zadrzanie-AP.jpg

Orbán si pripísal ďalší “úlovok”. Maďarská polícia zadržala imigranta obvineného zo 70 vrážd

317
Kultúra života

Opäť sa ukazuje aká nebezpečná by bola Merkelovej politika otvorených dverí. Ak by Maďarsko nechránilo svoje hranice už by po Európe pobehoval nebezpečný masový vrah z Pakistanu, ktorý údajne zabil až 70 ľudí. Informoval portál Idnes.

 

Tridsaťpäťročný Pakistanec, označený iba iniciálami A. Z., bol zadržaný v utorok na juhu krajiny. “Pakistan vydal na zadržaného muža medzinárodný zatykač,” uviedla maďarská polícia.

Bol súčasťou skupiny migrantov snažiacich sa ilegálne prejsť do Rakúska, oznámila vo štvrtok agentúra AFP s odvolaním na maďarskú a rakúsku políciu. Podľa rakúskych vyšetrovateľov má podozrivý prezývku”pakistanský mäsiar” a vo vlasti čelí obvineniu, že ako nájomný vrah zavraždil “okolo 70 ľudí”.

Údajný zabijak spolu so skupinou ďalších 42 imigrantov sa takto dostal do Maďarska. Zadržaní boli pri obci Bóly, ležiace asi 175 kilometrov južne od Budapešti, neďaleko od hraníc so Srbskom a Chorvátskom. O vydanie podozrivého do vlasti sa má podľa MTI rozhodnúť v najbližších dňoch.

Čo by sa však stalo ak by maďarský premiér Viktor Orbán dal na rady západných krajín a hlavne Nemeckej kancelárky Angely Merkelovej a otvoril by hranice pre imigrantov? Pakistanský masový vrah by sa teraz pohyboval po Európe a ohrozoval by obyvateľov. Tento prípad je jasný dôkaz toho, že politika Orbána a taktiež krajín V4 je správna.

Samuel Gdovin