Biden-e1695045908830-810x500.jpg

Biely dom žiada médiá, aby "zvýšili kontrolu" republikánov v súvislosti s Bidenovým obvinením

24
Kultúra smrti

Ak ste unavení z cenzúry a dystopických hrozieb voči občianskym slobodám, prihláste sa na Reclaim The Net

Ak sa Bidenova administratíva bezostyšne pokúsila ovplyvniť slobodnú tlač, rozoslala memorandum hlavným spravodajským staniciam, ako sú CNN, New York Times, Associated Press a Fox News. List je reakciou na nedávne oznámenie Snemovne reprezentantov GOP’o začatí vyšetrovania impeachmentu prezidenta Joea Bidena’o údajnom zapojení do podnikania jeho syna’a novinárom odkazuje, aby o ňom informovali skepticky.

Autor listu Ian Sams je osobitným asistentom prezidenta a starším poradcom kancelárie poradcu Bieleho domu’. Nalieha na spravodajské organizácie, aby zvýšili kontrolu krokov Snemovne reprezentantov’a obviňuje ich zo začatia konania na základe nepravdivých informácií.

Čítajte: Kevin McCarthy oznamuje formálne vyšetrovanie impeachmentu Bidena, pričom sa odvoláva na ‘kultúru korupcie’

“Je’čas, aby médiá zintenzívnili kontrolu republikánov v Snemovni reprezentantov za začatie vyšetrovania impeachmentu na základe lží,” uvádza sa v liste.

“Pokrývanie impeachmentu ako príbehu o procese – republikáni hovoria X, ale Biely dom hovorí Y – je medvedia služba americkej verejnosti, ktorá sa spolieha na nezávislú tlač, že bude hnať k zodpovednosti tých, ktorí sú pri moci,” napísal Sams a naliehal na tlač, aby neinformovala neutrálne.

“A v modernom mediálnom prostredí, kde dennodenne klamári a hochštapleri šíria dezinformácie a lži všade od Facebooku po Fox, spracúvajú príbehy, ktoré nerozoberajú nelegitímnosť tvrdení, na ktorých republikáni Snemovne reprezentantov zakladajú všetky svoje kroky, len vytvárajú zmätok, vkladajú do ľudí falošné predpoklady”s feeds, and obscure the truth,” dodal Sams

Sams využíva skutočnosť, že niektorí republikáni Snemovne reprezentantov si myslia, že neexistujú dôkazy o pochybení zo strany Bidena’že by to malo “spustiť poplach pre spravodajské organizácie.”

C/O:

Vzhľadom na to, že vyšetrovanie Bidena zahŕňa skúmanie spôsobov, akými využíva svoj vplyv na získavanie zisku a ovplyvňovanie obchodných záležitostí, pokus Bieleho domu’o usmerňovanie redakčných stratégií sa stretol s kritikou komentátorov naprieč politickým spektrom.

Známy novinár Matthew Keys vyjadril svoj ostrý nesúhlas, keď napísal: “Toto nie je v poriadku. Biely dom by nemal podporovať, ovplyvňovať ani zasahovať do redakčných stratégií amerických’redakcií vrátane CNN a New York Times.”

Čítajte: Gov. Newsom podpísal zákon, ktorým sa končí zákaz cestovania Kalifornie’do republikánskych štátov, ktoré sú proti LGBT agende

Keys dodal s odvolaním sa na správu od Olivera Darcyho zo CNN’s, že takáto taktika by mohla nechtiac viesť k znovuzvoleniu Donalda Trumpa’v budúcom roku.

Biely dom osočuje republikánov ako obvyklých klamárov a podvodníkov a tvrdí, že ich konanie slúži len na vyvolanie zmätku a zahmlievanie pravdy. Od médií tiež požaduje, aby prestali s tým, čo on a Biden’s považujú za falošné rovnocenné spravodajstvo.

Vzhľadom na obvinenia z korupcie v súvislosti so zahraničnými obchodnými transakciami Huntera Bidena’Snemovňa reprezentantov pod vedením predsedu Kevina McCarthyho iniciovala kroky na Bidenovo obžalovanie.

McCarthy obvinil prezidenta zo “zneužitia moci a účasti na korupčnej kultúre” a oznámil formálne vyšetrovanie impeachmentu.

Biden svoju účasť na obchodných transakciách svojho syna”dôsledne popiera. Napriek tomu republikáni tvrdia, že majú jasné dôkazy o tom, že najmenej tucet členov Bidenovej rodiny mohlo mať finančný prospech z jeho verejnej funkcie.

Očakáva sa, že v najbližších dňoch dôjde k vydaniu súdnych príkazov na vydanie bankových záznamov Bidena a jeho rodiny.

Prepísané so súhlasom Reclaim The Net.