokonca ani na ľudí, ktorí pravdepodobne vedeli o sprisahaní vopred. Ale tých, ktorí pomáhali kryť tieto zločiny skutočným páchateľom.

Čítajte: Čo pro-LGBT celebrity mýlia o údajných ‘zákazoch kníh’ v školských knižniciach

Postavy vystupujúce vo filme Corbett’sú bývalý starosta New Yorku Rudy Giuliani, bývalá správkyňa EPA Christine Todd Whitmanová, výkonný riaditeľ komisie pre 11. september Philip Zelikow, bývalý dôstojník CIA Robert Baer a generál Ralph Eberhart.

Mala v tom prsty Saudská Arábia?

Ako Corbett poznamenáva, prezidentovi Georgeovi W. Bushovi trvalo 441 dní, kým zriadil komisiu na vyšetrenie udalostí z 11. septembra, a ani potom to neurobil dobrovoľne. Bush sa údajne bránil myšlienke viesť vyšetrovanie a dokonca požiadal lídra väčšiny v Senáte Toma Daschla, aby obmedzil vyšetrovanie Kongresu.

Predseda komisie Thomas Kean neskôr tiež uviedol, že členovia komisie mali pocit, že’boli pripravení na neúspech,”keďže vyšetrovanie bolo nedostatočne financované a urýchlené. Zaujímavé je, že Zelikow, výkonný riaditeľ komisie, bol aj autorom národnej bezpečnostnej stratégie Bushovej administratívy’z roku 2002, ktorá zahŕňala použitie stratégie “preventívnej vojny” proti Iraku, čo sa zdá byť dosť vážnym konfliktom záujmov.

Zpráva komisie z 11. septembra bola zverejnená 22. júla 2004, ale dodnes zostáva 28 strán správy, ktoré podrobne opisujú úlohu Saudskej Arábie, utajených. V apríli 2016 redakcia denníka New York Post vyzvala vtedajšieho prezidenta Baracka Obamu, aby odtajnil zapečatené stránky, a uviedla, že “Amerika si zaslúži pravdu o Saudoch a 11. septembri.” Podľa New York Post:

Ješte v roku 2003 sa v USA objavila správa, ktorá sa týka Saudskej Arábie.Americký úradník, ktorý’čítal stránky, povedal pre Los Angeles Times, že spájajú ‘priamu účasť vysokých saudských vládnych predstaviteľov koordinovaným a metodickým spôsobom priamo’ s teroristami…

Paul Sperry o tom v The Post píše už viac ako tri roky a uvádza, že zapojenie Rijádu’bolo zámerne kryté na najvyšších úrovniach našej vlády.’Federálne vyšetrovania boli potlačené a stopy ignorované…

Rijád desaťročia aktívne financoval al-Kájdu a ďalších islamských extrémistov – oficiálne prestal až po tom, ako sa obrátili proti saudskému kráľovstvu. Koľko perfídnych princov to aj tak udržiavalo?"

Tejto otázke sa odvážili venovať len komisári z 11. septembra. Zvyšok oficiálneho Washingtonu sa vyhýbal, pretože sa obával, že odhalenie by ohrozilo vzťahy medzi USA a Saudskou Arábiou.

V inom článku New York Post z roku 2016 Sperry písal:

… účasť kráľovstva’bola zámerne utajovaná na najvyšších úrovniach našej vlády. A toto utajovanie presahuje zamknutie 28 strán saudskej správy do trezoru v suteréne amerického Kapitolu. Vyšetrovanie bolo utlmené. Spoluzločinci boli oslobodení od obvinení.

Agenti, s ktorými som robil rozhovory v spoločných teroristických jednotkách vo Washingtone a San Diegu, ktoré boli predsunutou operačnou základňou niektorých saudských únoscov, ako aj detektívi z policajného oddelenia vo Fairfax County (Va.), ktorí tiež vyšetrovali niekoľko stôp z 11. septembra, tvrdia, že prakticky všetky cesty viedli na saudské veľvyslanectvo vo Washingtone, ako aj na saudský konzulát v Los Angeles.

Ale stále znova a znova boli odvolávaní zo sledovania stôp. Častou zámienkou bola ‘diplomatická imunita’ Tieto zdroje tvrdia, že na stranách, ktoré chýbajú v kongresovej správe o vyšetrovaní 11. septembra…, sú podrobne uvedené ‘nezvratné dôkazy’ získané zo spisov CIA aj FBI o oficiálnej pomoci Saudskej Arábie najmenej dvom saudským únoscom, ktorí sa usadili v San Diegu…

‘Saudský veľvyslanec financoval dvoch z únoscov z 11. septembra prostredníctvom tretej strany,’ [bývalý agent FBI John] Guandolo povedal: ‘Malo by sa s ním zaobchádzať ako s podozrivým z terorizmu, rovnako ako s ďalšími členmi saudskej elitnej triedy, ktorí USA. vláda vie, že v súčasnosti financujú globálny džihád.’

