Screenshot-2023-11-30-at-1.04.55-PM-810x500.png

Navrhovaný kanadský zákon by mohol viesť k uväzneniu kresťanov za citovanie Biblie

42
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre na internete
  • Kresťania by mohli byť zatýkaní za citovanie Biblie na verejnosti
  • Zákon C-367 ohrozuje slobodu náboženstva a prejavu v Kanade
  • Podporovanie návrhu zákona C-367 je útokom na kresťanské hodnoty a slobodu prejavu

Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre na internete

Mali by byť kresťania zatýkaní za citovanie častí Biblie na verejnosti? Mali by byť pastori obvinení z “trestného činu z nenávisti”, keď kážu proti určitým hriechom? Mali by sa zatvárať kostoly, ak vláda neschvaľuje ich vieru?

Možno si myslíte, že sú to smiešne otázky. Veď toto je Kanada -  pravý sever silný a slobodný ! Naším národným mottom je “a mari usque ad mare,” citát zo Žalmu 72, 8, ktorý hovorí, že Kristus bude vládnuť “od mora po more.” Toto nie je komunistická Čína!"

S zavedením Zákona C-367 sú však všetky tieto otázky na stole. Tento návrh zákona nazývam “Zákon o šatníku pre kresťanov,” pretože presne to má v úmysle – zavrieť kresťanov do šatníka. Pod hrozbou väzenia umlčí veriacich, ktorí sa postavia proti ideológii prebudenia, ktorá ovláda našu krajinu.

Tento represívny, christofóbny&nbspnávrh z dielne lídra Bloc Québécois Yvesa-Françoisa Blancheta je v súčasnosti v parlamente a možno sa o ňom bude čoskoro hlasovať. Ak Trudeauovi liberáli tento návrh zákona podporia, s najväčšou pravdepodobnosťou prejde a zasadí smrteľný úder slobode náboženstva a slobode prejavu v tomto domíniu.

Potrebujeme sa ozvať, kým ešte môžeme, a vyzvať našich poslancov, aby návrh zákona C-367 odmietli. Môžete tak urobiť hneď teraz prostredníctvom našej stránky upozornenia na akciu e-mailom.

Kresťania vedia, že Biblia je mocná kniha. Ako raz niekto povedal, “Keď otvoríš Bibliu, Boh otvorí svoje ústa.” Je to kniha plná nádeje, múdrosti, pokoja a Božieho’posolstva spásy. Biblia je však aj knihou varovania a nápravy pre tých, ktorí blúdia na scestiach. Je to kniha, ktorá nám hovorí: “Povedzte im:  Akože ja žijem, hovorí Pán, Boh,  nemám záľubu v smrti bezbožníka, ale v tom, aby sa bezbožník odvrátil od svojej cesty a žil. Obráťte sa, odvráťte sa od svojich zlých ciest!" ’” (Ezechiel 33,11).

Pre niektorých ľudí v Kanade je biblické’posolstvo urážkou ich životného štýlu a pýchy. Nechcú ho počuť, ich svedomie ho nemôže&nbsptolerovať a budú sa snažiť umlčať tých, ktorí ho hlásajú.

Aktivisti LGBT sa napríklad pustili do jedného odvážneho kresťana menom Bill Whatcott už mnoho rokov, ktorého obviňujú z “nenávistných zločinov” voči homosexuálom. Keď na torontskom “sprievode hrdosti” v roku 2016 rozdával letáky, ktoré varovali pred zdravotnými a duchovnými rizikami LGBT praktík, títo LGBT aktivisti boli rozzúrení. V roku 2018 sa dožadovali jeho zatknutia za vlády Kathleen Wynneovej, ktorá bola vtedy premiérkou Ontária a otvorenou lesbičkou.

Pán Whatcott postúpil pred súd o dva roky neskôr a nakoniec bol uznaný nevinný v decembri 2021. Vláda Douga Forda sa však proti oslobodzujúcemu rozsudku odvolala a naďalej stíha pána Whatcotta za to, že sa podelil o to, čo hovorí Biblia o sexuálnom hriechu.

Viacero kanadských pastorov tiež čelilo “obvineniam z&nbspzločinov z&nbspnenávisti za svoje verejné svedectvo proti sexuálnej nemorálnosti a sexualizácii detí. Pastor Derek Reimer a Pastor David Lynn sú len dva príklady, pričom obaja boli ospravedlnení z obvinenia z “nenávisti.”

