Nemeckí rodičia napadnutí pri proteste proti skorej sexualizácii detí

4,387
Kultúra smrti

Hamburg, Nemecko 30. januára 2015 (LifeSiteNews.com) – Pokojná sobotná hamburgská demonštrácia rodičov, ktorí sú proti grafickej sexuálnej výchove na nemeckých základných školách, sa zvrhla k násilnostiam, keď na nich odporcovia demonštrácie začali hádzať fľaše, petardy a snehové gule.


Skupina Besorgte Eltern (Starostliví rodičia) uskutočnila zhromaždenia preto, aby vyjadrila svoj nesúhlas s povinnou sexuálnou výchovou, ktorá, ako hovoria, zavádza nevhodnú sexualizáciu ich detí - začínajúc už od jasiel, pokračuje sa počas materskej školy cez základné až stredoškolské vzdelanie.

„Ideme do ulíc, pretože sa staráme o naše deti, ktoré sú priskoro konfrontované so sexuálnymi otázkami,“ povedal Matthias Ebert z Besorgte Eltern pre Hamburger Morgenpost.

Asi 150 rodičov držiacich transparenty s heslami ako „Držte sa od našich detí“, „Škôlka nie je bohémsky klub“ a „Nech sú naše deti deťmi“ napadla skupina, ktorú ruský spravodajský servis RT Novosti opísal ako„farebný dav tvorený sexuálnymi menšinami nesúci dúhové vlajky a ručne maľované znamenia oslavujúce rozmanitosť a toleranciu spolu s radikálnymi ľavičiarmi a anarchistami“.

Keď proti-demonštranti, ktorí údajne prečíslili rodičov v pomere 4:1, zablokovali trasu pochodu a zaútočil na skupinu, bola povolaná polícia, aby oddelila útočníkov od pokojných rodičov.
 
Podľa nemeckých médií a webových stránok Besorgte Eltern priviezli do nemocnice 15-ročné dievča s tržnými ranami hlavy v dôsledku toho, čo policajný hovorca nazval „veľmi agresívnym vystupovaním proti-demonštrantov“.

Člen Kresťansko-demokratickej únie (CDU) podal po incidente v hamburgskom parlamente sťažnosť. Odsúdil násilie ako niečo, čo je proti demokratickým hodnotám a je možné ho potrestať až tromi rokmi väzenia.

„Sloboda zhromažďovania a sloboda prejavu sú základné demokratické hodnoty, ktoré sú pre mierové spolužitie nezameniteľné,“ povedal hovorca vnútroštátnej politiky CDU Kai Voet van Vormizeele.

„Pokojnú manifestáciu na City Hall Marketplace narušili násilní jednotlivci, ktorí napadli účastníkov. Bol teda spáchaný trestný čin podľa § 21 zákona o zhromažďovaní. Senát preto musí urobiť všetko pre to, aby chránil základné právo na slobodu zhromažďovania a dotiahol páchateľa pred súd,“ povedal Voet van Vormizeele.

„Aj keby si niekto myslel, že ciele demonštrácie sú neprimerané a zlé, nemožno pripustiť, aby sa demokratické demonštrácie potláčali násilím a neporiadkom,“ povedal. „Niečie právo na slobodu prejavu znamená predovšetkým povinnosť rešpektovať názory druhých. Násilie voči osobám alebo majetku je v tomto kontexte neprijateľné. Preto som dnes podal sťažnosť proti neznámym osobám za násilnosti a narušenie demonštrácie organizácie Besorgte Eltern“.

Predchádzajúce pokojné demonštrácie rodičov znepokojených pro-homosexuálnymi osnovami „sexuálnej rozmanitosti“ na školách a skorou sexualizáciou ich detí skončila násilnými útokmi zo strany homosexuálnych aktivistov.

Vlani v marci boli rodičia na zhromaždeniach v Bádensku-Württembersku a v Kolíne nad Rýnom napadnutí aktivistami, ktorí [na nich] hádzali výkaly a zničený majetok.

„Protestujúci boli fyzicky napadnutí a bolo cítiť, že polícia nedokázala ochrániť základné právo rodičov na zhromažďovanie,“ uvádza vyhlásenie Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians, ktoré opisuje tieto udalosti.

Observatory uvádza, že podľa očitých svedkov „na kresťanských rodičov kričali oplzlosti“.

„Pľuvali na nich, hádzali na nich vajcia a malé vrecúška s výkalmi a farbou. Roztrhali káble reproduktorov,“ povedali očití svedkovia. „Vytrhli stránky z Biblie a použili ich na utretie zadku, potom z nich urobili guľôčky a hádzali ich na rodičov.“

Počas celého roka 2015 si Besorgte Eltern naplánovali demonštrácie v rôznych mestách.

Ďalšie informácie sú k dispozícii tu.