Trudeau-e1706106400471-810x500.jpg

Trudeauova Kanada je na treťom mieste v zozname západných krajín prenasledujúcich kresťanov

17
Kultúra smrti
V článku sa dočítate:
  • Kanada je na treťom mieste v rebríčku krajín, ktoré prenasledujú kresťanov
  • Centrum pre náboženskú slobodu zverejnilo správu o prenasledovaní kresťanov v západných krajinách
  • Kanada má 36 prípadov prenasledovania kresťanov, vrátane obmedzení počas pandémie COVID-19
  • Trudeau a jeho liberáli odmietajú odsúdiť vypaľovanie kostolov a prenasledovanie kresťanov

Pošlite dnes Daniele Smithovej poďakovanie za nedávnu prorodinnú politiku

Kanada je pod vedením premiéra Justina Trudeaua’na treťom mieste v rebríčku západných krajín, ktoré prenasledujú kresťanov.

Podľa správy, ktorú 31. januára zverejnilo Centrum pre náboženskú slobodu (Family Research Council’s - FRC), sa Kanada nachádza na treťom mieste medzi západnými krajinami, ktoré prenasledujú kresťanov pre ich vieru.

“Tieto príbehy sú alarmujúce a ukazujú, akým rôznorodým spôsobom západné vlády—ktoré by mali byť vzorom pre dodržiavanie slobody náboženského vyznania a prejavu—podkopávajú základné ľudské právo na náboženskú slobodu,” uviedla Arielle Del Turco, autorka správy a riaditeľka Centra pre náboženskú slobodu FRC’v tlačová správa.

“Táto správa slúži ako varovanie, ako môžu základné slobody erodovať dokonca aj v západných demokraciách,” pokračovala. “Náboženskú slobodu treba chrániť doma, aby sme mohli brániť náboženskú slobodu aj na celom svete a postaviť sa na stranu prenasledovaných.”

Zpráva s názvom “Slobodne veriť? The Intensifying Intolerance Toward Christians in the West,” zdokumentovala 168 prípadov prenasledovania alebo nespravodlivej diskriminácie kresťanov v 16 krajinách v rokoch 2019 až 2023.

Podľa správy sa na prvom mieste umiestnili Spojené štáty s 58 prípadmi prenasledovania kresťanov, nasledované Spojeným kráľovstvom so 43 a Kanadou s 36 prípadmi.

Autori správy priznávajú, že ich práca nie je “zďaleka vyčerpávajúca”, ale poukazuje na “faktory, ktoré prispievajú k porušovaniu náboženskej slobody kresťanov západnými vládami”.”

Väčšina prípadov zaznamenaných v rokoch 2020 a 2021 sa týkala obmedzení COVID-19, keďže mnohí cirkevní predstavitelia boli pokutovaní za to, že počas výluk organizovali osobné bohoslužby, alebo preto, že kresťania prišli o prácu, pretože odmietli podstúpiť očkovanie COVID-19 z dôvodu morálnych a náboženských námietok.

Druhou témou, ktorú bolo možné pozorovať počas uplynulých štyroch rokov, bolo prepúšťanie, pokutovanie, zatýkanie alebo dokonca väznenie kresťanov za to, že vystupovali proti agende LGBT alebo potratom, ako aj za to, že sa modlili alebo kázali na verejnosti.

Počas COVID “pandémie,” boli kostoly po celej Kanade zatvorené, pretože vláda ich považovala za “nedôležité.” Tí, ktorí sa postavili proti mandátom a konali bohoslužby, boli prísne potrestaní.

Správa zaznamenala celkovo 16 prípadov, keď sa kostoly stali terčom útokov za to, že sa v nich konali osobné bohoslužby. Azda najznámejším prípadom je prípad pastora Artura Pawlowského, ktorý bol viackrát zatknutý a uväznený za to, že protestoval proti mandátom COVID a organizoval cirkevné bohoslužby.

Ve februári 2022 ho po piatykrát zatkla tajná zásahová jednotka tesne predtým, ako mal vystúpiť na proteste Freedom Convoy, ktorý sa konal v Coutts. Pawlowski bol potom uväznený na tri mesiace.

