Kardinál Sarah odsudzuje „snahu spraviť z homosexuality základ novej celosvetovej etiky“

1,912
Kultúra smrti

Toto je štvrtý a posledný zoznam citácií z knihy Boh alebo nič kardinála Saraha. Dnes zverejňujeme úryvky o jasnom učení kardinála Saraha o morálnych otázkach.

Veľmi vám odporúčam, aby ste si prečítali všetky štyri správy, ak si teraz čítate prvú. Každá správa sa venuje rôznym témam.

Kardinál Sarah: “Tí, ktorí tvrdia, že vykorenia chudobu, prekrúcajú Ježišove slová - nielenže sa mýlia, ale aj klamú."

Kardinál Sarah: nejasnosti v doktríne môžu viesť k nebezpečným názorom.

Kardinál Sarah: „Oddelenie Magistéria Cirkvi od pastoračnej praxe je... heréza, nebezpečná schizofrenická patológia.“

Keď si zadovážite a prečítate knihu Boh alebo nič, lepšie porozumiete výrokom kardinála Saraha. Jeho život a veľa detailných odpovedí na početné otázky Nicolasa Diata tvoria hlavný základ knihy.

Kardinál Sarah je pravým „katolíckym pastierom“. Oveľa viac sa obáva, že urazí Boha tým, že nebude hlásať a učiť to, čo má v tejto dobe učiť katolícky biskup, než by stratil doterajšie postavenie alebo uznanie vo svete.

Je zaujímavé, že na tému homosexuality zdieľa kardinál rovnaký názor ako portál LifeSite: „Najväčšími nepriateľmi homosexuálov je lobby okolo LGBT“ a vplyvné medzinárodné zložky, ktoré ju financujú a presadzujú. Tento potomok apoštolov si skutočne želá, aby zachránil a obraňoval životy a duše tých ľudí, ktorí podľahnú praktikám tohto nebezpečného správania.

1)    Sexuálna mravnosť

(Nikto neuvidí to, čo vidí Sarah bez pravého duchovného života. Duchovná slepota dominuje v našej dobe)

str.156 Mravnosť je v podstate dôsledkom kresťanskej viery.

str.157 V spoločnosti posadnutou erotikou, ktorá sa snaží presvedčiť ľudí, že človek je uspokojený len prostredníctvom nespútaného sexuálneho života, sa zdá, že je ženská dôstojnosť napádaná. Západ najhanebnejšie ponižuje a pohŕda ženami, tým že ich na verejnosti vyzlieka donaha a využíva ich na pôžitkárske komerčné účely.

str. 158 Ako máme rozumieť tomu, že hlavné organizácie z OSN, ktoré prehlasujú, že presadzujú ľudské práva, horlivo nebojujú proti vplyvnému európskemu a americkému sexuálnemu priemyslu? Všetky tieto tmavé mraky sú znamením sveta, ktorý žije ďaleko od Krista. Človek je bez Božieho Syna stratený a ľudstvo už nemá budúcnosť.

str. 159 Genderová ideológia sa stala perverznou podmienkou na spoluprácu a rozvoj.

- Všimol som si, že máme medzinárodné programy, ktoré vnucujú ženám potraty a sterilizujú ich. Tieto politiky sú oveľa strašnejšie, pretože väčšina afrického obyvateľstva je bezbranná a vydaná na milosť fanatickým ideológom zo Západu. Chudobní ľudia nás žiadajú o pomoc a niektorí sú takí krutí, že sa im snažia otráviť myseľ. Afrika a Ázia si musí nevyhnutne chrániť svoju kultúru a vlastné hodnoty. Medzinárodné organizácie nemajú v skutočnosti žiadne právo, aby tu praktizovali maltuziánsky, krutý kolonializmus. Africké a ázijské vlády by boli z nevedomosti alebo spoluúčasti vinné z toho, že by dovolili svojim ľuďom, aby podstúpili eutanáziu. Ľudstvo by stratilo veľa, keby tieto kontinenty upadli do obrovskej, beztvarej magmy globalizácie, ktorá smeruje k nehumánnemu ideálu, ktorý v skutočnosti predstavuje strašnú, barbarskú oligarchiu.

