Satanisti označujú zväzky gayov za svoje „sviatosti“

3,500
Kultúra smrti

DETROIT, Michigan - Kedykoľvek sa Američania budú snažiť obmedziť potraty alebo podporiť zákony o manželstve, prívrženci satana sa vždy ozvú, aby to prekazili, ako sľubuje národný hovorca organizácie Satanic Temple, sídliacej v New Yorku.

Líder tejto organizácie „Lucien Greaves“ pre detroitské periodikum Metro Times povedal, že by rád pomohol ženám, ktoré súhlasia s pro-life zákonmi. Ale potratové obmedzenia podľa neho ohrozujú náboženské presvedčenie satanistov. Dodal, že „manželstvo“ gayov je ich „sviatosťou“.

Michiganský guvernér Rick Snyder, Republikán umierneného podnikateľského krídla strany, sa podľa Luciena „snažil znemožniť ženám ukončiť svoje tehotenstvo.“ Návrh zákona, ktorý guvernér podpísal, vstúpil do platnosti minulú Veľkú noc. Tento návrh vyžaduje od štátnych zariadení vykonávajúcich potraty, aby zlepšili svoje zdravotnícke a bezpečnostné štandardy, riadne pochovávali potratené deti a uistili sa, že ženy do potratu neboli nútené. Ďalší návrh, ktorý od ľudí vyžadoval, aby si špecificky zvolili plány zahrňujúce potrat, bol ako zákon prijatý v marci.

Snyder už predtým podpísal zákon, ktorý od lekárov žiadal, aby všetkým ženám umožnili vidieť obraz svojho dieťatka prostredníctvom ultrazvuku, poskytnutého pred potratom.

Cítime, že by sme mali chrániť ženy pred zbytočnými procedúrami, akou transvaginálny ultrazvuk je,“ povedal Greaves. Návrh zákona týkajúci sa tejto problematiky, nenariaďuje lekárom zákrok poskytovať, hoci potratári ho pri potratoch pravidelne poskytujú.

Pre webstránku Vice.com Greaves povedal, že jeho luciferovi nasledovníci sú „občiansky uvedomelí, spoločensky zodpovední satanisti.“

Jedna z vecí, ktorej sa pevne zastávame, sú práva gayov,“ dodal.

Snyder, ktorého nazval „idiotským guvernérom“, tak „svojej averzii k homosexuálom dovolil, aby zvíťazila nad jeho oddanosťou Ústave Spojených štátov,“ povedal. „Manželstvo je pre nás sviatosťou. Uznávame ho a myslíme si, že štát by ho mal rozoznávať na pôde náboženskej slobody.“

Dodal tiež, že by rád osobne vykonával takéto obrady v Michigane, kde sudca Bernard Friedman v marci zrazil k zemi štátny dodatok na ochranu manželstva.

Prehlásenie organizácie Satanic Temple o potratoch a jej redefinícia manželstva „možno naopak upevnia stanovisko mnohých ľudí v pro-life hnutí k tomu, že ataky na nevinný život človeka a na rodinu sú vo svojej podstate démonické,“ povedal pre LifeSiteNews Adam Cassandra, manažér pre komunikáciu pro-life organizácie Human Life International.

Ako už mnohokrát zdôraznil pápež František, satan skutočne existuje,“ dodal Adam. „Aj keď sú satanisti zástancami „spravodlivosti“ a „práv“, stotožňujú sa s tým, ktorý je od počiatku ľudstva zdrojom všetkého zla a klamstva.“

Tentokrát niektorí liberálne pokrokoví vo svojich lobistických snahách zvolávali démonické sily. V júli minulého roku v texaskej vládnej budove skupina pro-potratových skandovala „Hail satan!“, kým pro-life kresťania spievali „Amazing Grace“ vo chvíli, keď sa mala čítať časť o zákaze štátu vykonávať potraty po 20. týždni tehotenstva.

Tento krok organizácie Satanic Temple jednoducho ešte väčšmi dokazuje, že za celosvetovým útokom voči nenarodeným deťom a manželstvu je nejaké klamstvo či zlo,“ povedala pre LifeSiteNews Cassandra.

