Screenshot-2022-12-09-at-11.46.44-e1670582868274-810x500-1-810x500.jpg

Jordan Peterson hovorí, že "zverejní každý kúsok" svojej povinnej "prevýchovy

49
Neutral

Známy kanadský psychológ Dr. Jordan Peterson prisľúbil, že zverejní podrobnosti o povinnom prevýchovnom programe, ktorý ho núti absolvovať Ontarijská akadémia psychológov.  

V reakcii zo 17. januára na potvrdenie rozsudku o jeho povinnej prevýchove, ktorú zverejnil denník National Post, Peterson varoval Ontarijskú kolégiu psychológov, že zverejní ich prevýchovný program, ktorý je nútený absolvovať po tom, čo verejne odmietol používať “rodovo neutrálne” zámená. 

“Ale myslím, že budem bojovať ešte chvíľu,” napísal. “Dajte si záležať, vy zatracení šťukovia: podniknite ďalšie kroky, byrokrati: napíšte mi a povedzte, ako presne máme vykonať moju prevýchovu.”  

“Budem sa hrať, zistím, čo presne urobíte, teraz, keď ste dostali odvahu urobiť čokoľvek, čo si najtemnejší urazení démoni číhajúci vo vašich zlých nízkych administratívnych srdciach najúprimnejšie želajú, a to aj na vlastnú škodu,” pokračoval Peterson.  

“Uvidím, aké zaťažujúce bude hrať vašu patetickú hru, a zverejním každý jej kúsok,” varoval.   

Peterson nedávno prehral svoje odvolanie proti rozhodnutiu správnej rady, ktorá ho’prinútila podrobiť sa povinnej rekvalifikácii, čo znamená, že musí absolvovať školenie, inak riskuje stratu licencie na vykonávanie psychologickej praxe v Ontáriu.

Peterson dodal, že jeho “právne možnosti boli” teraz “vyčerpané” po tom, ako najvyšší súd Ontária minulú stredu odmietol jeho odvolanie proti rozhodnutiu College’2022, že jeho verejné politické vyjadrenia sú v rozpore s pravidlami správnej rady’a že sa preto musí podrobiť “tréningovému programu” o profesionalite a osobne ho zaplatiť. 

Peterson sa však odmietol nechať poraziť rozhodnutím súdu a poukázal na to, že má dve možnosti: absolvovať školenie alebo rozhodnutie úplne odmietnuť a riskovať stratu licencie.   

Peterson sa zatiaľ zrejme rozhodol zúčastniť sa na prevýchove a dodal: “A ak ma to omrzí, čo sa zdá veľmi pravdepodobné, ja’odovzdám krvavý vodičský preukaz, ktorý sa v každom prípade čoraz viac hanbím vlastniť, a nechám vás pokračovať v ceste o-tak-morálne do pochmúrnych, ustráchaných, pesimistických, moralizujúcich, malicherných, maslo sa nám v ústach neroztopí’pekelných úžin, ktoré si predstavujete ako raj najvhodnejší pre vašich spoluobčanov, vás a vaše deti.”  

Okrem svojej profesionálnej praxe sa Peterson stal “nezávisle bohatým” a úspešne nezávislým od svojej psychologickej praxe, ktorú “musel v roku 2017” pre kontroverziu zložiť. 

Od kontroverzie v roku 2017 sa Peterson stal otvoreným kritikom čoraz totalitnejšej kanadskej vlády a presvedčeným zástancom slobody prejavu. Veľká časť Petersonovho’prístupu sa zameriava na výzvu ľuďom, najmä mladým mužom, aby prijali a prevzali osobnú zodpovednosť.   

Kým sa zdanlivo inšpiroval mnohých, aby preskúmali kresťanstvo, zatiaľ sa neprihlásil k osobnej viere v žiadne náboženstvo, hoci jeho manželka Tammy konvertovala na katolicizmus minulý rok a on potvrdil svoju podporu jej rozhodnutia. 

Aj keď Peterson povedal, že on osobne by mohol “ukončiť svoje spojenie s mojou čoraz šialenejšou profesiou… a pokračovať vo svojom dokonale funkčnom živote, bez záťaže škrabania sa s idiotmi — dokonca bez nutnosti čeliť plnej realite politického idiotstva a úmyselnej zaslepenosti, ktorá teraz tvorí kanadskú scénu,” povedal, že sa nemieni tak ľahko vzdať.  

“Vyhrali ste bitku, prisluhovači hlbokého štátu, beztvárni - zatiaľ, ale nie nadlho - byrokrati-autoritári, ale nevyhrali ste vojnu,”varoval Peterson.