kellyanne_conway-scaled-1-810x500.jpg

Kellyanne Conwayová by sa mala zdržať prijímania za propagáciu homosexuality a antikoncepcie

30
Kultúra smrti

Strategička Republikánskej strany Kellyanne Conwayová by nemala prijímať Eucharistiu kvôli svojej verejnej podpore homosexuality a antikoncepcie.

Conwayová, ktorá sa hlási ku katolíckej viere, v súčasnosti spolupracuje s lobistami, aby Republikánska strana otvorene podporovala prístup k antikoncepcii, čím by chcela zmierniť obavy voličov z odporu strany voči potratom.

Pred niekoľkými mesiacmi tiež prijala ocenenie od Log Cabin Republicans, skupiny LGBT, po tom, ako prijala lesbický životný štýl svojej dcéry. Video, na ktorom Conwayovú’predstavila jej dcéra Claudia, zostáva od 4. januára jej “pripnutým” príspevkom na X (predtým známom ako Twitter). To naznačuje, že si stojí za svojím postojom verejne podporovať homosexualitu.

Čítajte: Lesbická dcéra Kellyanne Conwayovej’hovorí Log Cabin Republicans, že mama podporuje jej životný štýl

Obe homosexuálne aktivity a používanie antikoncepcie sú katolíckou cirkvou odsúdené ako smrteľné hriechy. Conwayová ako stratégka GOP a verejná osoba vyvoláva škandál tým, že sa vydáva za katolíčku a zároveň podporuje postoje, ktoré sú v rozpore s Cirkvou.

“Akékoľvek použitie manželského zväzku vykonávané takým spôsobom, že sa úmyselne zmarí prirodzená moc tohto aktu plodiť život, je priestupkom proti Božiemu zákonu a prirodzenosti, a tí, ktorí sa mu oddávajú, sú poznačení vinou ťažkého hriechu,” pápež Pius XI vyhlásilCasti Connubi.

Podobá sa to tomu, ako Joe Biden, vyznávač katolíckej viery, otvorene podporuje potraty, homosexualitu a transgenderizmus, čím vytvára škandál.

Čítajte: Chris Christie schvaľuje homosexuálne ‘manželstvá,’ cituje pápeža Františka’ dokument o ‘požehnaní’ osôb rovnakého pohlavia

“Škandál je postoj alebo správanie, ktoré vedie iného k páchaniu zla. Človek, ktorý dáva pohoršenie, sa stáva pokušiteľom svojho blížneho’. Poškodzuje cnosť a bezúhonnosť; môže dokonca strhnúť svojho brata do duchovnej smrti,” uvádza sa v Katechizme Katolíckej cirkvi stanovuje. “Škandál je ťažkým previnením, ak skutkom alebo opomenutím iného úmyselne uvedie do ťažkého previnenia.”

Katolícka cirkev učí, že na prijatie Eucharistie musí byť katolík bez smrteľného hriechu, inak sa dopúšťa ďalšieho smrteľného hriechu nehodným prijatím, ak nenastane mimoriadna situácia. Dokonca aj v mimoriadnych situáciách musí byť osoba rozhodnutá ísť po nej čo najskôr na spoveď.

Katolícka cirkev učí, že každý, kto zomrie v stave smrteľného hriechu, pôjde do pekla, ak nedôjde k mimoriadnemu skutku Božieho milosrdenstva.

Katechizmus Katolíckej cirkvi uvádza, že smrteľný hriech “má za následok stratu lásky a odňatie posväcujúcej milosti, teda stavu milosti. Ak nie je vykúpený pokáním a Božím’odpustením, spôsobuje vylúčenie z Kristovho’kráľovstva a večnú smrť v pekle, pretože naša sloboda má moc rozhodovať sa navždy, bez možnosti návratu. Avšak hoci môžeme posúdiť, že skutok je sám osebe ťažkým previnením, súd nad osobami musíme zveriť Božej spravodlivosti a milosrdenstvu.”

Čítaj: Stratégka GOP Kellyanne Conway slammed for pushing contraception-as-a-pro-life-solution

LifeSiteNews v uplynulom týždni Conwayovú dvakrát kontaktoval e-mailom s otázkou, či sa rozprávala so svojím farárom o jej propagácii smrteľných hriechov, či má v úmysle zdržať sa prijímania a či je v tejto situácii ešte niečo, čo by stálo za to vedieť. Neodpovedala.

Páter Gerald Murray, kanonický právnik, farár v New Yorku a komentátor EWTN, povedal pre LifeSiteNews: “Dúfam, že Kellyanne Conwayová a jej farár sa stretnú, aby prediskutovali potrebu katolíkov plne prijať katolícku náuku o homosexualite a antikoncepcii.”

Ďalší katolícki predstavitelia povedali, že Conwayová by sa mala zdržať Eucharistie.

“Kellyanne Conwayová viackrát porušila kánonické právo 915, vrátane podpory antikoncepcie,” povedala Judie Brownová, prezidentka Americkej ligy života v e-mailovom vyhlásení pre LifeSiteNews. “Conwayová”radí republikánom v otázke antikoncepcie nielen nerozvážne, ale aj zbytočne, pretože, ako vieme, v politike je len málo ľudí, ktorí sú ochotní hovoriť pravdu, keď ide o zlo antikoncepcie.”

“Conwayová je pokrytec, politické zviera, ktoré je katolíkom len podľa mena (CINO), a v meste Washington, kde sa morálna pravda denne zmieta bokom, sa hodí, či už je katolíčka alebo nie,” uviedol Brown. “V čestnej Cirkvi by jej už dávno odopreli eucharistiu.”

John Ritchie, riaditeľ TFP Student Action, súhlasil.

“Katolícke učenie je dôsledné a jasné: nemôžete podporovať potraty, neprirodzené neresti alebo akýkoľvek ťažký hriech, ktorý uráža Boha, a potom sa prihlásiť k svätému prijímaniu bez toho, aby ste predtým pristúpili k spovedi, ktorá zahŕňa aj to, že už nebudete podporovať alebo uprednostňovať politiku alebo hnutia, ktoré podporujú hriech,” povedal Ritchie.

Dalej vo svojom komentári zaslanom elektronickou poštou uviedol:

Pro-potratoví politici alebo verejne činné osoby v stave verejného hriechu, ktoré trvajú na prijatí svätého prijímania, sa nielen dopúšťajú svätokrádeže, ale spôsobujú aj verejné pohoršenie. Odopretie svätého prijímania verejným hriešnikom je najmilosrdnejšia vec, akú môže pastor urobiť, pretože zabráni tomu, aby hriešnik ešte viac urazil Boha. Čo sa však’v tejto diskusii často prehliada, je Božia sláva. Boh má právo byť uctievaný, ctený a poslušný. Ako Božie’deti majú katolíci povinnosť poslúchať ho a milovať ho.

Žijeme v kultúre, ktorá kladie politický zisk nad Boha, osobný záujem nad morálku a neprirodzené správanie nad cnosť. Výsledky sú trpké: morálny chaos, politické nepokoje a rozpad spoločnosti.

“Skutoční katolícki vodcovia nikdy nepodporujú potraty, antikoncepciu alebo homosexualitu. Je’nemožné byť verným katolíkom a zároveň podporovať smrteľný hriech.”