harrison-butker-810x500.jpg

Ľavičiari vyzbierali viac ako 220 000 podpisov požadujúcich prepustenie katolíckeho kopáča Harrisona Butkera

23
Kultúra života
  • Viacej ako 220 000 ľudí podpísalo petíciu proti prepusteniu Harrisona Butkera.
  • Butkerovo vystúpenie na cirkevnej škole vyvolalo diskusiu o politických a kultúrnych rozporoch.
  • Ľavica odsúdila jeho prejav, zatiaľ čo konzervatívci ho podporili.
  • Petícia na jeho prepustenie získala veľa podpisov, ale Chiefs ho neplánujú prepustiť.

Viac ako 220 000 ľudí podpísalo petíciu vyzývajúcu Kansas City Chiefs, aby prepustili kickera Harrisona Butkera za jeho nástupný prejav 11. mája pred absolventmi Benedictine College, zatiaľ čo LifeSiteNews’vlastná petícia na podporu katolíckeho športovca má v súčasnosti 17 620 podpisov.

Dvadsaťosemročný šampión Super Bowlu svojím prejavom na cirkevnej škole rozpútal celonárodnú diskusiu, v ktorej sa dotkol mnohých súčasných politických a kultúrnych rozporov vrátane samozvaných “katolíckych” politikov podporujúcich potraty, uzamykania COVID a LGBT ideológie, ako aj súčasných posolstiev smerujúcich mladé dievčatá preč od rodiny v mene kariéry.

Prejav viedol k vlne podpory zo strany konzervatívnych poslucháčov a odsúdenia zo strany ľavicových hlasov. Národná futbalová liga (NFL) sa dištancovala od svojho “záväzku inklúzie” od Butkerových “osobných” názorov a skupina ľavicových mníšok spojených so školou, Sisters of Mount St. Scholastica, odsúdila jeho “úzku definíciu toho, čo znamená byť katolíkom.”V tom istom čase prudko vzrástol predaj jeho dresu (aj medzi ženami) a petícia LifeSite’standing with Butker získala len za prvý deň viac ako 10 000 podpisov.

Napokon sa však Petícia Change.org vyzývajúca Chiefs, aby hráča vyhodili za jeho “dehumanizujúce” poznámky, získala v čase písania tohto článku 220 229 podpisov.

“Jeho komentáre boli sexistické, homofóbne, proti transsexuálom, proti potratom a rasistické,” uvádza sa v petícii, “posilňovali zbrojné stereotypy, ktoré ohrozujú spoločenský pokrok” a “vytvárali toxické prostredie, ktoré bráni nášmu spoločnému úsiliu o rovnosť, rozmanitosť a začlenenie do spoločnosti.”

Petícia vyhlasuje, že Butker’s “typmi” postojov “významne prispieva k spoločenským problémom, ako sú zločiny z nenávisti, ktorých počet v posledných rokoch narastá” a “zvýšené problémy s duševným zdravím v cieľových komunitách.” V skutočnosti a množstvo dôkazov naznačuje, že zámena pohlavia prináša poškodenie duševného zdravia, aj keď je “potvrdená,” a skutočné “štatistiky trestných činov proti transrodovým osobám” sú nielenže nepatrné v porovnaní s trestnými činmi z nenávisti voči iným menšinovým skupinám, ale sú založené na správach, ktoré nezisťujú, či páchatelia boli motivovaní alebo dokonca vedeli o svojom transrodovom statuse obetí”.

“Vyzývame vedenie Kansas City Chiefs, aby okamžite prepustilo Harrisona Butkera za jeho nevhodné správanie,” uzatvára sa petícia. Od Chiefs sa neočakáva, že Butkera prepustia, a v skutočnosti generálny riaditeľ tímu Clark Hunt’manželka Tavia Huntová a najstaršia dcéra Gracie obidve sa vyjadrili na podporu katolíckeho hráča.

“Potvrdenie materstva a pochvala manželky, ako aj vyzdvihnutie obety a oddanosti, ktorú si vyžaduje byť matkou, nie je bigotné. Je posilňujúce uznať, že tvrdá práca ženy’pri výchove detí nie je márna,” povedala Tavia, zatiaľ čo Gracie povedala, že “si naozaj váži“Harrisona a jeho kresťanskú vieru a to, čo’dosiahol na ihrisku aj mimo neho.”

Vzdor mizivým šanciam petície’na dosiahnutie želaného výsledku a ľahkosti, s akou ľavicoví aktivisti umelo navyšujú výsledky online petície, sa skľučujúci výsledok využíva ako argument na vytvorenie dojmu, že Butkerove’názory sú okrajové. LifeSite pokračuje v zbieraní podpisov pod svoju petíciu, ktorá stojí na jeho strane proti zrušeniu.

Kliknite sem a podpíšte petíciu LifeSite’, aby ste “stáli na strane tohto veriaceho kresťana, keď médiá a netolerantní liberáli tlačia na jeho zrušenie.”