Vigano-810x500.jpg

Arcibiskup Viganò: Bergoglio koná ako vyslanec hlbokej cirkvi s cieľom zdiskreditovať pápežstvo

63
Kultúra smrti

Dole nájdete rozsiahly rozhovor s arcibiskupom Carlom Mariom Viganom, ktorý viedla Andrea Caldart a 30. decembra ho uverejnil QuotidianoWeb. 

Úvod

Monsignor Carlo Maria Viganò už viac ako tri roky prostredníctvom svojich videí a posolstiev odhaľuje pravdu o príbehu veľkého podvodu, ktorý prežívame. Počnúc Veľkým resetom, potom prechádzajúc Davosom, nezabúdajúc na žiaden argument týkajúci sa porušovania individuálnych práv všetkých národov, arcibiskup Viganò poukázal na celosvetové prepojenie diabolského plánu zosnovaného globalistickou elitou. Úprimné výzvy vysokého preláta sú zamerané na posilnenie pravdy proti “satanskému zlu”, ktoré - varuje arcibiskup Viganò - napáda svet, aby ho priviedlo k priepasti nielen ekonomického kolapsu, ale predovšetkým smerom k nezvratnej morálnej priepasti, akoby hovoril, že už niet náboženstva. Lebo ten, kto je dnes do všetkých dôsledkov uznávaný za duchovného “obrancu” či skôr duchovného “veliteľa” celého toho množstva ľudí na svete, ktorí sa rozhodli pokúsiť sa bojovať proti “diabolskému”; moci zla, ktorú predstavuje umné vytváranie falošných pandémií, útoky na štátne dlhy, finančné a energetické krízy, zbavovanie a obmedzovanie osobných slobôd, arcibiskup Vigan&nbsppredstavuje jediný skutočný symbol obrany spoločného dobra a občianskej spoločnosti, ako sme ich poznali. V tomto exkluzívnom rozhovore sa s arcibiskupom Viganom&nbsprozprávame o tom, že nezabúda na minulosť, ale snaží sa predstaviť si, ako zachovať a pokračovať vo svete, mimo jediného spôsobu myslenia.

Celý rozhovor je nasledovný:

Andrea Caldart: Arcibiskup Viganò, v prvom rade vám ďakujem za prijatie tohto rozhovoru. Vychádzajúc zo slov svätého Petra: “Resistite fortes in fide,” sa vás pýtame: ako sa dnes môžeme vzoprieť, aby naše svedectvo pravdy nebolo neustále manipulované?"

Viganò: Odpor voči moci – občianskej alebo cirkevnej – keď zneužíva svoju autoritu, je jednou z najhrdinskejších foriem občianskej a náboženskej citlivosti. Mučeníci, ktorí neposlúchajú ľudí, ale Boha, sa vzopreli zneužívaniu moci: odmietli páliť kadidlo cisárovi, odmietli prijať herézu alebo schizmu, postavili sa vyznávaním viery proti zneužívaniu liberálnych alebo komunistických vlád, hlásali katolícku Pravdu proti sekularistickej a materialistickej tyranii. Ale všetci títo mučeníci – od tých, ktorí boli zabití v Koloseu a na Cirku Maxime, až po katolíkov, ktorí sú stále prenasledovaní v čínskej komunistickej diktatúre za spoluúčasti Vatikánu – by si nezaslúžili palmu víťazstva, keby sa spoliehali sami na seba, a nie na Boha. Hrdinstvo mučeníctva – svedka viery – je aktom pokory, pretože mučeník si uvedomuje, že je bezmocný, a dovoľuje Bohu, aby mu dal silu a odvahu obetovať vlastný život.