Doteraz bolo “obvinenia z trestných činov z nenávisti” voči kresťanom veľmi ťažké dokázať vďaka dôležitej ochrane v našom kanadskom trestnom zákonníku. Existuje “náboženská výnimka” v odsek 319 v ktorom sa uvádza: “Žiadna osoba nesmie byť odsúdená za trestný čin [z nenávisti]…, ak v dobrej viere vyjadrila alebo sa pokúsila argumentáciou vytvoriť názor na náboženskú tému alebo názor založený na viere v náboženský text.”

Inými slovami, ak hovoríte, čo hovorí Biblia o sexualite, pohlaví, manželstve, rodine alebo o čomkoľvek – bez ohľadu na to, ako nepopulárne, urážlivé alebo “nenávistné” to môže znieť niekomu inému, podľa kanadských zákonov máte právo slobodne sa vyjadrovať. Kresťania majú v Kanade právo citovať Bibliu.

Ale ak návrh zákona C-367 prejde, táto ochrana bude odstránená z Trestného zákona. Potom budeme očakávať príval obvinení proti pastorom, cirkvám, kresťanským organizáciám a obyčajným veriacim, ktorí sa odvážia hovoriť pravdu v láske na verejnosti. To následne vyvolá mrazivý efekt, ktorý zníži každého’človeka slobodu slova.

Už viac nebudeme môcť na verejnosti zdieľať Boží’plán pre ľudskú sexualitu a manželstvo. Už nebudeme môcť v mene Boha vystupovať proti drag show pre deti, detským dragom alebo “zmenám pohlavia u detí”; To všetko by mohlo byť nesprávne interpretované ako “nenávistný prejav” proti LGBT komunite. Dokonca aj naše pro-life posolstvo by mohlo byť otočené ako “nenávistný zločin” proti ženám.

Kresťania môžu byť prípadne obvinení za to, že tvrdia, že Ježiš je “cesta, pravda a život” (Jn 14, 6), pretože diskriminuje iné náboženstvá. Kritizovať učenie a praktiky iných náboženstiev sa totiž môže rovnať “zločinu z nenávisti!” Budú pastori, ktorí sa odmietnu podriadiť, odvlečení zo svojich kazateľníc do väzenia?"

Údajným dôvodom návrhu zákona C-367 je nedávny nárast antisemitských demonštrácií v Kanade. Niektorí politici by tvrdili, že extrémistom je dovolené vyzývať na vyhladenie Židov pretože náš trestný zákonník chráni náboženské prejavy, takže náboženské prejavy musia byť umlčané. Ale, v skutočnosti je to len zámienka na oportunistický útok na náboženskú slobodu kresťanov (a aj iných vierovyznaní).   

Je však odpoveďou na antisemitskú rétoriku v Kanade odstránenie náboženskej slobody každého’človeka? Ak sa vláda skutočne domnieva, že niekto obhajuje alebo podporuje vyhladzovanie Židov, nemala by skôr presadzovať existujúce zákony, ktoré to už teraz považujú za nezákonné? Obhajovanie genocídy je už nezákonné podľa § 318 Trestného zákona! Je zrejmé, že tento návrh je len cynickým útokom na veriacich ľudí zo strany protináboženského Bloku Québécois lídra.

V skutočnosti, ak by návrh zákona C-367 prešiel, môžem vám takmer zaručiť, že antisemitské demonštrácie by boli naďalej povolené&nbspako “politické protesty, zatiaľ čo zmeny v Trestnom zákonníku by sa použili na stíhanie kresťanských pastorov a laikov za hlásanie biblických právd o sexuálnej morálke. Časom by neboli vyňatí ani židovskí rabíni a moslimskí imámovia, ktorí by sa tiež dostali pod kladivo štátu.

Nie, Návrh zákona C-367 je nebezpečnou hrozbou pre každého občana&lddquo;slobody prejavu a náboženstva. Poslúži len ohavnej agende pro-LGBT aktivistov a christofóbnych politikov, ktorí chcú našej krajine vnútiť svoju prebudenú ideológiu a umlčať všetku opozíciu.

Zákon C-367 musí byť zastavený a my potrebujeme vašu pomoc, aby sme ho zastavili! Vezmite si chvíľu času a pošlite Action Alert Email svojmu poslancovi v parlamente a požiadajte ho, aby sa postavil za naše právo zdieľať naše kresťanské hodnoty a presvedčenie na verejnosti.

Ak chceme zachovať Kanadu slobodnú   pre seba aj pre naše deti  musíme sa ozvať tehdy.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili ďalšie zákony o cenzúre online