Čítajte: ‘Ak stratíme Texas, stratíme všetko’: Prinajmenšom dvaja únoscovia z 11. septembra 2001 boli naverbovaní CIA

Oveľa znepokojujúcejšie sú vyhlásenie Donalda Canestrara, vyšetrovateľa z Úradu vojenských komisií, právneho orgánu dohliadajúceho na prípady obžalovaných z 11. septembra, ktorý v júli 2016 začal vyšetrovanie možnej účasti saudskoarabskej vlády aj CIA na udalostiach, ktoré viedli k 11. septembru.

Podľa Canestrara boli najmenej dvaja z únoscov lietadiel z 11. septembra – Nawaf al-Hazmi a Khalid al-Mihdhar – saudskoarabskými štátnymi príslušníkmi, ktorí boli naverbovaní do spoločnej spravodajskej operácie CIA a Saudskej Arábie. Hazmi a Mihdhar žili aj s informátorom FBI.

Canestrarovo’vyhlásenie potvrdzuje predchádzajúce podozrenia, že CIA vedela o únoscoch oveľa viac, než priznali, a v čase útokov s nimi možno aj skutočne spolupracovala. Ako reportoval The Grayzone:

Pri pôvodnom zverejnení v roku 2021 na verejnom súdnom zozname úradu’bola každá časť dokumentu redigovaná okrem ‘označenia odtajnené’. Vzhľadom na jeho výbušný obsah nie je ťažké pochopiť, prečo: ako Canestraro’uzavrel vyšetrovanie, najmenej dvaja únoscovia z 11. septembra boli buď vedome, alebo nevedome naverbovaní do spoločnej spravodajskej operácie CIA a Saudskej Arábie, ktorá sa mohla zvrtnúť.

V roku 1996 bola vytvorená Alec Station [špeciálna jednotka CIA, ktorej úlohou bolo sledovať aktivity Usámu bin Ládina]… Iniciatíva mala zahŕňať spoločné vyšetrovacie úsilie s FBI. Pracovníci FBI, ktorí boli do jednotky pridelení, však čoskoro zistili, že majú zakázané odovzdávať akékoľvek informácie ústrediu Úradu’bez povolenia CIA…

Koncom roka 1999, keď ‘systém blikal na červeno’ o hroziacom rozsiahlom teroristickom útoku Al-Káidy na území USA, CIA a NSA pozorne sledovali ‘operačný káder’ v rámci bunky Al-Káidy, ku ktorej patrili saudskí občania Nawaf al-Hazmi a Khalid al-Mihdhar. Táto dvojica mala údajne uniesť let American Airlines 77, ktorý 11. septembra narazil do Pentagonu.

Pätnásteho januára Hazmi a Mihdhar vstúpili do USA cez medzinárodné letisko v Los Angeles… Omar al-Bayoumi, saudský vládny ‘duchovný zamestnanec’ sa s nimi okamžite stretol v letiskovej reštaurácii. Po krátkom rozhovore im Bayoumi pomohol nájsť byt v blízkosti svojho v San Diegu, spolupodpísal im nájomnú zmluvu, zriadil im bankové účty a daroval im 1 500 dolárov na nájomné…

Bayoumi tvrdil, že jeho stretnutie s dvoma budúcimi únoscami bolo len náhodou… Úrad s tým nesúhlasil a dospel k záveru, že Bayoumi bol saudský špión, ktorý mal v USA na starosti niekoľko agentov Al-Kájdy. Tiež sa domnievali, že existuje ‘50/50 pravdepodobnosť’, že – a tým aj Rijád – mal podrobné informácie o útokoch z 11. septembra…

Špeciálny agent Úradu, v dokumente označený ako ‘CS-3’, uviedol, že Bayoumi’kontakt s únoscami a následná podpora ‘sa uskutočnila na príkaz CIA prostredníctvom saudskej spravodajskej služby.’Výslovným cieľom Alec Station’bolo ‘naverbovať Al-Hazmiho a Al-Mihdhara prostredníctvom styčného vzťahu,’ s pomocou Generálneho spravodajského riaditeľstva Rijádu’

Krytie zo strany FBI a CIA

Podľa vysokopostavených zdrojov, ktoré hovorili s Canestrarom, bolo veľmi nezvyčajné, aby Alec Station verbovala ľudské zdroje. Jednotka pozostávala z analytikov CIA, ktorých úlohou bolo zhromažďovať spravodajské informácie o Usámovi bin Ládinovi a varovať politikov pred jeho aktivitami. Alec Station nebola vybavená na to, aby zvládala tajné operácie.