Vieme, že Kristus už zvíťazil a že si vyhradzuje právo oslavovať svoj konečný triumf po tom, čo nás povolal do boja po svojom boku, aby nám dal príležitosť podieľať sa na jeho víťazstve. Medzitým sa však satan stále pokúša znehodnotiť ovocie vykúpenia a vytrhnúť Kristovi čo najviac duší. Čím? Najstarším podvodom na svete: Budete ako bohovia. Súčasná spoločnosť, založená na revolučných a slobodomurárskych princípoch, ktoré popierajú univerzálne panstvo Krista Kráľa, sa nevyhnutne ukazuje ako protikresťanská a antikristovská práve vtedy, keď je založená na podvode, teda na odmietaní a falšovaní Pravdy, pretože práve Kristus o sebe povedal: "Kristus je ten, kto sa stal kráľom: . Satan je opak: je záhuba, je lož, je smrť. Nečudujme sa preto, ak jeho služobníci manipulujú s pravdou alebo ju cenzurujú tým, že ju obracajú proti tým, ktorí ju hlásajú: diabol je duch lži a nevie nič iné, len klamať, pričom svoje klamstvá pripisuje iným.

Oppressa vincit veritas: pravda víťazí, keď je popieraná. Práve v týchto chvíľach krízy a lží je pravda tým viac zradená, čím viac jej je súdené zažiariť. Všetky klamstvá, ktoré nám boli v posledných rokoch vnútené – psychopandemický podvod, klimatická kríza, genderová teória, ukrajinská vojna – sa rúcajú tvárou v tvár dôkazom pravdy a túto skutočnosť už nemožno ani umlčať, ani utajiť. Príde deň – veľmi skoro – keď masy pochopia zločinný podvod voči nim a budú hnať k zodpovednosti zodpovedných, ktorí sa potom už nebudú môcť skrývať za inštitúcie, ktoré ich chránili a zvýhodňovali.

AC: Urobme malý skok v čase: všetci máme v pamäti vrytý obraz pápeža, ktorý 28. marca 2020 sám vystupuje po schodoch chladného a opusteného chrámu sv. Petra’na námestí, akoby chcel zosobniť jazyk vtedajšieho mediálneho teroru, posilňujúc tú atmosféru strachu, do ktorej upadli národy, môže predstavovať úpadok klerikálnej Cirkvi?"

Viganò: Sebastredný exhibicionizmus toho 28. marca nám ukázal dve veci. Na jednej strane je argentínsky jezuita vyslancom globalistickej elity, poslušným vykonávateľom príkazov, a predvádza to s aroganciou človeka, ktorý sa považuje za nedotknuteľného. Na druhej strane, že táto bezostyšná demonštrácia podriadenosti elite skončí tak, že aj tí najnaivnejší a najnaivnejší pochopia, že Jorge Mario Bergoglio bol dosadený na trón, aby rozvrátil Kristovu Cirkev, a to tými, ktorí sa priznali, že na čelo západných vlád dosadili svojich regrútov z Svetového ekonomického fóra. Ak je Bergoglio schopný prezliecť sa za pápeža, aby splnil úlohu, ktorá mu bola pridelená, nemuselo mu dať veľkú námahu zahrať tú hru v daždi, v ktorej ratifikoval pandemický podvod a poskytol osvedčenie pre experimentálne génové sérum. Viem si predstaviť, že reklama mu z hľadiska vďačnosti elity urobila celkom slušnú šarapatu, a môžeme tiež pochopiť, prečo by podvod, ktorého sme boli svedkami, nebol možný ani s Benediktom XVI. ako pápežom, ani s Donaldom Trumpom ako prezidentom Spojených štátov; jedného torpédovali v dostatočnom predstihu, druhého v blízkosti psychopandémie tie isté postavy na čele s Obamovcami a Clintonovcami, McCarrickom a St. gallskou mafiou.

Ak pod pojmom “klerikálna cirkev” rozumieme sektu, ktorá posledných šesťdesiat rokov a najmä v tomto poslednom desaťročí okupovala Vatikán a diecézy na celom svete, môžeme s istotou povedať, že diskreditácia, ktorú na seba uvalila, dáva katolíkom najavo, že prebieha globálny prevrat d’état a že rozvratníci využívajú svoju autoritu na to, aby zasiahli inštitúciu, ktorú reprezentujú.

