sharron-davies-810x500.jpg

Bývalá olympijská plavkyňa hovorí, že to, že muži nepatria do ženských športov, "nie je žiadna raketová veda

13
Kultúra života
  • Športovci muži nemajú súťažiť v ženských pretekoch.
  • Biologické ženy si zaslúžia vlastnú kategóriu športu.
  • Povolenie mužom súťažiť ako ženy je neferové a sexistické.
  • Účasť mužov v ženských športoch poškodzuje integritu a bezpečnosť športovkýň.

Odborná plavkyňa, ktorá získala striebornú medailu na olympijských hrách v Moskve v roku 1980, je najnovšou športovkyňou, ktorá kritizuje mužov súťažiacich v ženských športoch.

“Nie je to raketová veda, nie je to ťažké,” napísala dnes na X britská plavkyňa Sharron Daviesová. Dňa 31. marca napísala, že je to’jednoducho podvod”, aby športovci muži súťažili v ženských pretekoch.

V minulom roku Daviesová vydala knihu Neférová hra: The Battle for Women’s Sport, v ktorej tvrdí, že povolenie mužom, ktorí sa “identifikujú” ako ženy, súťažiť ako ženy “je len poslednou etapou v desaťročia trvajúcej histórii sexizmu zo strany vyšších športových kruhov.”

ČÍTAJTE: 40 Days for Life group determined to ‘stand firm’ in Scotland against threats to free speech

“Sharron Daviesovej nie je cudzí boj proti rutinnému sexizmu športového sveta,”vysvetľuje sa v tiráži knihy. “Kvôli do očí bijúcemu dopingu medzi východonemeckými atlétmi v osemdesiatych rokoch minulého storočia prišla o olympijské zlato a nikdy sa nedočkala spravodlivosti. Teraz je biologickým mužom umožnené súťažiť priamo proti ženám pod zámienkou trans ‘sebaidentifikácie’, čo môže zničiť integritu ženského športu."”

Daviesová prepracovala množstvo príbehov o “trans” športovcoch, ktorí dominujú v ženských športoch. Kritizuje aj nový škótsky “zákon o zločinoch z nenávisti”, ktorý kritici, ako napríklad autorka Harryho Pottera J. K. Rowlingová, varujú, že bude účinne kriminalizovať slobodu prejavu v súvislosti s transgenderizmom.

Čítajte: JK Rowlingová sa odvážila škótskej polícii, aby ju zatkla kvôli novému ‘hate crime’ zákonu ohrozujúcemu slobodu prejavu

Vznik mužských športovcov, ktorým bolo umožnené súťažiť v ženských’športoch, umožnil mužom ukradnúť víťazstvá najmenej 635 športovkýň, uvádza webová stránka shewon.org, ktorá takéto prípady sleduje. Viedlo to aj k zraneniam športovkýň a nútilo ich to vyzliekať sa v šatniach spolu s mužmi.

“Moje spoluhráčky a ja sme boli nútené vyzliekať sa v prítomnosti Lia (sic), šesť stôp a štyri palce vysokého biologického muža s úplne neporušenými mužskými genitáliami, 18-krát týždenne. Niektoré dievčatá sa radšej prezliekali v kúpeľňových kabínkach a iné používali rodinnú kúpeľňu, aby sa tomu vyhli,” plavkyňa z Pensylvánskej univerzity Paula Scanlanová vysvetlila minulý rok súdnemu výboru Snemovne reprezentantov USA.