Takmer 10 000 ľudí vyzýva kardinála Dolana, aby po svätokrádežnom "trans" pohrebe exorcizoval katedrálu svätého Patrika

187
Kultúra smrti
V článku sa dočítate:
  • LifeSiteNews spustil petíciu proti svätokrádežnému pohrebu ateistu LGBT aktivistu.
  • Pohreb oslavoval "túto dievku" s rúhavými odkazmi na svätú Cecíliu.
  • Organizátori vnímali pohreb ako politické vyhlásenie proti tradičnej katolíckej viere.
  • Kardinál Dolan a pápež František podporujú inklúziu transrodových ľudí v katolíckej cirkvi.

LifeSiteNews spustil peticiu po tom, čo sa v Katedrále svätého Patrika konal škandalózny a svätokrádežný pohreb ateistu LGBT aktivistu "Cecilia Gentili", muža, ktorý sa falošne domnieval, že je žena, čo vyvolalo pobúrenie medzi veriacimi katolíkmi.

V zjavnom rúhavom odkaze na skutočnú svätú Cecíliu, pannu, ktorá bola umučená za to, že sa odmietla zrieknuť katolíckej viery, bol Gentili, bývalý prostitút, oslávenec označený za "túto dievku. Táto veľká dievka. Svätá Cecília, matka všetkých diev!" na jeho pohrebnom obrade, pričom New York Times oslavovali pohreb ako  "udalosť, ktorá nemá v katolíckych dejinách pravdepodobne obdobu".

Podľa fotografií, ktoré poskytol denník Times, "omšové lístky a obrázok v blízkosti oltára zobrazovali pani Gentiliovú so svätožiarou obklopenú španielskymi slovami pre "transvestitu", "kurvu", "požehnanú" a "matku" nad textom 25. žalmu."

Jedna z Gentiliovej priateliek sa počas príhovoru modlila k Bohu za prístup k "zdravotnej starostlivosti potvrdzujúcej pohlavie". V jednom momente účastník pohrebu zmenil text počas "Ave Maria" a spieval "Ave Cecilia", pričom tancoval v uličkách, píše New York Times 

Pripomínajú noviny.

The Times opísal pohreb ako "oslavu jej života a búrlivé politické divadlo".

Organizátori pohrebu vnímali podujatie ako politické vyhlásenie proti tradičnej katolíckej viere. Pre New York Times uviedli, že dúfajú, že oslavy "Cecilie" sa zapíšu do pamäti ako dôležitý moment v histórii "LGBT komunity", podobne ako protesty v roku 1989, keď aktivisti pripútali k laviciam v Katedrále svätého Patrika na protest proti postoju katolíckej cirkvi k homosexualite.

V tlačovej správe zverejnenej 17. februára komunikačná kancelária Katedrály svätého Patrika uviedla, že "vedela len to, že rodina a priatelia žiadajú o pohrebnú omšu za katolíka, a netušila, že naše prijatie a modlitba budú znevážené takýmto svätokrádežným a klamlivým spôsobom."

"Na pokyn kardinála sme ponúkli primeranú omšu zadosťučinenia," uviedol úrad.

Jeden z transrodových aktivistov uviedol, že podviedli Katedrálu svätého Patrika tým, že zatajili Gentiliho "transrodovú identitu"

.

Dvaja kňazi, ktorých katedrála poverila vedením pohrebnej bohoslužby, páter Edward Dougherty a páter Andrew King, však neponúkli žiadne pokarhanie za svätokrádežné a rúhavé činy, ktoré sa odohrali počas bohoslužby.

Páter Dougherty počas bohoslužby označil Gentiliho, muža, ktorý trpel zámenou pohlaví, za "našu sestru Cecíliu".

Počas svojich úvodných slov povedal: "Okrem Veľkonočnej nedele naozaj nemáme takto dobre naladený dav," na čo transrodoví aktivisti v dave reagovali hlasným povzbudzovaním a potleskom.

Dougherty, ktorého kardinál Dolan vymenoval za farára katedrály svätého Patrika, povedal, že kardinál ho požiadal  "aby do farnosti vniesol misionársky rozmer".

The New York Times vo svojej správe poznamenali, že kardinál Dolan aj pápež František v posledných rokoch podnikli "kroky smerom k inklúzii" "transrodových ľudí", napríklad im povolili aby boli krstnými rodičmi alebo svedkami na katolíckych sobášoch, ako aj umožnili homosexuálnym "rodičom" dať pokrstiť svoje deti.