Tí, ktorí chcú zničiť nejakú inštitúciu – Cirkev, štát, súdnictvo, ozbrojené sily, lekárov, médiá – pôsobia na dvoch frontoch: na internom fronte podplácajú jej predstaviteľov, aby ju pred ľuďmi zdiskreditovali svojimi zneužitiami, útlakom, škandálmi; na externom fronte pripisujú korupciu samotnej inštitúcii, a nie jej nehodným členom. Morálna a doktrinálna korupcia duchovenstva je nástrojom na zničenie cirkevného telesa, tak ako bola korupcia francúzskej aristokracie prípravou na zničenie monarchie božského práva alebo ako korupcia strán v osemdesiatych rokoch dala zámienku na Mani Pulite [Čisté ruky] a zrieknutie sa národnej suverenity v prospech globalistickej synarchie.

Na druhej strane samotná prítomnosť skorumpovaných ľudí v inštitúcii umožňuje, aby schvaľovali úchylky, ktoré by čestní a poctiví úradníci nikdy nelegitimizovali. Pre OSN je ľahké presadiť zníženie veku plnoletosti a následnú dekriminalizáciu pedofílie, ak sa na vrchole štátu a cirkvi skrývajú zvrhlíci a pedofili. A je pomerne ľahké získať ich spoluúčasť, ak sú vydierateľní alebo korumpovateľní.

AC: Ako môžeme dúfať v záchranu kresťanskej civilizácie?

Viganò: Kresťanská civilizácia je výsledkom spoločenského poriadku, na ktorého vybudovanie boli potrebné stáročia, obete, životy; a ktorý prežíva vo svojich posledných zvyškoch napriek mediálnemu vtĺkaniu zrušenia kultúry a prebudenia ideológie. Tento spoločenský poriadok je založený na božskom poriadku: ako v nebi, tak aj na zemi. A tak ako v nebi je Ježiš Kristus, Bohočlovek, univerzálnym Kráľom, tak aj každá pozemská moc, od kráľovskej až po každú občiansku a cirkevnú autoritu, je a musí byť vyslovením univerzálneho Kristovho panstva . Všetka moc pochádza od Boha, hovorí svätý Pavol. A táto moc musí byť nevyhnutne kresťanskou mocou, pretože svoju legitimitu a svoje hranice nachádza len v koherencii s Kristovou mocou.

Kto poslúcha, poslúcha Krista, ktorý rozkazuje prostredníctvom svojich zástupcov na zemi; kto rozkazuje, rozkazuje v mene Krista a vie, že nemôže rozkázať nič, čo by bolo v rozpore s naším Pánom. Ak sa stratí božská legitimita autority a jej zástupná funkcia, mení sa na tyraniu, pretože nemá žiadne hranice stanovené zhora a neexistuje žiadna večná a transcendentná norma, na ktorú by sa poddaní mohli odvolať, aby sa z nej vymanili.

Kríza autority sa rozšírila aj na prirodzený zákon, a to v momente, keď nesleduje bonum commune – ako by to mala robiť každá moc, dokonca aj pohanská – ale dokonca sa stáva nepriateľom občanov. Zrada spoločenskej zmluvy robí túto moc nelegitímnou a rozvratníci, ktorí si ju uzurpujú, musia byť odsúdení a stíhaní.

Prejavom revolúcie sa minimálne viac ako dve storočia indoktrinovali generácie mladých ľudí mýtom demokracie, aby uverili, že politickej triede skutočne ležia na srdci záujmy národa a dobro občanov, zatiaľ čo už dve storočia vládne medzinárodná slobodomurárska loby.

Ak sa teda chceme dostať z tohto labyrintu, v prvom rade sa musíme vrátiť ku Kristovi, vrátiť mu tú korunu, ktorú mu revolúcia podvodom uzurpovala.

