GettyImages-1989093986-e1716375666283-810x500.jpg

Harrison Butker z NFL zdvojnásobil svoj prejav za rodinu: Najviac si cením svoju katolícku vieru".

22
Kultúra života
  • Harrison Butker odmieta ustúpiť od svojej katolíckej viery.
  • Butker kritizuje potraty a mesiac hrdosti ako smrteľné hriechy.
  • Butker zdôrazňuje dôležitosť rodiny a katolíckych hodnôt vo verejnom prejave.
  • Butker získal podporu od duchovných a svetských osobností za svoje presvedčenie.

Kansas City Chiefs’ kicker Harrison Butker vo svojom prvom verejnom vystúpení po tom, čo minulý týždeň znášal neľútostné útoky mainstreamových médií za svoj prorodinný prejav na začiatku školského roka, neprejavil žiadne známky ústupu a vyhlásil, že “šokujúca miera nenávisti” je jasným znakom toho, že “nadčasové katolícke hodnoty mnohí nenávidia.”  

Trojnásobný šampión Super Bowlu predniesol svoje najnovšie poznámky na podujatí v Nashville, na ktorom sa získavali finančné prostriedky pre Regina Caeli Academy (RCA), klasickú hybridnú školu pre katolícke rodiny, ktorá sa vyučuje doma pred 12. rokom života. Butker je členom správnej rady akadémie.

“Téma dnešného galavečera, ‘Odvaha pod paľbou’, bola stanovená už pred mnohými mesiacmi,” začal Butker v smokingu, “ale teraz sa mi zdá, že po tom, čoho sme boli všetci svedkami v uplynulých dvoch týždňoch, je práve táto téma prozreteľná.”   

“Ak nebolo’jasné, že nadčasové katolícke hodnoty mnohí nenávidia, tak teraz je to jasné,” povedal s odkazom na búrku kritiky voči jeho predchádzajúcemu prejavu na Benediktínskej univerzite.   

‘Nie ľudia, ale Ježiš Kristus je ten, komu sa snažím zapáčiť’ 

Počas minulotýždňového’20-minútového prejavu u benediktínov sa Butker bez okolkov pustil do potratov, ako aj do tzv. mesiaca hrdosti, ktorý označil za “smrteľný hriech.” Vyzdvihol prezidenta Joea Bidena, zbabelého amerického prezidenta, ktorý sa v roku 2005 stal prezidentom USA. katolíckych biskupov a “ľudí, ktorí vnucujú americkej mládeži nebezpečné rodové ideológie.”  

Butker sa obrátil aj konkrétne na absolventky vysokých škôl a varoval ich, aby si uvedomili “diabolské lži”, ktoré im svet podsúva, že majú uprednostniť prácu pred rodinou.  

“Čím viac som hovoril o tom, čo si najviac vážim – a to je moja katolícka viera – tým viac som sa polarizoval,”vysvetlil Butker vo svojom včerajšom príhovore k RCA. “Je to rozhodnutie, ktoré som vedome urobil a ktoré vôbec neľutujem.” 

“Ak máme pravdu a lásku, mali by sme dôverovať Pánovej’prozreteľnosti a nechať Ducha svätého, aby urobil zvyšok práce,” pokračoval za hlasného potlesku davu.  “Naša láska k Ježišovi, a teda aj túžba prehovoriť, by nikdy nemala byť prevážená túžbou našej padlej prirodzenosti byť milovaný svetom. Oslava Boha, a nie nás samých, by mala vždy zostať našou motiváciou napriek akémukoľvek odporu či dokonca podpore.” 

“Nie ľudia, ale Ježiš Kristus je ten, komu sa snažím zapáčiť,” dodal.  

“Ak je naším cieľom nebo, mali by sme prijať svoj kríž, nech je akokoľvek veľký či malý, a žiť svoj život s radosťou, byť odvážnym svedkom Krista,” vyhlásil Butker a dodal, že dúfa, že “mnohí ďalší budú bez zábran vyznávať svoju katolícku vieru a nikdy sa nebudú báť hovoriť pravdu, aj keď je v rozpore s najhlasnejšími hlasmi.”   

A LifeSiteNews petíciana podporu Butkera získala viac ako 20 000 podpisov za necelýtýždeň od svojho spustenia.   

A v posledných dňoch vyjadrilo Butkerovi podporu čoraz viac duchovných, vrátane biskupa Josepha Stricklanda, sanfranciského arcibiskupa Salvatora Cordileoneho, ako aj významných svetských osobností, ako napríklad bývalý futbalový tréner Notre Dame Lou Holtz. Jeho červený dres s číslom 7 sa stal najpredávanejším.  

Božský katolík, ktorý sa zúčastňuje výlučne na latinskej omši, Butker, 28-ročný otec dvoch detí, podpísal zmluvu s Chiefs v roku 2017 po tom, ako ho zrušila Carolina Panthers. V roku 2024 získal tretí Super Bowl za posledných päť rokov. Po mnohých pôsobivých výkonoch neustále vzdával “chválu Bohu”.