Untitled-28-810x500.png

Transrodoví aktivisti sa vyhrážajú autorovi zdrvujúcej správy o "zmenách pohlavia" detí v Spojenom kráľovstve

30
Neutral
  • Doktorka Hilary Cassová vypracovala správu o dôsledkoch transrodovej starostlivosti.
  • Kritici správy ohrozujú deti šírením dezinformácií a ignorovaním výskumov.
  • Trans aktivisti agresívne reagujú na správu, zneužívajú a ohrozujú Cassovú.
  • Lekárske inštitúcie odmietajú spolupracovať na výskume dôsledkov transrodovej starostlivosti u detí.

Doktorka Hilary Cassová, 66-ročná lekárka, ktorá stála na čele tímu, ktorý vypracoval 366-stranový Cassov posudok, sa stala terčom trans aktivistov, pretože dôsledky jej zistení sa odrážajú v politickom a lekárskom prostredí. Zneužívanie sa neobmedzuje len na internet; bolo jej odporučené, aby v záujme vlastnej bezpečnosti nepoužívala verejnú dopravu. 

V rozhovore pre Times Cassová uviedla, že kritici jej správy vystavujú deti “riziku” tým, že šíria “priame dezinformácie” a že doterajšia kritika bola “úplne nesprávna.” Jeden labouristický poslanec obvinil Cassovú, že vo svojich záveroch ignoruje “100 transrodových štúdií”. To je podľa Cassa v krajnom prípade neúprimné. 

ČÍTAJTE: Populárny detský seriál ‘Bluey’ podľahol LGBT agende 

“Kritika ma naozaj frustrovala, pretože je to priama dezinformácia,” povedal Cass pre Times. “Začalo sa to deň pred vydaním správy, keď istý influencer zavesil na internet obrázok so zoznamom prác, ktoré boli zjavne zamietnuté, pretože nešlo o randomizované kontrolné štúdie. Ten zoznam nemá absolútne nič spoločné ani s našou správou, ani so žiadnou z prác.” 

“Ak sa úmyselne snažíte podkopať správu, ktorá sa zaoberala dôkazmi o zdravotnej starostlivosti o deti, tak je to neodpustiteľné,”pokračovala. “Tým ohrozujete deti.”100 prác, ktoré boli údajne “vynechané” zo správy, poznamenala Cassová, každú z nich individuálne preskúmal jej tím výskumníkov, ktorý “vytiahol výsledky z tých, ktoré boli vysoko kvalitné a stredne kvalitné, čo bolo 60 zo 103.” 

Cass’zločinom je, samozrejme, to, že jej správa vyvracia transgenderový naratív. Povzbudil ju, povedala pre Times, vplyv jej správy v mnohých kruhoch – ale reakcia, ktorú vyvolali trans aktivisti, bola “dosť agresívna” a poznamenala, že vitriol stúpol zakaždým, keď Cass Review informovala o niečom, čo sa “ľuďom nepáči’.”  

“V súčasnosti prichádzajú dosť odporné e-maily,” povedala o vulgárnych digitálnych správach, ktoré jej prichádzajú. “Väčšina z nich ma chráni pred mojím tímom, takže sa k nim nedostanem. Znepokojuje ma, aká detinská môže byť táto debata. Ak s niekým nesúhlasím, tak ma nazvú transfóbkou alebo TERF [trans-exkluzívna radikálna feministka].” 

Na otázku, či ju vitriol vyčerpáva, Cass odpovedala: 

Nie… je to’osobné, ale títo ľudia ma’nepoznajú. Som’oveľa, oveľa viac rozrušená a frustrovaná zo všetkých tých dezinformácií ako z toho, že ma zneužívajú. Najviac ma rozčuľujú dezinformácie. Momentálne’nechodím verejnou dopravou na základe bezpečnostných odporúčaní, čo je nepríjemné.

Šesť kliník podľa jej slov odmietlo zdieľať výskum vplyvu blokátorov puberty – Cass ich reakciu nazval “koordinovanou” a “ideologicky motivovanou” a poznamenal, že “neboli k nám obzvlášť priateľskí, keď sme ich oslovili.” 

To, že zdravotnícke inštitúcie odmietnu spolupracovať na štúdii o dlhodobých dôsledkoch starostlivosti, ktorú poskytujú deťom, je, ako by mal každý rozumný pozorovateľ súhlasiť, veľmi červenou vlajkoua bolo ich viac. Tavistock tiež odmietol odovzdať údaje o detentoch, čo Cassová označila za “veľmi sklamanie.” Na otázku o ideologickom podchytení povedala pre Times, že “medzi zamestnancami sa určite našli jeden alebo dvaja jedinci…, ktorých by som označila za aktivistov,” hoci dodala, že “väčšina zamestnancov verila, že to, čo robia, je správne.” 

PREČÍTAJTE SI: Oznamovateľka hovorí dr. Philovi o transgenderových operáciách, ktoré poškodzujú mladých ľudí, lekári to kryjú 

Aj keď Cass nebude vykonávať nedávno ohlásenú revíziu rodových kliník pre dospelých, odsúdila GenderGPktorú sme na tomto mieste už niekoľkokrát informovaliza to, že naďalej propaguje a predpisuje lieky blokujúce pubertu, pričom uviedla, že “starostlivosť” poskytovaná dr. Helen Webberleyová “určite sa ani zďaleka nepribližuje k niečomu, čo by sa dalo uznať za adekvátne z hľadiska riadneho posúdenia a vyšetrenia.”  

To, že lekárke bolo odporučené, aby prestala chodiť do autobusu alebo vlaku, pretože by ju mohli napadnúť trans aktivisti za to, že sa pokúsila ochrániť deti pred desivýma pokračujúcimmedicínskym škandálom, by nás malo všetkých šokovať. Posledných niekoľko rokov nás znecitlivelo voči takémuto správaniu. Našťastie sa zdá, že zistenia Cass Review’majú seizmický vplyv na diskusiu, ktorej sa trans aktivisti zúfalo snažili napriek tomu vyhnúť.