AC: V nedávnom rozhovore ste vyhlásili, že: “nasledujúce konkláve bude predstavovať provokáciu” a že “Bergogliova’logika je vytvoriť schizmu”: ku ktorej Cirkvi smerujeme? Bude to stále Cirkev Božia, alebo budeme svedkami “postupnej modernizácie” s novými postavami a novými dúhovými vyznaniami viery?"

Viganò: Cirkev je jedna a patrí iba Kristovi, ktorý je jej božskou hlavou, ktorej vikárom je pápež. Bergoglio nade všetku pochybnosť dokázal, že koná ako vyslanec hlbokej cirkvi s cieľom zdiskreditovať pápežstvo a Katolícku cirkev, a to je odporné úlohe, ktorú Kristus pridelil svätému Petrovi a jeho nástupcom. Všetko, čo za týchto desať rokov dosiahol, je uskutočňovanie podvratného projektu organizovaného angloamerickým hlbokým štátom, ako to vyplynulo z e-mailov Johna Podestu’zverejnených spolu s Wikileaks. Imigrácia, ekumenizmus, neomaltuziánsky environmentalizmus, demokratizácia Cirkvi, zdravotná politika, rodová rovnosť, zrušenie kultúry, woke ideológia: neexistuje jediný bod Agendy 2030 , ktorý by v Bergogliovi nenašiel veľmi horlivého vykonávateľa. Dokonca aj najnovšia, škandalózna a ohavná deklarácia Fiducia Supplicans , ktorá povoľuje (a ukladá) požehnanie konkubinátnych a homosexuálnych párov, predstavuje ďalšiu čiarku na zozname úloh, ktoré globalistická elita zverila argentínskemu jezuitovi za spoluúčasti Sv. Gallenskej mafie, a je taká bezprecedentná, že už vyvolala okamžité protesty, vrátane zákazu jej uplatňovania mnohými diecézami a celými biskupskými konferenciami.

Ako vidno, Fiducia Supplicans už dosiahla jeden zo svojich cieľov: vzbudiť rozhorčenie katolíkov – laikov a klerikov – dotlačiť ich k tomu, aby sa dištancovali od sekty Santa Marta. Druhým cieľom je legalizovať de facto formu uznania neregulárnych zväzkov bez toho, aby sa hneď dospelo k manželstvu rozvedených alebo sodomitov, podľa vzoru “faktických párov” alebo “pacov”, ktoré občianska autorita schválila pred dvadsiatimi rokmi v mnohých krajinách. Tieto zväzky podľa upokojujúcich vyhlásení politikov nemali spochybňovať tradičné manželstvo: o dve desaťročia neskôr vidíme, ako boli “pacs” predposledným krokom pred tým, než sa dospelo k manželstvu homosexuálov, a ak Bergoglio dnes smeruje k tomu istému v cirkevnej oblasti, je to preto, že vie a chce, aby sa sviatostné manželstvo dosiahlo aj pre dvoch mužov a dve ženy.

Na tejto taktike, rovnako rafinovanej ako zničujúcej, by nám však nemalo uniknúť, že zatiaľ čo umiernení sa usilujú pripomenúť, že prefekt Tucho Fernandez zopakoval, že manželstvo je len medzi mužom a ženou, a preto “nedochádza k žiadnej zmene  v doktríne,” zrejme si nevšimli, že medzitým deklarácia Fiducia supplicans vydáva záväzné normy pre všetky diecézy a dobre vieme, že ak sa biskup odváži vyjadriť akúkoľvek kritiku satrapy, Vatikán okamžite reaguje prudko výpoveďami, odňatím platu, diskreditačnými opatreniami a kanonickými sankciami. Predstavte si, s akým pokojom by sa niektorý z najobávanejších biskupov, ktorí dnes existujú, odvážil spochybniť to, čo by v iných časoch samo osebe stačilo na to, aby Argentínčana zavreli do cely v Castel Sant’Angelo.

