Story1_6_10_24-1-810x500.jpg

Google odstránil PragerU z obchodu s aplikáciami na základe falošných "nenávistných prejavov

14
Neutral
  • Prager University vytvára konzervatívne videá s cieľom opraviť ľavicové mýty.
  • Google zakázal aplikáciu PragerU pre údajný "nenávistný prejav" a cenzúruje pravdu.
  • Ľavicové technologické platformy často trestajú PragerU za konzervatívny obsah.
  • Google je kritizovaný za manipuláciu verejného názoru a diskrimináciu konzervatívneho obsahu.

Konzervatívnu vzdelávaciu aplikáciu Prager University (PragerU) zakázal zo svojho obchodu s aplikáciami krajne ľavicový internetový gigant Google na základe jednej z obľúbených nálepiek pre konzervatívny obsah: “nenávistný prejav.

PragerU, dieťa konzervatívneho komentátora Dennisa Pragera, vytvára krátke videá na širokú škálu politických, kultúrnych a historických tém, ktoré sú zamerané na vyjadrovanie konzervatívnych názorov a opravovanie populárnych ľavicových mylných predstáv. Dňa 14. mája zverejnila publikáciu Dear Infidels: A Warning to America, krátky dokumentárny film o “vzostupe protiamerickej rétoriky a násilia v mestách a na univerzitách, ” obsahujúci “výpovede z prvej ruky od tých, ktorí unikli islamskej nadvláde a prišli varovať Ameriku.”

7. júna spoločnosť PragerU oznámila prostredníctvom X, že bola odstránená z obchodu Google Play, údajne pre porušenie “zásad nenávistných prejavov” obsahom “tvrdiacim, že chránená skupina je neľudská, menejcenná alebo hodná nenávisti.” V oznámení sa neuvádza, kde a ako tak dokument robí.

“Podľa spoločnosti Google zdieľanie príbehov bývalého palestínskeho utečenca, arabského moslima narodeného v Izraeli a odvážneho amerického Navy SEALs, ktorí boli svedkami hrôz moslimského extrémizmu, predstavuje ‘nenávistný prejav,’” PragerU sa uvádza. “Ide o zjavný pokus umlčať pravdu a cenzurovať prejav.”

Nie je to prvýkrát, čo ľavicové platformy veľkých technológií potrestali PragerU. V roku 2017 sa Prager pokúsil zažalovať spoločnosť YouTube vlastnenú spoločnosťou Google za falošné označenie stoviek videí nevhodných pre deti, hoci prípad bol nakoniec v roku 2020 zamietnutý. V tom istom roku popredná sociálna sieť Facebook obmedzila neziskovej organizácii na základe ľavicovej “fact-check” videa spochybňujúceho naratív o antropogénnom globálnom otepľovaní. V roku 2021 sa alternatívna videoplatforma JW Player podvolila ľavicovému tlaku a zrušila PragerU bez uvedenia konkrétneho dôvodu.

Google, celosvetový líder v oblasti online videa, webového vyhľadávania a mnohých komunikačných nástrojov a nástrojov na zvýšenie produktivity, je už dlho známy nielen pre svoje strong ľavicovými objektívnymi ale pre svoje vôľa k využívaniu jeho závažný vplyv na formovanie verejného opinion, a to aj manipuláciou svojich platforiem’rôznych metrík, ako sú napríklad výsledky vyhľadávania. 

Spoločnosť tiež v minulosti diskriminovala určitý obsah na základe politických názorov na témy, ako sú abortívnosť, pohlavie, COVID-19, zmeny klímy a election integrity, vrátane akcie priamo proti LifeSiteNews pri mnohých príležitostiach.

Ve februári spoločnosť AllSides Technologies Inc. zaoberajúca sa analýzou médií. zistila, že 63 % výsledkov vyhľadávania v Google News pochádzalo z ľavicových alebo ľavicovo orientovaných zdrojov oproti len 6 %, ktoré boli pravicové alebo pravicovo orientované, a 16 % v politickom strede. O mesiac neskôr 16 republikánskych generálnych štátnych prokurátorov úspešne vyvíjalo nátlak na YouTube, aby odstránil “zavádzajúce” odmietnutia zodpovednosti z presných pro-life videí o potratových tabletkách.