41493228_2188094024794977_4574815510897623040_n-810x500.jpg

Kresťanská organizácia žaluje Quebec za zrušenie podujatia kvôli presvedčeniu za život

10
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • Kresťanská organizácia žaluje quebeckú vládu za útok na život.
  • Quebecká vláda odmietla poskytnúť kongresové centrum pre podujatie za život.
  • Harvest Ministries odmieta vyrovnanie a podáva žalobu na quebeckú vládu.
  • Pastor Art Lucier tvrdí, že ide o boj proti tyranií a zásahom vlády.

Kresťanská organizácia žaluje quebeckú vládu po tom, ako jej minulé leto odmietla sprístupniť kongresové centrum, pretože je za život.

V exkluzívnom rozhovore pre LifeSiteNews pastor Art Lucier z organizácie Harvest Ministries prezradil, že odmietol vyrovnanie vo výške 100 000 dolárov a podá žalobu na quebeckú provinčnú vládu po tom, ako zakázala organizácii Harvest Ministries usporiadať podujatie vo verejnom kongresovom centre kvôli ich morálke za život.

“Minulý týždeň sme urobili konferenciu o vyrovnaní v Quebecu po tom, čo som odmietol vyrovnanie vo výške 100 000 dolárov od quebeckej vlády, aby sme jednoducho odišli,” povedal Lucier pre LifeSiteNews.

“A oni za ne nechceli prevziať žiadnu zodpovednosť za svoje činy,” dodal.

Harvest Ministries International, ktorá sídli v Britskej Kolumbii, mala plánovanéusporiadať náboženské, kultúrne a umelecké podujatie s názvom “Bitka o Kanadu,”v provincii Quebec’Centre des congrès de Quebec od 23. júna do 2. júla.

Po ohlásení podujatia však quebecká’ministerka cestovného ruchu Caroline Proulx – s plným požehnaním quebeckého premiéra Françoisa Legaulta z Koalície Avenir Quebec (CAQ) – povedala generálnemu riaditeľovi kongresového centra, aby zhromaždenie Harvest’zastavil kvôli jeho údajnej “protipotratovej” téme, napriek tomu, že Harvest Ministries podpísali s kongresovým centrom zmluvu.

Harvest Ministries odvtedy podala žalobu na quebeckú vládu, ktorú zastupuje Centrum pre spravodlivosť a ústavné slobody (Justice Centre for Constitutional Freedoms - JCCF).

Počas konferencie o urovnaní sporu, ktorá sa konala 6. - 7. februára, Lucier “dal jasne najavo, že si len tak’nevezmeme peniaze daňových poplatníkov a neutečieme.”

“Chceme od quebeckej vlády uznanie, že urobila chybu, a že nám umožní pokračovať v stretnutí v budúcnosti,” vysvetlil.

Kuebecká vláda však namiesto ospravedlnenia presadila mimosúdne riešenie veci prísľubom peňažnej kompenzácie za zrušené podujatie.

“A teraz to pôjde na súd, pretože nemáme“záujem len o kompenzáciu straty, ktorú naše ministerstvo utrpelo, hoci bola značná,” vyhlásil Lucier.

“Potrebujeme vedieť, že v budúcnosti sa na nás už nebude takto útočiť,”pokračoval. “Potrebujeme od ministra Proulxa potvrdenie, že urobili chybu a že postupovali nesprávnym spôsobom.”

“Žiadny takýto list neprišiel, a tak sa, žiaľ, obrátime na súd,” dodal Lucier.

Keďže dátum súdu ešte nie je stanovený, Lucier bol presvedčený, že ministerstvo úrody prípad vyhrá, a vysvetlil, že to je dôvod, prečo sa quebecká vláda chce dohodnúť mimosúdne.

“Vedia, že prehrajú, a preto sa snažia, aby to prešlo,” povedal.

“Sme presvedčení, že vyhráme,”vyhlásil Lucier. “Je to celkom jasný prípad, ale čo je dôležitejšie, my jednoducho veríme, že je”dôležité postaviť sa v týchto dňoch proti tyranii a proti vládnym zásahom, či vyhráme alebo nie, nie je také dôležité, ako to, že sme sa postavili.”

Lucier’varovanie pred tyraniou vlády prichádza v čase, keď nedávna správa zaradila Kanadu pod vedením premiéra Justina Trudeaua na tretie miesto medzi západnými krajinami, ktoré prenasledujú kresťanov pre ich vieru.

Väčšina prípadov zaznamenaných v rokoch 2020 a 2021 sa týkala obmedzení COVID-19, keďže mnohí cirkevní predstavitelia boli pokutovaní za to, že počas výluk organizovali osobné bohoslužby, alebo preto, že kresťania prišli o prácu, pretože odmietli podstúpiť očkovanie COVID-19 z dôvodu morálnych a náboženských námietok.

Druhou témou, ktorú bolo možné pozorovať počas uplynulých štyroch rokov, bolo prepúšťanie, pokutovanie, zatýkanie alebo dokonca väznenie kresťanov za to, že vystupovali proti LGBT alebo potratovej agende, ako aj za to, že sa modlili alebo kázali na verejnosti.