Kennedy-EWTN-810x500.png

RFK Jr. hovorí pre EWTN: Politizácia CIA, FBI a tajných služieb pod Bidenom je "veľmi znepokojujúca

9
Neutral
  • Politizácia americkej vlády pod Bidenom je znepokojujúca a porušuje ústavu.
  • Agentúry ako CIA a FBI sa stávajú politickými nástrojmi pod Bidenovým vedením.
  • Bidenova administratíva cenzuruje politických oponentov a zameriava sa na tradičných katolíkov.
  • Kennedy podporuje právo Palestínčanov na vlastný štát a kritizuje Hamas za násilie.

V exkluzívnom štvrtkovom rozhovore s moderátorom EWTN Raymondom Arroyom nezávislý prezidentský kandidát Robert F. Kennedy Jr. označil “politizáciu” americkej vlády pod vedením Joea Bidena za “veľmi, veľmi znepokojujúcu” a poukázal na to, že ide o bezprecedentné porušovanie ústavy.

“Liberálne médiá schvaľujú a schvaľujú politizáciu CIA, FBI, IRS a teraz aj tajnej služby prezidentom Bidenom,” povedal Kennedy Arroyovi. “Myslím si, že je“veľmi, veľmi znepokojujúce pre našu republiku, že tieto agentúry sa teraz menia na politické nástroje prezidenta, ktorý je pri moci.

Na dôkaz toho Kennedy povedal, že je “prvým prezidentským kandidátom v histórii”, ktorý požiadal o ochranu tajnej služby a “bol odmietnutý”, pričom poznamenal, že bolo 44 kandidátov, ktorí “dostali ochranu pred 120-dňovým mandátom”, pričom mal na mysli zákon, podľa ktorého musia hlavní prezidentskí kandidáti dostať ochranu tajnej služby do 120 dní od všeobecných volieb.

Arroyo to označil za “ohromujúce” vzhľadom na svoju rodinnú históriu, narážajúc na atentáty na svojho strýka Johna F. Kennedyho a svojho otca a Roberta F. Kennedyho.

Kennedy má podozrenie, že odmietnutie ochrany je spôsob, akým ho Bidenova administratíva”núti vynakladať vlastné peniaze na bezpečnosť, aby mal menej prostriedkov na svoju prezidentskú kampaň. 

Povedal Arroyovi, že odkedy oznámil, že sa uchádza o prezidentský úrad, došlo k štyrom vlámaniam do jeho domu, ale on zostáva neodradený vo svojej kandidatúre na prezidenta, teraz už ako nezávislý.

Keďže Kennedy verí, že Donald Trump je hrozbou pre krajinu, poznamenal Arroyovi, že nedávno povedal, že “by mohol argumentovať, že prezident Biden je rovnakým nebezpečenstvom pre republiku ako prezident Trump.”V skutočnosti Kennedy v rozhovore začiatkom tohto mesiaca povedal, že Biden je pravdepodobne “oveľa väčšou hrozbou pre demokraciu,” odvolávajúc sa na jeho cenzúru politických oponentov.

“Prezident Biden je prvým prezidentom v histórii, ktorý cenzuruje svojich politických oponentov,” povedal Kennedy Arroyovi s tým, že doteraz vyhral prípad na federálnom okresnom súde, ktorý potvrdil federálny odvolací súd, ktorý “presne toto zistil.”

“Presne 37 hodín po tom, ako zložil prísahu, začal prezident Biden’Biely dom nariaďovať sociálnym sieťam, aby ma odstránili, odstránili moje platformy z Instagramu, Facebooku, Twitteru … ” 

“V našej krajine sme prijali prvý dodatok ústavy práve preto, aby sme zabránili vládnym predstaviteľom umlčať svojich oponentov. Pretože vieme, … že je to začiatok šmykľavého svahu, ktorý im dáva licenciu na akékoľvek zverstvá,” povedal Kennedy Arroyovej.