Greaves a jeho stúpenci temnoty urobili slogany po celej krajine, ktorými sa vyhrážali, že do štátnych škôl zavedú modlitby k satanovi, vztýčia sochy diabla na verejných priestranstvách a odslúžia tzv. čiernu omšu na Harvarde.

Greaves,  narodený ako Doug Mesner, napriek označeniu svojej organizácie The Satanic Temple povedal, že pôvodne nebola žiadna organizácia, žiadna svätyňa a lídri v podstate neverili v satana.

Pôvodne sme si mysleli, že organizácia sa musí držať nejakej viery v nadprirodzenú bytosť - „satana“, no nikto z nás tomu skutočne neveril,“ povedal pre Vice.com. Dodal, že ho naverbovali kamaráti, pretože roky svojho štúdia strávil na Harvarde, venujúc sa konšpiračným teóriám, vrátane fantastických príbehov Satanistického rituálneho zneužívania (SRA – morálna panika v USA v 80. rokoch 20. storočia).

Dúfali, že sa vysmejú argumentom, týkajúcim sa náboženskej slobody, tým, že ich aplikujú na uctievačov satana a potom dokument o svojich skutkoch uverejnia. Mesnera najali ako svojho hovorcu a zrodil sa Lucien Greaves.

Organizácia verejne uvítala podpísanie návrhu zákona 98 (H.B. 98) floridským guvernérom Rickom Scottom, ktorý povolil modlitby v školách, „zaisťujúc, že deti, ktoré by sa inak o učení satana nedozvedeli, s ním v triede môžu prísť do kontaktu.“

Spojené štáty americké sú krajinou založenou na náboženskom pluralizme,“ povedal Greaves.

Po tom, ako sa v štáte Oklahoma na trávniku pred budovou vlády rozhodli vztýčiť monument Desatora, Greaves a jeho stúpenci začali vyberať donácie, aby vedľa neho mohli umiestniť sochu satana s deťmi, ktoré ho uctievajú. Pre newyorský Fox News Greaves povedal, že vyzbierali už neuveriteľných viac ako 20 000 dolárov.

 

 

 

Organizácia tiež v máji naplánovala opätovné schválenie  satanistickej čiernej omše na Harvarde. Táto udalosť však bola prezidentom univerzity Drewom Faustom údajne zrušená z dôvodu, že je „ohavne neúctivá a poburujúca.“ Svoje tvrdenie potvrdil účasťou na Eucharistickej procesii, brániac ju tak pred potenciálnym znesvätením.

Autority štátu Mississippi obvinili Mesnera zo znesvätenia cintorína Magnolia v Meridiane po tom, ako so svojimi stúpencami vykonali „ružovú omšu“ pri hrobe Catherine Johnstonovej, matke Freda Phelpsa ml., zakladateľa Westboro Baptist Church. Rituál mal údajne zmeniť jej dušu v posmrtnom živote na lesbickú. Mesner uverejnil fotografie z tohto rituálu v júli, na ktorých bol zobrazený aj on, ako sa svojím pohlavím obtiera o jej náhrobný kameň.

Cestujete tisíce míľ, aby ste prišli na nejaké miesto a robili toto na hrobe človeka tvrdiac, že je to z lásky?“ povedal pre mississippský Meridian Star Bill Arlinghaus, majiteľ cintorína. „Títo ľudia sú pokrytci. Nič okrem nenávisti v tomto skutku nebolo.“

Greaves však svoje vyvádzanie na cintoríne stupňoval.

Povedal, že v súčasnosti je cieľom organizácie mať svojich lobistov vo Washingtone, D.C. a lamentoval, že satanistické náboženstvo nemá „akýkoľvek politický vplyv, žiadnu známu agendu ani obhajobu.“

Pre Vice.com povedal, že jeho skupina momentálne „zriaďuje právnický fond.“

Tvrdil, že zo svojej myšlienky dokumentu o organizácii už dávno upustili. „Nemáme jasne definovaný filmový projekt o našej organizácii, hodný zmienky. Film teraz pre nás nie je prvoradý.“

Pre diabla a jeho údajných stúpencov sa snaha o skutočný politický pokrok v oblasti potratov a akceptovania homosexuality ukazuje byť viac vábivá a dosahujúca väčšie výsledky.