Niekto môže namietať, že Fiducia Supplicans sa stavia proti mnohým biskupom, čo je samo osebe veľmi dobré. Ale mentalitou tohto a ďalších vatikánskych dokumentov je práve synodalizácia Cirkvi, ktorá dáva každej biskupskej’konferencii možnosť prijímať disciplinárne a magisteriálne rozhodnutia, akoby to boli schizmatické národné cirkvi. Diecézy s dobrými biskupmi môžu azda dúfať, že nebudú vykonávať Bergogliove’diktáty (kým ich neodvolá), a tie s progresívnymi biskupmi sa rozpútajú na všetkých frontoch a pôjdu ďaleko za hranice toho, čo pokrytecky stanovuje vatikánsky dokument: nemecké diecézy už oznámili, že chcú oficiálne požehnávať homosexuálne páry ako také.

Chcel by som zdôrazniť, že zatiaľ čo konzervatívci uznávajú Bergoglia za legitímneho pápeža, ale zároveň chápu, že všetky jeho kroky sú zámerne rozdeľujúce, progresívci neuznávajú Bergoglia ako vikára Krista, ale ako exponenta svojej frakcie, ktorá uzurpovaním si pápežského úradu môže teraz dosiahnuť želané výsledky. Bergoglio je ich “pápežom” práve preto, že nemá nič spoločné so žiadnym pápežom, ktorý mu predchádzal, a argentínsky jezuita sám prevzal pápežstvo, aby ho využil proti vlastným cieľom: ide o otázku defektu súhlasu, o ktorej som hovoril vo svojich nedávnych intervenciách.

AC: V 21. kapitole Lukášovho evanjelia sa píše: “Ježiš povedal svojim učeníkom: ‘Keď uvidíte Jeruzalem obkľúčený vojskom, vtedy pochopíte, že bude dobytý, a tí, čo sklonia hlavu, budú ho môcť zdvihnúť, aby boli zachránení.’” Dnes v tejto časti sveta prebieha krvavá genocída: Myslíte si, že sa slová evanjelistu Lukáša naplnia a čo máme očakávať?"

Viganò: Sionizmus je heréza judaizmu, ktorá sa zrodila so sionistickým kongresom v Bazileji v roku 1897 a rozvinula sa v aškenázskom prostredí. Ortodoxní židia veria v príchod osobného Mesiáša, ktorého katolíci uznávajú v Ježišovi Kristovi, ale na ktorého ešte stále čakajú. Na druhej strane sionisti veria, že Mesiášom je štát Izrael, zbožšťujú ho, a tým legitimizujú hrôzy a zločiny, ktoré majú na svedomí už desaťročia a ktoré sme v posledných týždňoch videli v pásme Gazy. Nie je náhoda, že sionisti považujú ortodoxných židov za nepriateľov, rovnako ako modernisti považujú za nepriateľov tradicionalistických katolíkov.

Infiltrácia sionistov do všetkých západných a atlantických národov je zjavná a sami ju uznávajú. Práve vďaka tomu izraelský Mossad prostredníctvom vydierania drží vlády a informácie v šachu, ako aj vlastní celý finančný a hospodársky systém. Keď zločiny spáchané týmito vládcami, politikmi, sudcami, hercami, novinármi a prelátmi vyjdú najavo v celej svojej hrôze, sionisti ich už nebudú môcť vydierať, a ich moc nad národmi sa preto stratí.

AC: Vaša angažovanosť sa neobmedzila len na posielanie videoposolstiev, ale založili ste združenie Exsurge Domine pre: “Uvedomenie si vážnej cirkevnej krízy, ktorá v poslednom čase dosiahla reálne prenasledovanie kňazov a rehoľníkov, ktorí sa nesklonili pred odpadlíctvom a zradou Kristovej Cirkvi.”Chceli by ste nám povedať o projektoch, ktoré ste začali realizovať?"

Viganò: “Mohol by som sa zapísať do dejín ako ten, kto rozdelil Cirkev,” povedal Bergoglio v roku 2016. Zdá sa mi, že tento osud potvrdzuje nepretržitá séria veľmi rozdeľujúcich činov a vyhlásení, ktorá vyvrcholila v tomto poslednom roku otvoreným prenasledovaním dobrých a arogantnou ochranou skorumpovaných a zvrátených postáv.