1)    Homosexualita: „základ novej globálnej etiky“

(Tu si Sarah dáva otázku, ktorú by si mal klásť každý, ale len málokto to tak robí.)

- Svätá stolica musí zohrať svoju úlohu. Nemôžeme akceptovať propagandu a nátlakové skupiny zákulisných síl LGBT – lesbičiek, gayov, bisexuálov a transsexuálov. Tento proces je o to viac znepokojujúcejší, lebo je rýchly a prakticky prebieha v súčasnosti. Prečo takáto horúčkovitá túžba nastoliť teóriu? Má sa donedávna neznámy antropologický pohľad, produkt zvláštneho myslenia niekoľkých sociológov a spisovateľov ako je Michel Foucault, zrazu stať novým svetovým eldorádom? Je nemožné byť spokojný v prítomnosti takého nemorálneho a diabolského podvodu.

str. 160 Za Prométeovou víziou Afriky a Ázie je značka diabla

-  Prví nepriatelia homosexuálov sú práve lobby LGBT. Je hrubou chybou obmedziť jednotlivca iba na jeho správanie, konkrétne sexuálne. Príroda sa nakoniec vždy pomstí.

str. 164 U niektorých vplyvných osôb pozorujem, že sa snažia spraviť z homosexuality základ novej globálnej etiky. Každý projekt extrémistickej ideológie si so sebou prináša vlastný neúspech. Obávam sa, že zakrátko sa homosexuáli stanú prvými obeťami týchto politických excesov.

str. 280 Zatiaľ čo kresťania zomierajú pre svoju vieru a oddanosť k Ježišovi, na Západe sa členovia Cirkvi snažia znížiť požiadavky, ktoré vyplývajú z Evanjelia, na minimum.

- (Táto časť bola zverejnená aj v predchádzajúcej správe pod názvom Božie milosrdentvo). Zachádzame tak priďaleko, že zneužívame Božie milosrdenstvo, spravodlivosť a pravdu, aby sme „prijali“ homosexuálov, ktorí môžu byť prínosom pre kresťanskú komunitu, ako to uvádza posledná Synoda o rodine z októbra 2014 Relatio post disceptationem. V tomto dokumente sa ďalej píše, že téma homosexuality si od nás vyžaduje zamyslieť sa, ako zaujať realistický prístup k citovému rastu, ľudskému rozvoju a dozretiu v Evanjeliu pri zohľadnení sexuálneho aspektu. Skutočným škandálom nie je existencia hriešnikov, pretože presne pre nich existuje Božie milosrdenstvo a odpustenie, ale skôr zmätok medzi dobrom a zlom u katolíckych pastierov. Ak ľudia, ktorí sú zasvätení Bohu, nie sú ďalej schopní chápať radikálnu podstatu posolstva Evanjelia a snažia sa ho zmierniť, ľudstvo sa vydá nesprávnou cestou. To je dôkaz zneužívania Božieho milosrdenstva.

Eutanázia

(Duchovný pohľad, ktorý odhaľuje jasnú pravdu o eutanázii)

str. 161 Eutanázia je najkritickejšou známkou o bezbožnej nehumánnej spoločnosti, ktorá stratila vieru.

- Ak sa nám nepodarí poraziť kultúru smrti, ľudstvo je predurčené na záhubu. Teraz, na začiatku tretieho tisícročia už nie je zakončenie ľudského života viac barbarským činom, ale znamením pokroku civilizácie. V zákone sa využíva právo na slobodu jednotlivca ako zámienka, ktorá dáva človeku možnosť zabiť svojho blížneho. Zo sveta sa stáva skutočné peklo. To už nie je akási forma úpadku, ale diktatúra hrôzy, naprogramovaná genocída, ktorej vinníkom sú západné mocnosti.