Roy-Barnes-810x500.png

Bývalý guvernér Georgie obhajuje na súde okresného prokurátora Faniho Willisa, ktorý je proti Trumpovi

14
Neutral
V článku sa dočítate:
  • Demokrat Roy Barnes je slobodomurár, čo spochybňuje jeho svedectvo proti Trumpovi.
  • Willisova obžaloba Trumpa je kontroverzná a zameraná na zvrátenie výsledkov volieb.
  • Willisová vymenovala priateľa za prokurátora, čo vyvolalo konflikt záujmov.
  • Slobodomurári sú korumpovaní a využívajú svoje kontakty na získanie výhod.

Demokrat Roy Barnes, bývalý guvernér Georgie, ktorý nedávno svedčil na obranu protitrumpovského okresného prokurátora Faniho Willisa, je slobodomurár, čo vyvoláva obavy o validitu jeho svedectva.

Barnes, otvorený slobodomurár a člen lóže Latham č. 12 v Austelli, v piatok vypovedal, že bol Willisovou’prvou voľbou za špeciálneho prokurátora proti Trumpovi v kontroverznom obvinení bývalého prezidenta na základe obvinení, že “sa zapojil do zločineckého vydieračského podniku s cieľom zvrátiť výsledok prezidentských volieb v Georgii“.”

Kritici Willisovej’ obžaloby tvrdia, že sa zameriava na Trumpa a spoluobžalovaných za “zákonné spochybnenie chybných volieb v Georgii”v roku 2020, ” a že disponuje dôkazmi, ktoré očisťujú viacerých obžalovaných.

 

Willisová sa v januári dostala pod paľbu kritiky za to, že vymenovala svojho vtedajšieho priateľa Nathana Wadea za osobitného prokurátora pre obžalobu z vydierania Trumpa. Jeden zo spoluobvinených v tejto obžalobe, Michael Roman, podal 8. januára návrh na zamietnutie žaloby ako “fatálne chybnej”, keďže Willisová “nezískala potrebný súhlas na vymenovanie” Wadea a pretože jej vzťah s ním “vytvoril neprípustný a nenapraviteľný konflikt záujmov.”

Podľa súdneho podania o romantickom vzťahu medzi Willisovou a Wadom vypovedali “zdroje blízke” obom a svedčili o ňom ich spoločné cesty na výletných lodiach a na miesta vrátane Napa Valley, Floridy a Karibiku.

V piatok Barnes tvrdil, že Willisová je “veľmi kvalifikovaná” žena a naznačil, že Willisová vymenovala Wadea za špeciálneho prokurátora, pretože je “dobrý organizátor.”

Podľa Barnesa ho Willisová najprv sama požiadala, aby sa stal špeciálnym prokurátorom pre Trumpovu obžalobu z vydierania, ale on ju odmietol a na súde vysvetlil: “Mám ústa, ktoré musím živiť v právnickej kancelárii a… by som to nerobil. Štyri roky som’žil s osobnými strážcami a nepáčilo sa mi to. Nehodlal’som žiť s ochrankármi do konca života.”

Barnes sa netají svojím členstvom v slobodomurárskej organizácii, nechal sa odfotiť v slobodomurárskej zástere publikoval v roku 2019 príbeh o posvätení základného kameňa slobodomurárskej lóže v City Springs, komplexe radnice mesta Sandy Springs v štáte Georgia. Toto tajné “bratstvo” sa vyhlasuje len za charitatívnu organizáciu, ale dôkazy o častých korupčných obchodoch medzi slobodomurármi sa tiahnu naprieč celým svetom a dokonca aj naprieč storočiami až do súčasnosti.

Napr. dve hĺbkové vyšetrovania uskutočnené v Anglicku, ktorých súčasťou boli výpovede slobodomurárov, publikované v dvoch dielach s názvami Bratstvo, 1983, od Stephena Knighta, a Inside the Brotherhood, 1989, od Martina Shorta, odhaľujú organizovanie aj schvaľovanie trestnej činnosti slobodomurárov.

Short tvrdí, že samotná štruktúra tajnej spoločnosti slobodomurárov sa hodí na skrývanie zámerov “nie morálnych, ale zlomyseľných, nie sociálnych, ale sebeckých.”Dodáva, že krvavé prísahy, ktoré tvoria ich rituály zasvätenia a povýšenia, “legitimizujú určitú zlomyseľnosť voči cudzincom.”

Podľa Shorta James Anderson zakotvil prax uprednostňovania slobodomurárskych spolubratov, keď v roku 1723 prepísal Konštitúcie pre anglické slobodomurárstvo: “Nie ste poverení robiť nad svoje možnosti; len uprednostniť chudobného brata (slobodomurárskeho spolubrata), ktorý je dobrým človekom, pred akýmkoľvek iným chudobným človekom v rovnakej situácii.”

Short poukazuje na to, že Andersonove’inštrukcie o “bratskej láske” členov lóže “zrejme znamenajú, že hoci je povinnosť slobodomurára’voči bratovi obmedzená tak, aby nepoškodila jeho vlastné záujmy, v každom inom ohľade je bezhraničná. Takisto tým, že Anderson zaväzuje slobodomurárov brániť záujmy brata’nekladie žiadne hranice škodám alebo ohováraniu, ktoré môžu spôsobiť neslobodomurárom.”

Stephen Knight tiež zaznamenal príklad za príkladom slobodomurárskeho uprednostňovania a korupcie, najmä v britskej polícii. V roku 2014 sa v novinách Independent rozprávalo tom, ako podľa “bombastickej správy Metropolitnej polície,”“stajné siete slobodomurárov využívali gangy organizovaného zločinu na korumpovanie systému trestného súdnictva.”

Prípady korupcie slobodomurárov boli zverejnené aj v krajinách ako Taliansko, kde podľa jednej štúdie “vznikla tajná”slobodomurárska sieť “zahŕňajúca stovky členov talianskej politickej a hospodárskej elity,” a a href="https://www.occrp.org/en/daily/7740-romanian-officials-charged-with-corruption-related-to-freemasons" target="_blank" rel="noopener">Rumunsko, kde bývalý policajný šéf a suspendovaný sudca boli “obvinení, že využívali svoje slobodomurárske kontakty na prijímanie úplatkov a krytie známych pred trestným vyšetrovaním,” podľa Balkan Insight.

Vďaka takýmto správam o korupcii medzi slobodomurármi strana Víťazstvo (“Niki”) v Grécku zakázalaFzednárom členstvo v strane.