V skutočnosti Bidenova administratíva nielen cenzúrovala, ale sa zamerala aj na svojich politických oponentov, ako aj na občanov, ktorí sa postavili proti zjavným “posvätným kravám” administratívy. 

Napr. generálny prokurátor Merrick Garland v októbri 2021 nariadil federálnym orgánom, aby boli pripravené stíhať občanov vrátane znepokojených rodičov, ktorí na zasadnutiach školských rád vystúpili proti nariadeniam COVID a rámcovaniu diskusií o sexuálnej a rasovej príslušnosti v triedach.

Viaceré úrady FBI tiež označili tradičných katolíkov s latinskou omšou za potenciálnych extrémistov, pričom sa odvolávali na článok z Atlasu o ruženci ako zbrani, ako aj na zdiskreditované Southern Poverty Law Center.

Izraelsko-palestínsky konflikt

Prechádzajúc k téme izraelsko-palestínskeho konfliktu sa Kennedy podelil o nuansované názory, ktoré uznávajú nespravodlivosť páchanú Hamasom aj štátom Izrael. Sám seba označil za “extrémne propalestínskeho,” a verí, že “majú právo na vlastný štát.”

Takisto však nevidí “inú možnosť, ako zlikvidovať Hamas, než Izrael,” a dodal, že “nespája Hamas, “agenta Iránu,” s palestínskym ľudom. 

“Hamas je kleptokracia — kradne peniaze,” povedal Kennedy a ďalej vysvetlil, že vodcovia Hamasu sú miliardári. “Kradnú finančné prostriedky z medzinárodnej pomoci, ktoré sú určené na pomoc palestínskemu ľudu, a peniaze, ktoré neukradnú,”používajú na budovanie podzemných tunelov namiesto škôl” a užitočnej infraštruktúry.

Hamas vyhlásil, že nechce pôdu, mier ani rokovania, ale len jednu vec — “vykorenenie Izraela,” povedal Kennedy, ktorý sa podelil o to, že čítal ich “zmluvu,” v ktorej sa “výslovne hovorí, že akékoľvek rokovania s Izraelom sú porušením islamského práva.”

“Keď hovoríte o prímerí, o čom to hovoríte? Pretože Hamas’nechce prestať odpaľovať tieto rakety.”

Kennedy zdôraznil, že sa považuje za “protivojnového” a že podľa neho je druhá svetová vojna jedinou “morálnou” vojnou, ktorú USA viedli.USA sa v minulom storočí zúčastnili. 

Potraty

Kennedy zopakoval svoju podporu potratom, teda zabíjaniu nenarodených detí, keď bol požiadaný, aby sa vyjadril k tejto téme. Zopakoval refrén zástancov potratov Arroyovi, keď mu povedal, že ženy “by mali mať telesnú autonómiu” a že vláda by do toho nemala zasahovať, pričom sa nezaoberal skutočnosťou, že pri potrate ide o samostatný ľudský život.

“Necítim sa byť’doktrinárom ani na jednej strane … chcem nájsť spoločnú reč, na ktorej sa Američania dokážu zhodnúť,” povedal Kennedy.

Keď nazval potraty “tragédiou” a každý z nich “traumou”, Kennedy povedal, že by “chcel maximalizovať možnosť voľby, ale aj minimalizovať počet potratov ročne,” aspoň čiastočne dotovaním denných škôlok, a to z peňazí, ktoré by sa uvoľnili ukončením činnosti U. S. Steelovej.USA vo vojne na Ukrajine.

Keď Arroyová odstrčila myšlienku, že dotovaná škôlka by zmenila situáciu matiek, ktoré idú na interrupciu, pretože mať dieťa “by bola príliš radikálna zmena v ich živote,” Kennedy navrhol iné riešenie.

“Myslím si, že musíme mať aj najlepší systém adopcie … a systém sprostredkovania adopcie na svete, aby ľudia mali aj túto možnosť. A myslím si, že musíme dať ľuďom všetky možnosti, ktoré majú, aby priviedli dieťa na svet, ale nie ich nútiť. Dajte im každú možnosť, aby sa to pre nich stalo atraktívne,” povedal Kennedy.

