Feministky zinscenovali krvavý falošný potrat na žene oblečenej ako Panna Mária

3,673
Matej Trančo
Kultúra smrti

Feministky v ružových maskách predstierali vykonanie potratu na žene, ktorá bola oblečená ako Panna Mária. Toto všetko sa udialo pred katedrálou v severnej Argentíne ako súčasť minulotýždňového prostestu na Medzinárodný deň žien.

Fotografia protestu ukazuje niečo čo vyzerá ako krv a časti ľudského tela vychádzajúce z priestoru medzi nohami Panny Márie a tomu všetkému napomáhajú feministky v ružových maskách. Žena oblečená ako Panna Mária drží svoju ruku zovretú v pästi nad hlavou.

Kompletný obraz nájdete na konci tohto článku.

Fotka tohto "divadelného počinu" obletela sociálne médiá. Clarin a španielska pobočka EWTN oznámili, že Tucumánsky arcibiskup Alfredo Zecca tento čin odsúdil.

"Je veľmi smutné, že čítame o takomto veľmi urážlivom proteste v Argentíne," povedala pre LifeSiteNews Maureen Ferguson zo spoločnosti The Catholic Association. "Je vážne neúctivé posmievať sa z viery miliárd ľudí v ženu, ktorú nedávno National Geographic označil za 'Najmocnejšiu ženu sveta' vo svojom vlastnom príbehu o Panne Márii. Je to taktiež veľká irónia keď feministický pochod protestujúci proti vraždeniu žien obhajuje právo zobratia ľudského života a to vrátane života bábätiek - dievčat. Každoročne je po svete potratených okolo 25 miliónov malých dievčatok."

Aktivistická skupina Pan y Rosas ("Chlieb a ruže") napísala obsiahly status na Facebooku o obraňovaní žien, ktoré zinscenovali tento falošný potrat.

Skupina Socorro Rosa Tucuman na Facebooku ocenila tento obrázok, hlási španielska pobočka EWTN, hovoriac, že žena oblečená ako Panna Mária potratila "patriarchát" a "nútenú heterosexualitu". Vyzerá to tak, že tento status bol odstránený. Pan y Rosas vyjadrili svoju solidaritu so skupinou Socorro Rosa.

"Tento groteskný a rúhačský počin reprezentuje to, čím každý pôrod naozaj je a tí, ktorí sú nim rozrušení by mali byť rozrušení aj každým jednotlivým potratom, ktorý sa vykoná," povedal pre LifeSiteNews Národný riaditeľ hnutia Kňazi pre život, otec Frank Pavone. "Ako pápež Ján Pavol II napísal v Evangelium Vitae, každý útok na ľudský život je útokom na Boha a každé odmietnutie ľudského života je odmietnutie samotného Krista."

"Tento scenár nám slúži na to, aby sme si pripomenuli že máme prácu ako stvorenú pre nás," povedala pre LifeSiteNews prezidentka Pochodu pre život, Jeanne Mancini. "Je to symbol bolestivého zmätenia v našej kultúre ohľadom prirodzenej dôstojnosti a povolaní ženy. Najmä ukazuje obrovské nedorozumenie a nedostatok uznania, že ženská schopnosť materstva je nádherný dar, ktorý má byť uznávaný a nie je to nejaká prekážka alebo právo. Našťastie Mária, Ježišova matka, bola odvážna napriek náročným okolnostiam a materstvu či zázraku života povedala svoje áno."

"Tento počin taktiež ukazuje čo je základom zanietených propotratových ľudí," uzavrel Pavone. "Nenávidia Cirkev a doslova chcú Ježiša zniesť z povrchu zemského v každom prejave jeho prítomnosti v súčasnosti."

Medzitým sa v Buenos Aires účastníci pochodu Medzinárodného dňa žien pokúsili podpáliť mestskú katedrálu. Zaútočili na osamelého muža, ktorý držal vlajku Vatikánu a pokúšal sa brániť katedrálu. [preklad pripravujeme - editor]

Na podobnom pochode vo Washingtone, D.C. v januári 2017 jeden protestujúci niesol znamenie zobrazujúce našu Pannu Máriu Guadelupskú ako krvavú vagínu.

"Verím, že čím viac sa bude objavovať takáto perzekúcia, tým viac bude Cirkev stáť proti hriechu zabíjania nenarodených detí," predpovedá otec Stephen Imbarrato, kňazský spolupracovník hnutia Kňazi pre život.

 


Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.