Francúzskych chlapcov nútia v škole simulovať homosexuálnu svatbu

2,638
Kultúra smrti

Dvaja chlapci - žiaci 6. ročníka dostali za úlohu na občianskej výchove spolu sa "oženiť" 

Francúzska spoločnosť utrpela ďalší šok. Žiaci šiesteho ročníka základnej školy "Jacques Prévert" v Saint-Pol-de-Léon (Finistere), konkrétne dvaja chlapci, dostali za úlohu zosobášiť sa v rámci poznávania komunálnych služieb mestečka. Chlapcov mal za potlesku učiteľov fiktívne oddať starosta Hervé Jézéquel.

Ako každý rok, študenti v rámci občianskej výchovy dostali za úlohu oboznámiť sa s fungovaním miestnej samosprávy. Tento rok sa však kompetentní rozhodli deťom pri návšteve radnice dobre pripraveným a necitlivým ťahom predstaviť "manželstvo pre všetkých". Vyzvali dvoch žiakov, aby predstierali homosexuálny sobáš medzi sebou "naostro". Ktovie, aké pocity prežívali chlapci pri výzve "pobozkať svojho ženícha" ako aj ostatní žiaci, ktorých bolo dokopy 72.

Spoločnosť je voči takémuto konaniu opäť "homofóbna"

Rozhodnutie radnice bolo v drvivej väčšine podrobené tvrdej kritike Francúzov. Reakcie ľudí na sociálnych sieťach k tejto správe boli búrlivé. Výrazy ako indoktrinácia, manipulácia, propaganda, lobotomizácia mladých ľudí, perverzita, hanba, škandál a podobné sa opakovali veľmi často. Mnohí vyjadrujú znechutenie slovami: „kam až spadlo Francúzsko“ a posielajú podporné výzvy rodičom dotknutých detí.

Okrem toho, z každoročného Gay Pride pochodu v Lyone sa stala takpovediac charitatívna akcia. Väčšina takmer nahých pochodujúcich, farebné parochne, fluorescenčné okuliare, králičie uši, či mnohé obdoby "Chonchity Wurst", tieto pochody agentúra AFP nazvala ako "dobré dielko" a podpora formou techno- ozvučenia nesmie chýbať ani na jednom z nich.

Okrem Mladých socialistov (ktorí sa čoraz viac zaoberajú obéznymi ľuďmi dúfajúc v pomoc Michelle Obamovej) nie sú na takýchto akciách žiadnym prekvapením ani Ľavicový front, CDFT, CGT a Amnesty International. Komunisti v Rhône taktiež apelujú a pozývajú na pochody za práva homosexuálov, bisexuálov a transexuálov. Kladú požiadavky na vytvorenie "priechodnej cesty pre transexuálov", chcú umožniť homosexuálom darovať krv, prístup k náhradnému materstvu a asistovanej reprodukcii, ako aj možnosť prostituovať bez špeciálneho povolenia a bez "stigmatizácie a ohrozovania ich povolania ako poskytovateľov sexuálnych služieb" pomocou, podľa nich, "šírenia poplašných správ".

Rodina ako každá iná a rodičovstvo je len vecou politiky?

"Rodiny ako každé iné" a "rodičovstvo nie je biologickou záležitosťou ale vecou politiky", hlásali dva transparenty v Lyone, pričom toto mesto je jedným z najväčších ohnísk odporu proti homo-manželstvám a umiestneniam detí na žiadosť homosexuálnym párom. Organizácia Manif pour tous všetky okázalé Pride pochody odsúdila a nazvala ich "Pochodmi hanby" a vyzýva všetkých občanov k ďalším "masívnym a verejným vyjadreniam nesúhlasu".