Clintonová prirovnala pro-life zástancov k „teroristom“

939
Kultúra smrti

Hillary Clintonová, hlavná kandidátka Demokratickej strany označila ľudí, ktorí sú proti financovaniu Plánovaného rodičovstva za „teroristické skupiny“.

V príhovore na Cleveland´s Case Western University prirovnala Clintonová hlavných kandidátov Republikánov k džihadistom Islamského štátu.

„Marco Rubio sa chváli tým, že chce zakázať interrupciu znásilneným ženám. Jeb Bush nechce dať ani cent Plánovanému rodičovstvu. Guvernér Ohia John Kasich znížil financovanie interrupcii v Ohiu.“ Povedala Clintonová.

„Bola by som rada, ak by sa títo republikáni pozreli do očí matkám, ktorým v čas diagnostikovali rakovinu prsníkov alebo maloletej, ktorá neotehotnela, keďže mala prístup k antikoncepcii.“ Vyzvala Clintonová.

„Extrémne názory ohľadne žien očakávame od niektorých teroristických skupín. Očakávame ich od ľudí, ktorí nechcú žiť v modernom svete. Avšak počúva sa to ťažšie, ak to hovoria republikáni, ktorí by sa radi stali prezidentom Spojených štátov.“

Podľa Clintonovej podporujú kandidáti republikánskej strany „zastarané zákony, ktoré nie sú správne pre Ameriku 21. storočia. Ideme vpred a nie vzad!“

Reakcia pro-life komunity bola rýchla a nekompromisná.

„Obama označuje republikánov za „bláznov“, Clintonová prirovnáva pro-life skupiny k teroristom – demokrati využívajú tie najšpinavšie prostriedky politiky.“ Povedala členka Kongresu Diane Blacková , R-TN. „Američania, ktorí sú proti financovaniu organizácie, ktorá pitve nenarodené plody a predáva ich končatiny, nie sú teroristi – sú to slušní a súcitní ľudia. Tieto komentáre sú nechutné a nepatria na politickú scénu.“

„Hillary Clintonová by sa rozhodne mala ospravedlniť!“ Dodala.

Marjorie Dannefelserová, riaditeľka Susan B. Anthony List bola tiež ohromená slovami Clinotonej, označujúc jej počínanie za „facku pre každého Američana – bez ohľadu na to, či ide o demokrata alebo republikána, muža alebo ženu – ktorý si vážia dar života a podporujú obmedzenie interrupcie. Clintonová je až šokujúco bezohľadná.“

„Poznámky Hillary Clintonovej odzrkadľujú ako málo vie o pro-life Američanoch – jedná sa o približne polovicu voličov – ktorí sa pokúšajú o zachovanie ľudskej dôstojnosti, podporujú mier a chránia ľudské práva nenarodených detí.“ Povedala Jeanne Manciniová, riaditeľka Fondu vzdelania a ochrany pochodu za život. „Jej slová sú mimoriadne bezohľadné ak berieme do úvahy nedávne odhalenie praktík interrupčných organizácií.“ Pochodu za život sa ročne zúčastňujú stotisíce ľudí.

Clintonovej slová pripomínali mnohé správy Obamovej administrácie, ktoré tvrdili, že podpora práva na život je typickou črtou domácich teroristických skupín.

Strana republikánov naznačila, že extrémny prejav spôsobila rivalita medzi Clintonovou a ďalším kandidátom, Bernie Sandersom. „Prirovnanie politických oponentov k teroristom je úderom pod pás v kampani pani Clintonovej. Mala by sa okamžite ospravedlniť za svoje poburujúce reči.“ Priznala Allison Mooreová, tajomníčka Republikánskeho výboru pre národnú tlač.

Z prieskumov vyplýva, že Clintonová zaostáva popri demokratickom socialistovi Sandersovi. Clintonovej volebný stav, ovplyvnený škandálom týkajúcim sa jej súkromného e-mailového serveru, donútil viceprezidenta Joe Bidena, aby zvážil kandidatúru proti nej (podľa prieskumov by ju porazil).

Clintonovej slová nezvýšia jej volebné šance, tvrdí Dannenfelserová. „Neobmedzená možnosť interrupcie až do okamihu pôrodu za peniaze daňových poplatníkov nezaručí Clintonovej volebnú podporu.“ Predvída.