DeSantis-810x500.jpg

DeSantis, lekárski experti preskúmali prvé zistenia veľkej poroty na Floride o politike COVID-19

29
Neutral
V článku sa dočítate:
  • Floridský guvernér DeSantis kritizuje zlyhania zdravotníckeho zariadenia v reakcii na vakcínu COVID-19.
  • Veľká porota zistila, že uzávery boli škodlivé, masky neúčinné a COVID pre deti neškodný.
  • Lekári kritizujú CDC za ignorovanie vedeckých poznatkov a financovanie monoklonálnych protilátok.
  • Vakcíny COVID spôsobili tisíce úmrtí a zdravotné problémy, federálne úrady ignorujú dôkazy.

Floridský republikánsky guvernér Ron DeSantis tento mesiac opäť zvolal skupinu lekárskych odborníkov, aby rozobrali zlyhania zdravotníckeho zariadenia, tentoraz v reakcii na prvú sériu zistení floridskej veľkej poroty’o reakcii na federálnu vakcínu COVID-19.

V decembri 2022 guvernér požiadal floridský najvyšší súd o schválenie veľkej poroty, ktorá by vyšetrila výrobu a zavedenie vakcín COVID-19. Veľká porota 2. februára zverejnila svoju prvú priebežnú správu, v ktorej stanovila, že pred posúdením vakcíny musí najprv pochopiť riziko, ktoré predstavuje samotná vakcína COVID. Na tento účel sa prvá správa namiesto toho zamerala na množstvo záverov o víruse a politikách, ktoré zdravotnícke zariadenie prijalo údajne na jeho zastavenie, konkrétne na uzávery a príkazy na používanie masiek.

V prvej správe sa dospelo k záveru, že uzávery spôsobili viac škody ako úžitku, že masky boli pri zastavení prenosu COVID neúčinné, že COVID bol “štatisticky takmer neškodný” pre deti a väčšinu dospelých a že je “veľmi pravdepodobné”, že počty hospitalizácií v dôsledku COVID boli nadhodnotené.

Dňa 9. februára DeSantis, národný’najväčší odporca zriadenia COVID medzi zvolenými funkcionármi, usporiadal okrúhly stôl s generálnym chirurgom Floridy dr. Josephom Ladapom a členmi floridského’Výboru pre integritu verejného zdravia (PHIC), aby prediskutovali správu.

“Počas pandémie sme zahodili základné princípy verejného zdravia,” povedal harvardský epidemiológ a biostatistik Dr. Martin Kulldorff. Vyhlásil, že “verdikt znie”, že “uzávery boli obrovskou chybou,” a zároveň poznamenal, že súvisiace opúšťanie princípov pokračuje, najmä v oblasti neochoty lekárskeho establišmentu”zapojiť opačné názory: “Ak vedec nie je ochotný poskytnúť svoje názory a diskutovať s inými vedcami alebo poskytnúť svoje názory veľkej porote, potom si nemyslím, že má akúkoľvek dôveryhodnosť, aby mohol čokoľvek povedať o verejnom zdraví.”

Spojené štáty americké. Centers for Disease Control & Prevention (CDC) “a ďalšie orgány ignorovali základné vedecké poznatky, využívali svoju moc na umlčanie vedcov, ktorí s nimi nesúhlasili, a podvracali vysokokvalitné dôkazy na prijímanie rozhodnutí,” súhlasil Dr. Jay Bhattacharya zo Stanfordu s tým, že Bidenova administratíva v roku 2021 znížila financovanie monoklonálnych protilátok, ktoré DeSantis nariadil pre Floridčanov. “Teraz to neviem’naisto, ale mne to pripadalo ako snaha jednej politickej strany poškodiť členov inej politickej strany.” 

“Boli použité niektoré účtovné triky, aby sa COVID-19 zdal nebezpečnejší, než v skutočnosti bol,”uzavrel evolučný biológ Dr. Bret Weinstein. “Je niečo zvláštne, že základný princíp verejného zdravia bol hodený pod autobus […] Normálne systémy vedy a medicíny a riadenia tu boli všetky zmarené procesom, v ktorom sa niečo prezlečené za verejné zdravie použilo na zavedenie obmedzení pre ľudí, ktoré neboli založené na vede alebo správnom uvažovaní o osobnom zdraví.”

“Ďalšia časť tohto, ktorá ma jednoducho vytáča ako úplne mimo toho, čo sme’kedy robili ako medicínska oblasť, je, keď odporučili vakcínu tehotným ženám z pálky bez toho, aby skutočne mali akýkoľvek dôkaz o bezpečnosti, a pochopte, tehotné ženy sú vylúčené z testov vakcín na ľuďoch, takže to’odporúčajú bez akéhokoľvek dôkazu alebo dokonca bez toho, aby vedeli, čo to urobí s tehotnými ženami,” poznamenal dr. Joseph Fraiman, lekár pohotovostnej medicíny z Louisiany. 

