james-martin--e1706784710182-810x500.jpg

Otec James Martin vykonal ďalšie "požehnanie" pre dvoch "ženatých" mužov

159
Kultúra smrti
V článku sa dočítate:
  • Známy pro-LGBT páter požehnal homosexuálny pár podľa vatikánskej deklarácie
  • Po 20 rokoch priateľstva sa rozhodol požehnať priateľov v Shake Shacku
  • Použil modlitbu z Knihy Numeri a Eugen urobil fotku
  • Katolícka cirkev odmieta homosexualitu a dokument vyvolal odpor biskupov a teológov

Známy pro-LGBT páter James Martin zverejnil správu o tom, ako vykonal ďalšie údajne spontánne “požehnanie” homosexuálneho páru. 

V jednom z vlákien zverejnených na X, predtým Twitteri, Martin opísal, ako nedávno požehnal priateľovi a jeho “manželovi” ako pár podľa inštrukcií uvedených v kontroverznej vatikánskej deklarácii Fiducia Supplicans. 

   

“Obaja sú spolu už 20 rokov a žijú neďaleko,” napísal Martin. “Stretli sme sa v Shake Shacku, sedeli sme vonku a bavili sme sa spomínaním, dohováraním a rozprávaním o cirkvi, keďže všetci štyria sme katolíci. V jednom momente Eugene povedal: ‘Prečo nedáme Gusovi a Jamesovi požehnanie?"’” 

“Bola to presne tá situácia, ktorú predpokladá nový dokument Vatikánu, ‘Fiducia Supplicans,’ o požehnaní párov rovnakého pohlavia,” uviedol. 

Bolo by to spontánne (ani som nevedel, že Gus si privedie manžela), krátke (aj tak som nemal čas na prípravu) a v žiadnom prípade sa to nepodobalo svadbe (sedeli sme predsa vonku v Shake Shacku).

Takže som sa pomodlil Áronovu modlitbu z Knihy Numeri, ktorú som mal’vždy rád: ‘Nech vás Pán požehná a zachová…’, keď som ich oboch chytil za ruky cez stôl.

Nevedno prečo, Eugen urobil rýchlu fotografiu na svoj telefón, ktorú vidíte tu. Pripadala mi veľmi dojímavá. Potom som povedal Gusovi: ‘Vieš si predstaviť, že by sme si toto predstavovali na základnej škole?"’

Martin povedal, že Fiducia Supplicans umožnila “požehnanie” homosexuálnym párom rovnakého pohlavia, ktoré sa “milujú” 

Čítajte: Pr. James Martin propaguje protestantského pastora, ktorý falošne tvrdí, že Biblia’neodsudzuje sodomiu 

“Vtedy, ako na niektorých miestach ešte stále, by bolo nemysliteľné dokonca povedať, že ste homosexuál,” napísal. 

“O ‘Fiducii Supplicans’ bolo veľa komentárov: niektoré dobré, niektoré zlé; niektoré múdre, niektoré ignorantské… Ale často sa v diskusii stráca, že v jadre ide o dvoch ľudí, ktorí sa majú radi a hľadajú Boha,” uviedol. “Bolo pre mňa ľahké povedať Gusovi a Jamesovi áno. Povedať áno Eugenovmu’návrhu. Povedať áno tomu, čo cirkev teraz ponúka týmto párom.”

“A predovšetkým povedať áno Božej’túžbe byť nablízku Božím’priateľom a tiež môjmu priateľovi, ktorý je už 50 rokov,” uzavrel. 

Krátko po vydaní Fiducia Supplicans 18. decembra 2023 Martin vykonal prvé verejné “požehnanie” páru rovnakého pohlavia vo svojej jezuitskej rezidencii v New Yorku. 

Kontroverzný vatikánsky dokument o požehnaní “párov” vo vzťahoch, ktoré sú v rozpore s katolíckym morálnym učením, vyvolal značný odpor katolíckych biskupov, kňazov, vedcov a laikov na celom svete. 

Podľa väčšiny afrických biskupov, mnohých ďalších významných duchovných na celom svete verejne kritizovali Fiducia Supplicans, vrátane kardinála Gerharda Müller, bývalý prefekt Kongregácie pre náuku viery, kardinál Robert Sarah, bývalý prefekt Kongregácie pre Boží kult a disciplínu sviatostí, a kardinál Joseph Zen, emeritný biskup Hongkongu.  

Uznávaný vatikánsky teológ, ktorý bol poradcom Kongregácie (teraz už Dikastéria) pre náuku viery za pápeža Benedikta XVI. monsignor Nicolas Bux tvrdil, že Fiducia Supplicans “nepatrí do autentického Magistéria.” 

ČÍTAJTE: Vedúci vatikánsky teológ hovorí, že Fiducia Supplicans nepatrí k ‘autentickému Magistériu’ 

Katolícka cirkev vždy učila že homosexuálne činy sú vo svojej podstate zlé a vždy hriešne a že homosexuálna príťažlivosť je “vo svojej podstate neusporiadaná.” 

Katechizmus Katolíckej cirkvi Katechizmus Katolíckej cirkvi  (KKC) vysvetľuje, že “homosexualita sa vzťahuje na vzťahy medzi mužmi alebo medzi ženami, ktorí pociťujú výlučnú alebo prevládajúcu sexuálnu príťažlivosť k osobám rovnakého pohlavia.”  

KKK ďalej uvádza:  

Vychádzajúc zo Svätého písma, ktoré homosexuálne činy predstavuje ako činy ťažkej skazenosti, tradícia vždy vyhlasovala, že ‘homosexuálne činy sú vnútorne neusporiadané.’ Sú v rozpore s prirodzeným zákonom. Uzatvárajú sexuálny akt pred darom života. Nevychádzajú zo skutočnej citovej a sexuálnej komplementarity. V žiadnom prípade ich nemožno schváliť.