"Orálny sex, penetrácie, masturbácia": nové smernice pre učiteľov v Anglicku

5,194
Kultúra smrti

Smernica, ktorá ma usmerňovať učiteľov pri výučbe, nabáda na neviazaný sex už trinásťročné deti

"Sex medzi trinásťročnými je v poriadku a je normálny. Rovnako aj masturbácia vo veku od 5 do 9 rokov, pokiaľ sa nedeje na verejnosti." Toto sú oficiálne pokyny, ktoré anglické ministerstvo školstva rozoslalo všetkým učiteľom, aby im pomohlo "zvládnuť a pochopiť sexuálne správanie žiakov".

Pokyny v smernici, ktorú vydal Inštitút Brook a schválilo ministerstvo, vyvolali búrku po tom, čo niektorí poslanci, ktorí sú členmi komisie pre výchovu a vzdelanie, zistili ich obsah. Obzvlášť sa do pozornosti dostalo nariadenie, podľa ktorého učitelia majú považovať sexuálne vzťahy medzi trinásťročnými deťmi za "normálne", pričom samotný vek, ktorým Anglicko legalizuje sex, je dosiahnutie 16. roku života. 

Smernica vyšla vo forme "semaforu" pre rôzne vekové obdobia, a to od: 0-5 rokov, od 5-9 rokov, od 9-13  a od 13-17 rokov. Správanie označené ako "zelené" predstavuje "zdravý sexuálny vývin dieťaťa", oranžová farba indikuje "sexuálny vývin potenciálne nezdravý" a červená predstavuje "nezdravý sexuálny vývin". 

Pre trinásťročné deti je podľa smernice "zdravé", ak majú "sexuálne aktivity s osobami rovnakého alebo opačného pohlavia; aj orálne a s penetráciou, ak obe strany súhlasia a ak obe deti majú podobný vek". Toto správanie vytvára "príležitosť pre učiteľa, aby vyjadril pozitívny úsudok voči týmto aktivitám a poskytol žiakom ďalšie informácie".

Paradoxom predčasnej sexuálnej výchovy detí v Anglicku sú predčasné tehotenstvá

Joe Hayman, ktorý je zodpovedý za vydanie smernice, povedal, že nepozná detailne jej celý obsah. "Nech si nik nemyslí, že chceme predčasne sexualizovať deti. Chceme len, aby budovali zdravé a bezpečné vzťahy, a preto je dôležité, aby učitelia boli inštruovaní". Hayman tiež prisľúbil, že smernicu opätovne prekontrolujú, aby sa uistili, že v nej nie je podporované žiadne "nelegálne" správanie. 

Avšak typy správania, ktoré zostavovatelia uviedli pod "zelenú", naznačujú, že sa nemožno čudovať faktu, že Spojené kráľovstvo je jednou z krajín s najvyšším počtom skorých tehotenstiev u dievčat vo veku pod 14 rokov.