Svedectvo deťom: "Vaša mamička bola na potrate"

2,489
Kultúra života

8. mája 2012 (Bound4Life.com) - „Mamička bola na potrate.“ To sú slová, ktoré som nemyslela, že niekedy poviem svojim deťom. V skutočnosti som im to nikdy nechcela povedať. Nechcela som im vôbec vysvetľovať, čo potrat je, tobôž im  povedať, že ich vlastná matka sa takto strašne hriešne rozhodla...dvakrát.

Keď ma požiadali, aby som sa stala hovorkyňou pre kampaň Silent No More Awareness (Už nemlčím) koncom roka 2010, chceli si byť istí, že predtým ako začnem cestovať po krajine a hovoriť o svojej minulosti, že ju moja najbližšia rodina pozná. Samozrejme, môj manžel o tom vedel (hoci časom sa vynorilo viacero vecí, ktoré ešte nevedel), ale ako som mala povedať svojim vlastným deťom, že som zabila dvoch ich súrodencov?

V tom čase mala moja dcéra 14 a môj syn 8 rokov. Nechcela som, aby sa vo mne sklamali. Nechcela som, aby ma nenávideli. Nechcela som, aby si o mne mysleli to, čo ja sama.

Posadila som svoje deti na gauč a hlboko sa nadýchla. Spýtala som sa ich, či vedia, čo je potrat. Moja dcéra povedala, že už počula toto slovo, ale nie je si istá, čo znamená. Môj syn nemal poňatia. Ako som to začala vysvetľovať, mali tváre plné hrôzy. „Ako by to mohol niekto urobiť?“ spýtal sa môj syn. Stále sa pýtal, ale ticho mojej dcéry mi naznačilo, že vedela prečo som im o potrate rozprávala.

Začala som plakať a povedala som: „Maminka bola pred 10 rokmi na dvoch potratoch. V nebi máte dvoch súrodencov.“

Teraz plačem, keď myslím na šok a sklamanie na ich tváričkách. Bolo to, akoby mamička, ktorú poznali, nebola tým, za čo ju mali. Rozmýšľam o všetkých tých otázkach, ktoré im chodili po rozume počas tých pár sekúnd...všetky veci, ktoré môžu byť schopní vyjadriť až po rokoch, ale teraz ich nemôžu pochopiť.

Dcéra prešla bližšie ku mne a objala ma. „Ja ti odpúšťam, mami, je to v pohode,“ povedala. „Aj ja,“ povedal môj syn, „a keď budem väčší, nikdy nedovolím mojej žene, aby to urobila.“ Všetci sme plakali.

Ďalej som im hovorila ako som sa modlila a pýtala Boha, či to boli chlapci alebo dievčatá, a že On by chcel, aby som ich pomenovala. Povedala som im o tom, že Boh povedal, že boli obidve dievčatá a nazvali sme ich  Dobrota a Milosť. „Ako verš z Biblie!“ vykríkol môj syn.

Toto bolo skoro pred dvomi rokmi a odvtedy počuli mamičku veľakrát hovoriť o Dobrote a Milosti. Vždy keď počujeme pieseň na motívy 23. žalmu alebo keď ho niekto číta, môj syn hrdo zahlási: „To sú moje sestry!“ Potrat je bežná téma počas našej večere. Začala som bojovať za život sama, ale teraz bojujeme spolu ako rodina.

Ako sa blíži Deň matiek, mnohí cítia stratu, ale spolu s touto bolesťou  cítim vinu. Budú mi chýbať dve blahoželania k tomuto dňu. Raňajky do postele mi pripravia iba dve deti miesto štyroch. Túto prázdnotu nič nevyplní, dokým neuvidím Ježiša z tváre do tváre, ale dovtedy moja nádej spočinie v týchto slovách: „Dobrota a Milosť budú ma sprevádzať po všetky dni môjho života....“

Kelly Clinger mnohé roky spievala a hrala na klavír.  Bola komparzistkou pre Mickey Mouse Club a vokalistkou pre Britney Spears. V roku 2003 obrátila svoj život k Bohu po rokoch bolestí zapríčinených hudobným priemyslom, rozvodom, závislosťou a potratom. Teraz je hovorkyňou pre kampaň Silent No More Awareness Campaign (Už nemlčím). Momentálne žije v Atlante, Georgii so svojou rodinou v International House of Prayer Atlanta (Medzinárodnom dome modlitby Atlanta). Pre viac informácií navštívte prosím: www.kellyclinger.com. Tento článok bol vytlačený s povolením Bound4Life.com.