222.jpg

Úžasné sväté dieťa, ktoré milovalo Eucharistiu doslova až k smrti

426
Milko Kostovič
AltKAT

Je dosť možné, že ste doposiaľ nepočuli o blah. Imelde Lambertini - ale po prečítaní jej príbehu sa budete diviť, ako to bolo možné!

Imelda sa narodila v roku 1322 v talianskej Bologni dvom oddaným katolíckym rodičom. A táto vernosť sa preniesla aj na ňu. Aj keď vtedy bolo zvykom, aby ľudia išli na prvé prijímanie vo veku 15 rokov, ona už v 5 rokoch hovorilo o tom, ako veľmi by to chcela absolvovať. 

A nechcela len robiť to, čo všetci ostatní. Zdalo sa, že nielenže rozumie Eucharistii, ale že ju chápe lepšie než ktokoľvek iný. Najlepšie to ilustrovalo, keď ako dieťa často hovorila ľuďom: "Povedz mi, či len môže niekto prijať Ježiša do svojho srdca a nezomrieť?"

Tento zbožný zázrak sa ukázal byť prorockým pre jej život.

Mala 11 rokov a kľačala v modlitbe pri Svätej omši na Slávnosť Nanebovstúpenia, keď si sakristián pomáhajúci kňazovi všimol niečo neobyčajné: nad jej hlavou sa zjavilo akési zázračné svetlo! Sakristián utekal upovedomiť kňaza, ktorého to inšpirovalo k udeleniu Eucharistie, aj keď Imelda ešte nebola v bežnom veku pre prijímanie. 

Imelda vďačne prijala Eucharistiu, potom sa vrátila na svoje miesto k modlitbe, kde zostala aj po omši, aby sa ešte ďalej modlila. Prešla dlhá doba a ona sa stále modlila. Jej sestra jej priniesla večeru, keď našla Imeldu, ako kľačí s úsmevom na tvári. Keď sa jej sestra dotkla, aby získala jej pozornosť, Imelda spadla - bola mŕtva!

Imelda Lambertini bola blahorečená pápežom Levom XII. v roku 1826 a je patrónkou prvého prijímania. Jej pozostatky si môžete uctiť v kostole San Sigismondo v talianskej Bologni.

Blah. Imelda Lambertini, prosím, modli sa za nás! Najmä za Prvých Prijímateľov a za nás všetkých, aby sme viac milovali Ježiša v Eucharistii!