Jezuita z USA: Cirkev by mala oceniť “dary” homosexuality

907
Kultúra smrti

Katolícka cirkev má oceniť „mimoriadne dary“, ktoré dokážu poskytnúť homosexuáli vďaka svojim sklonom k vlastnému pohlaviu

Požaduje to páter James Martin SJ, vydavateľ jezuitského časopisu America v ďakovnej reči pri príležitosti prepožičania ceny „Bridge Building Award“ homosexuálnej organizácie „New Ways Ministry“ (Služba novým spôsobom) v americkom Pikesville, v štáte Maryland.

Reč Katechizmu Katolíckej cirkvi je „zbytočne tvrdá“ a „zbytočne zraňujúca“, pretože najvnútornejšiu oblasť človeka, oblasť, ktorá dáva a prijíma lásku, „označuje, že je v neporiadku“. Dokonca označenie „homosexuálne osoby“ sa zdá mnohých dotknutým ako „prehnane klinické“. Mali by sme hovoriť radšej o „gejoch a lesbách“, alebo o „LGBT“, ako navrhuje páter Martin.

Osoby LGBT by mali „inštitucionálnej Cirkvi“ poskytnúť čas, ktorý potrebuje na to, aby ich akceptovala, ako pokračuje páter. Potom sa vyjadril, že je „sklamaný“ z výpovedí cirkevných inštitúcií o homosexuáloch, ktorí uzavreli „manželstvo“. To je forma „nespravodlivej diskriminácie“, ktorú Katechizmus Katolíckej cirkvi odmieta, myslí si páter.