Keď bol konfrontovaný s otázkou, či podporuje rozhodnutie Bidenovej administratívy ”sprístupniť potratové tabletky v každej lekárni, Kennedy nakoniec priznal, že by toto rozhodnutie nezmenil, ale kvalifikoval, že sa “obáva každého farmaceutického lieku.”

Podelil sa s tým, že Peter C. Gøtzsche, “jeden z najvplyvnejších epidemiológov na planéte,” “tento týždeň zverejnil štúdiu, ktorá ukázala, že farmaceutické lieky sú v súčasnosti hlavnou príčinou úmrtí v našej krajine.”

“Násilie, duševné choroby, samovraždy, vraždy … to všetko môže byť vplyvom farmaceutických liekov … a my o nich takmer nič nevieme. Prečo? Pretože farmaceutický priemysel kontroluje NIH, CDC a FDA.”

Tak ako v prípade iných liekov, Kennedyová je presvedčená, že “každý by mal poznať vedľajšie účinky (a) riziká potratovej tabletky, aby mal každý “možnosť informovaného výberu.”

Kennedy počas ich rozhovoru Arroyovi tiež povedal, že je proti Bidenovej administratíve ”novému výkladu Hlavy IX ”napísanej jeho strýkom ”podľa ktorej sa môžu rodovo nevyhranení muži zúčastňovať na ženských športoch ”.

Nedomnievam sa, že ľudia, ktorí sa narodili ako muži, by mali mať možnosť zúčastňovať sa na následných športoch … proti ženám,” povedal Kennedy a dodal, že je hrdý na zásluhy svojho strýka”o to, že pomohol ženským športom”získať rovnaké práva ako mužské športy.

‘Duchovné vyrovnanie’

Kennedy sa s Arroyom podelil o to, že hoci katolícka viera bola “stredobodom” jeho života v detstve, počas 13-ročného obdobia po zavraždení jeho otca’sa od Boha vzdiali, keď sa stal závislým od drog.

“Počas tohto obdobia by som nepovedal, že som stratil vieru, ale keď’žijete proti svedomiu, čo musíte robiť, ak ste’závislí od drog, vytlačíte Boha za okraj svojho obzoru,” povedal Kennedy. “Takže pojem Boha bol, hoci nikdy nebol zo mňa vymazaný, len vzdialeným pojmom, ktorý nebol súčasťou môjho každodenného života.”

Podľa Kennedyho jeho uzdravenie “zahŕňalo hlboké duchovné preorientovanie”, ktoré je odvtedy stredobodom jeho života.

Keďže v tom čase stratil nutkanie užívať drogy, poznamenal, že “nemožno’žiť z vavrínov duchovného prebudenia. Musíte ho obnovovať každý deň a obnovujete ho prostredníctvom služby druhým ľuďom.”

V odpovedi na Arroyove otázky sa Kennedy podelil o to, že sa “takmer celý deň modlí,” a že jeho viera ho udržiava “pokojným”, aj keď naňho pre jeho názory a prezidentskú kandidatúru útočia zo všetkých strán, dokonca aj zo strany rodiny.

“Myslím na to, akoby som bol na oceáne počas (búrky), keď je na hladine“obrovské množstvo turbulencií, ale umožňuje mi to ponoriť sa pod hladinu a byť v pokoji. Je tu’istota, že to všetko je ilúzia, je to’rozptýlenie,” povedal Kennedy.

“Všetky osobnosti, ktoré obdivujem, …prešli vo svojom živote obdobím odmietnutia. Odmietnutie zo strany ich rodín, odmietnutie zo strany ich priateľov … boli vyvrheľmi vo svojich komunitách. V mnohých ohľadoch boli ich úspechy významné práve vďaka tomuto spoločenskému opovrhnutiu, ktoré zažili počas niektorých období svojho života.