Mimochodom, ak CIA naverbovala alebo dokonca len monitorovala Hazmiho a Mihdhara v USA, pravdepodobne tým porušili stanovy CIA’pretože’nesmú vykonávať operácie na území USA.

Čítajte: UK passes Online Safety Bill, opening the way for ‘unprecedented, paradigm-shifting surveillance’

Prípadoví dôstojníci CIA v rámci Alec Station sa priznali aj k ďalším porušeniam, napríklad k tomu, že usmerňovali terénnych dôstojníkov – nad ktorými nemali žiadne zákonné právomoci – na vykonávanie úloh pre jednotku. Po 11. septembri stanica Alec aj FBI potlačili vyšetrovanie operácie jednotky ’naverbovať Hazmiho a Mihdhara.

Jedným z kľúčových poznatkov z rozsiahleho písania Grayzone’o tejto kauze je, že FBI mohla Hazmiho a Mihdhara zastaviť, keby sa jednotka CIA skutočne podelila o informácie s FBI, ako mala, keďže FBI už dvojicu spojila s Walidom bin Attashom, ďalším podozrivým z terorizmu v rámci al-Kájdy. Ako poznamenáva Grayzone:

Neúnavná snaha stanice AC’chrániť svoje aktíva Al-Kájdy vyvoláva zrejmú otázku, či Hazmi a Mihdhar, prípadne ďalší únoscovia, v deň 11. septembra v skutočnosti nepracovali pre CIA.

Skutočné motívy, ktoré stáli za tým, že sa CIA bránila, sa možno nikdy nedozvieme. Zdá sa však úplne jasné, že Alec Station nechcel, aby FBI vedela o jeho tajnej spravodajskej operácii alebo aby do nej zasahovala.

Ak bol nábor jednotky’Hazmiho a Mihdhara venovaný výlučne zhromažďovaniu informácií, a nie operatívnemu riadeniu, je nepochopiteľné, že FBI o tom nebola informovaná a namiesto toho bola aktívne zavádzaná.

Vzniká teda otázka. Prešiel Alec Station na nekalé praktiky? Je to’nepravdepodobné, vzhľadom na to, že žiadny člen Alec Station nebol nikdy potrestaný za zlyhanie spravodajských služieb, ktoré umožnilo, aby došlo k 11. septembru 2001.

Byla to vnútorná práca?

Akokoľvek sa to všetko môže zdať zlé, iné dôkazy poukazujú na ešte hrozivejšiu možnosť, a to, že USA. úrady nielenže o potenciálnom útoku vedeli vopred, ale že sa na ňom aj podieľali.

Inými slovami, mohlo ísť o udalosť pod falošnou vlajkou, zorganizovanú s cieľom ospravedlniť zavedenie vlasteneckého zákona, ktorý so sebou priniesol masívne zvýšenie dohľadu a obmedzenie slobody, a začatie vojny v Afganistane.

Ako a prečo sa zrútila budova Svetového obchodného centra č. 7? Nezasiahli ju žiadne lietadlá a ani nehorela. Keď už hovoríme o požiari, viac ako 3 000 architektov a inžinierov sa vyjadrilo, že oheň, aj keby bol poháňaný leteckým palivom, by nemohol spôsobiť zrútenie mrakodrapu do vlastnej stopy, nehovoriac o mrakodrape, ktorý nebol poškodený.

ČÍTAJTE: Stovky stredoškolákov v Pensylvánii odišli na protest proti chlapcom na dievčenských toaletách

Podľa organizácie Architects &;Engineers for 9/11 Truth, dôkazy jasne poukazujú na to, že tri budovy boli zničené výbušninami umiestnenými na strategických miestach v budovách, čo znamená, že museli byť nastražené v dostatočnom predstihu.

Byla to čistá náhoda, že práve v ten deň sa konali vojnové hry a teroristické cvičenia, ktoré umožnili obísť protivzdušnú obranu? Bola to tiež čistá náhoda, že to, čo zasiahlo Pentagón, vyparilo kanceláriu rozpočtových analytikov a jej obsah, ktorá sa snažila zistiť, kam zmizlo 2,3 bilióna dolárov z rozpočtu Pentagónu?

A aká’je pravdepodobnosť, že sa v uliciach New Yorku nájde nepoškodený pas, ktorý by identifikoval jedného z únoscov, keď sa lietadlo a celá budova premenili na popol?

Tieto a mnohé ďalšie otázky si položila stránka 911truth.org, ktorá sa aj dnes, po 22 rokoch, snaží získať odpovede. Do týchto otázok sa môžete hlbšie ponoriť na stránke 911 Truth’Case for Complicity. The Journal of 9/11 Studies je ďalším zdrojom. Je to’recenzovaný časopis vydávaný len v elektronickej podobe, ktorý sa zaoberá akýmkoľvek výskumom týkajúcim sa udalostí z 11. septembra.

Prevzaté so súhlasom Mercola.