Aliancia za rodinu dostala od ministerstva likvidačnú pokutu

1,968
Kultúra smrti

Dôvodom sankcie bola kampaň Hlas za rodinu, Aliancia hovorí o likvidačnom postupe ministerstva.

Ministerstvo vnútra udelilo Aliancii za rodinu pokutu 3 000 eur za údajné vykonávanie volebnej kampane kandidátov jednotlivých politických strán pred tohtoročnými parlamentnými voľbami. 

V tlačovej správe o tom informuje Aliancia za rodinu.

Aliancia sa tohto priestupku podľa rezortu vnútra dopustila kampaňou Hlas za rodinu, ktorá bežala na samostatnej webstránke. „Cieľom bola propagácia hodnôt rodiny a manželstva a informovanie verejnosti o názoroch kandidátov na poslancov na opatrenia v prospech rodiny a manželstva,“ vysvetľuje predseda Aliancie za rodinu Anton Chromík.

Kandidáti sa v rámci kampane mohli prihlásiť k Deklarácii za rodinu. Na stránke si mohli signatári uverejniť svoj profil s fotografiou.

„Podobné kampane na podporu spoločenských hodnôt (boj proti korupcii či reforma justície) a hodnotovo orientovaných kandidátov spustili pred voľbami aj ďalšie občianske združenia ako napríklad Štrngám za zmenu, Nadácia Pontis, Nadácia zastavme korupciu, VIA IURIS a ďalšie,“ pokračuje Chromík.

Podľa Chromíkových informácií z ministerstva vnútra nebolo proti žiadnej z týchto organizácií začaté správne konanie.

Aliancia za rodinu tvrdí, že ide o nespravodlivý prístup, ktorý má za cieľ zastrašiť a finančne zruinovať organizáciu.

„Ak Aliancia na svojom internetovom portáli umožnila povedať kandidátom pár viet, nemožno to predsa nazývať vedením volebnej kampane v prospech politickej strany či kandidátov,“ uvádza Chromík. Podľa neho ankety či rozhovory na portáloch či v novinách sa doteraz nevnímali ako vedenie volebnej kampane zo strany médií alebo organizácií a ministerstvo vnútra za to nikoho nepostihovalo.

Aliancia za rodinu sa voči pokute odvolala. O odvolaní by mala rozhodovať štátna volebná komisia.