Sťažoval sa, že napriek tomu, ako je všeobecne známe, že sa urobili chyby, “nevidíme, že by sa národ zjednotil v tom, čo sme urobili zle,”a vyjadril nádej, že “veľká porota môže našej krajine ponúknuť návod, ako organizovať našu vládu a ako v budúcnosti riešiť podobné udalosti.”

Dr. Steven Templeton, mikrobiológ a imunológ z Indiana University, bol pesimistickejší. “Pozornosť treba upriamiť na federálne úrady a ich činnosť počas pandémie. Musí to prísť z najvyššej možnej úrovne, a to’sa nedeje,” povedal. “Nemyslím si, že [federálna vláda] má teraz chuť riešiť tieto problémy, a nemyslím si, že v dohľadnej dobe na to bude mať chuť.”

A veľké množstvo dôkazov zistilo, že masové obmedzenia osobných a ekonomických aktivít uskutočnené v roku 2020 a časti roku 2021 spôsobili oveľa viac škody ako úžitku, z hľadiska osobnej slobody a ekonomiky, ako aj verejného zdravia, a že životy bolo možné zachrániť oveľa menej zaťažujúcimi metódami, ako napríklad podporou zavedených terapeutických liekov, užšou ochranou zameranou na najviac ohrozené osoby (napríklad staršie a choré osoby) a zvýšením príjmu vitamínu D. Sudca Najvyššieho súdu USA Neil Gorsuch označilamerické’opatrenia reakcie na COVID za “najväčšie zásahy do občianskych slobôd v mierovej histórii tejto krajiny,” proti ktorým Kongres, štátne zákonodarné orgány aj súdy do značnej miery zanedbali ochranu ústavných práv, osobnej slobody a právneho štátu.

Dôkazy tiež ukázali, že nútenie Američanov nosiť v prítomnosti iných ľudí pokrývky tváre bolo podobne neúčinné. Medzi tieto dôkazy patrí aj stanovisko amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC’s) zo septembra 2020 priznanie, že sa nemožno spoľahnúť na to, že masky ochránia pred COVID, ak sa s niekým zdržiavate 15 minút alebo dlhšie v okruhu šiestich metrov. Viac ako 170 štúdií zistilo, že masky boli neúčinné pri zastavení COVID, pričom boli naopak škodlivé, najmä pre deti, ktoré dôkazy zistili, že samotný COVID im hrozí len málo alebo vôbec. Naopak, dôkazy naznačujú, že schopnosť vidieť tváre je rozhodujúca pre skorý vývoj.

Ak ide o vakcíny COVID, ktoré boli vyvinuté a preskúmané v frakcii čas vakcíny zvyčajne zaberajú za bývalého prezidenta (a pravdepodobného republikánskeho kandidáta na prezidenta v roku 2024) Donalda Trumpa’iniciatívy Operácia Warp Speed, averzia verejného zdravotníctva’považovať ich za čokoľvek iné ako “bezpečné a účinné” neotupila obavy, ktoré pretrvávajú vďaka veľkému množstvu dôkazov potvrdzujúcich, že prinášajú významné zdravotné riziká.

Federálny systém hlásenia nežiaducich udalostí súvisiacich s vakcínami (VAERS) uvádza k 26. januáru 37 100 úmrtí, 214 248 hospitalizácií, 21 431 infarktov a 28 121 prípadov myokarditídy a perikarditídy, okrem iných ochorení. Obhajcovia spoločnosti Jab rýchlo zdôrazňujú, že hlásenia predložené do systému VAERS sú nepotvrdené, pretože ich môže predložiť ktokoľvek, ale výskumníci CDC zistili “vysokú mieru overenia hlásení o myokarditíde do VAERS po očkovaní vakcínou COVID-19 na báze mRNA,” čo vedie k záveru, že “podhodnotenie hlásení je pravdepodobnejšie” ako nadhodnotenie.

Viac, VAERS nie je jediným zdrojom údajov obsahujúcim červené vlajky. Údaje z databázy Pentagónu’Defense Medical Epidemiology Database (DMED) ukazuje, že v roku 2021 došlo k drastickému nárastu rôznych diagnóz závažných zdravotných problémov oproti predchádzajúcemu päťročnému priemeru, vrátane hypertenzie (2,181 %), neurologických porúch (1 048 %), sklerózy multiplex (680 %), Guillainovho-Barrého syndrómu (551 %), rakoviny prsníka, (487 %), neplodnosti žien (472 %), pľúcnej embólie (468 %), migrény (452 %), poruchy funkcie vaječníkov (437 %), rakoviny semenníkov (369 %) a tachykardie (302 %).