V správe sa okrem toho uvádza niekoľko prípadov Kanaďanov, ktorí boli potrestaní za verejné odsúdenie agendy LGBT a citovanie Biblie.

Prípady zahŕňali aj prípad vtedy 16-ročného Josha Alexandra, ktorý bol odsúdenýa následne vylúčený zo svojej katolíckej školy v Renfrew v Ontáriu za citovanie knihy Genezis na boj proti LGBT ideológii.

Aj napriek tomu, že bol za protesty viackrát zatknutý, Alexander pokračuje v boji, cestuje po Kanade a organizuje protesty proti LGBT agende. V súčasnosti sa stal známou tvárou v hnutí za rodinu, mnohí ho spoznali podľa červenej čiapky “Zachráňte Kanadu”.

Ďalším známym, či neslávne známym prípadom je prípad pastora Dereka Reimera z Alberty, ktorý bol vlani násilne vyvedený z verejnej knižnice po tom, ako protestoval na podujatí “drag queen story time” zameranom na deti, na ktorom povedal, že “homosexualita je hriech.”

V marci bol neskôr zatknutý, než ho prepustili na kauciu za protest proti podujatiu. Reimer bol v tom istom mesiaci opäť zatknutý po tom, ako sa zdalo, že porušil podmienky prepustenia na kauciu protestom proti novému Calgaryskému nariadeniu, ktoré zakazuje demonštrácie proti “drag queen story time” alebo iným takzvaným LGBTQ podujatiam vo verejných zariadeniach.

Pozoruhodné je, že správa nepočíta s vypaľovaním kostolov, ktoré sa od roku 2021 uskutočnilo po celej Kanade. Podľa mapy vytvorenejnezávislým médiom True North, 44 kostolov bolo vypálených, zatiaľ čo 52 ďalších bolo vandalsky zničených.

Ak by sa tieto prípady spočítali, Kanada by ich mala 132, čím by sa stala západnou krajinou s najvyšším počtom prípadov prenasledovania kresťanov.

Trudeau a jeho liberáli však opakovane odmietli odsúdiť vypaľovanie kostolov alebo vlastne akýkoľvek čin prenasledovania kresťanov.

Naopak, štátom financovaná televízia CBC nedávno vyprodukovalavideo, ktoré zdanlivo ospravedlňuje úmyselné vypaľovanie kostolov. 

Kampaň Life Coalition’Jack Fonseca pre LifeSiteNews uviedol, že “skutočnosť, že Kanada je na treťom mieste medzi západnými krajinami, pokiaľ ide o najväčšiu nepriateľskosť voči kresťanom, nie je vôbec prekvapujúca.”

“Justin Trudeau premenil Liberálnu stranu na skutočnú nenávistnú skupinu proti kresťanom,” dodal. “Svojou represívnou legislatívou, politikou a vyhláseniami Trudeau odhalil, že je nepriateľom kríža.”

Fonseca ďalej vysvetlil, že Trudeau’“zákaz konverznej terapie” znemožňuje pastorom “kázať z kazateľnice, že Kristus má moc premieňať homosexuálov a transsexuálov.”

Mnohí odborníci navyše poznamenali, že návrh zákona zrejme umožní uväzniť rodičov až na 5 rokov, ak odmietnu dovoliť, aby ich malé dieťa podstúpilo “zmenu pohlavia.”

“Som presvedčený, že Justin Trudeau je sociopat, ktorý sa posledných deväť rokov snaží vybudovať totalitný policajný štát, v ktorom kresťania nakoniec naplno pocítia jeho nenávisť voči viere,” varoval Fonseca.

“Nachádzame sa v čase, keď sa Trudeauov režim’nepriateľsky podobá Adolfovi Hitlerovi tesne pred tým, ako sa zmocnil totálnej moci v Nemecku,” dodal. “Hitler robil kroky, rovnako ako to robí Trudeau, aby zmenil zákony a nariadenia, ktoré by pomohli zaviesť fašistickú diktatúru policajného štátu, po ktorej túžil.”

“Hitler sršal nenávisťou k Židom rovnako, ako teraz Trudeau srší nenávisťou ku kresťanom,” povedal Fonseca.

Pošlite Daniele Smithovej poďakovanie za dnes prorodinnú politiku