Baldwin

Herec Stephen Baldwin: Nemôžete byť kresťanom a zároveň podporovať potraty

23
Milko Kostovič
Kultúra života

Herec Stephen Baldwin sa v rozhovore pre Faithwire na Facebooku Live podelil o svoje pro-life názory a vysvetlil, prečo si myslí, že podpora potratov alebo byť pro-choice (za voľbu) je v rozpore s učením Biblie a Ježiša. "Biblia je v tomto veľmi jasná. Slovo sa nikdy nemení. (...) Nemôžete byť pro-choice a nazývať sa nasledovníkom Ježiša Krista. To nejde dokopy. Proste to nejde dokopy. Je to fakt. Je to jednoduchý zdravý rozum. Takže každý, kto ma počuje, ako to hovorím, a povie: 'Nuž, hej, ja som tento typ kresťana alebo tejto denominácie a v našej cirkvi je to prijateľné,' ja mu len odkazujem: ,Nuž, nech vás učia čokoľvek podľa Božieho Slova, vďaka čomu v to veríte, je to nesprávne.’ Je to veľmi prosté."

Baldwin, ktorý by mal hrať v novom filme o prípade Roe vs. Wade, je pevne presvedčený, že podpora potratov je v rozpore so zásadami kresťanstva a učenia Ježiša Krista vrátane konkrétneho prikázania - nezabiješ. Je presvedčený, že toto jeho pro-life stanovisko podporuje aj veda. 

"Chcem apelovať na každého, kto to môže práve teraz počuť. Majú vedecké dôkazy, ktoré dokazujú, že dieťa (nenarodené dieťa) v 20. týždni cíti bolesť. 20-týždňové dieťa je živé a dostatočne vyvinuté na to, aby cítilo bolesť."

Baldwin vraví, že Boh nám dáva každému na výber a slobodnú vôľu, ale keď sa rozhodneme pre potrat a iné veci, ktoré sú v rozpore s Jeho učením, "bude z toho sklamaný"

Nie je to prvýkrát, čo sa Baldwin postavil verejne proti potratom. V roku 2016 na Twitteri vyjadril svoje znepokojenie nad scénkou z programu Saturday Night Live s jeho bratom Alecom Baldwinom, ktorý parodoval Donalda Trumpa a žartoval o potratoch.