Bergoglio sa prejavuje ako zástanca konfliktov a rozkolov: rozkladná činnosť argentínskeho jezuitu sa zakladá na jeho schopnosti vydierať a zastrašovať, pričom dobre vie, že heretickí klerici a preláti sú si vedomí, že sa môžu pohybovať s maximálnou slobodou, zatiaľ čo tí, ktorí sú verní Magistériu, nechápu, že neposlušnosť Bergoglia nielenže ani v najmenšom nespochybňuje pápežstvo, ale ho skôr chráni. Z tohto dôvodu je neposlušnosť zlých voči Magistériu tým bezostyšnejšia, čím viac sa prispôsobuje satrapovi, zatiaľ čo odpor dobrých rozhodne nie je rázny a účinný. Škandál Fiducia Supplicans mal však tú zásluhu, že sa takpovediac dotkol jednej z tých takzvaných nezanedbateľných hodnôt, ktoré zostali za dvoch predchádzajúcich pontifikátov v podstate nedotknuté, takže nezanedbateľná časť svetového’katolíckeho episkopátu si uvedomila hrozbu, ktorú tento vatikánsky dokument predstavuje pre samotné prežitie Cirkvi. Čoraz otvorenejší odpor voči tejto hanbe, ktorú si Bergoglio želal a ktorú mu vnútil Fernandez – a ktorú sa teraz neobratne snaží bagatelizovať – je dôkazom Bergogliovej’zrady a predpokladom ukončenia tohto katastrofálneho “pontifikátu.”

AC: A čo sa dá medzitým robiť?"

Viganò: Kým čakáme, že túto nehodnú paródiu katolíckej hierarchie nahradia svätí biskupi a svätí kňazi – pretože práve svätých potrebujeme – môžeme pomôcť tým, ktorí znovu objavujú pravé kňazstvo a pravé rehoľné povolanie a ktorí sú z tohto dôvodu prenasledovaní a ostrakizovaní.

V skutočnosti, Exsurge Domine nie je adresovaný tým – ako sú členovia Spoločnosti svätého Pia X. alebo iných kanonicky nezávislých inštitútov – ktorí už sú v Tradícii, ale tým, ktorí sa k nej približujú s dobrou vôľou, vychádzajúc z nepokojnej cirkevnej reality dneška. Hovorím o farároch, ktorí objavujú starú omšu, o mníchoch, ktorí chcú žiť vo vernosti Regule, o mladých katolíkoch, ktorí chcú slúžiť Pánovi, ale chápu, že ich nemožno formovať v bergogliánskych seminároch alebo kláštoroch. Týmto povolaniam treba pomôcť znovu objaviť krásu katolíckej viery a jej liturgie, heroizmus svätosti, v procese obnovy a rekonštrukcie, ktorý si vyžaduje trpezlivosť, vytrvalosť, disciplínu a – nevyhnutne – dlhšie obdobie obrátenia. Poslaním Exsurge Domine je tiež oživiť – predovšetkým prostredníctvom kázania a apoštolátu – to katolícke svedomie zdevastované desaťročiami pokoncilového života. V tomto duchovnom boji chceme s otcovskou láskou prijať a pomôcť tým, ktorí chcú bojovať za Pána, ale uvedomujú si, že je potrebné znovu sa oboznámiť so zbraňami modlitby, pokánia, štúdia a vnútorného života.

V tejto perspektíve sa zrodilo aj Collegium Traditionis, dom tradičnej kňazskej formácie, v ktorom sa majú pripravovať kňazi zajtrajška s pomocou dobrých kňazov dneška. Je to projekt, ktorý si vyžaduje veľké finančné nasadenie a ktorý sa bude môcť dočkať realizácie len vďaka darom mnohých štedrých ľudí. Vyzývam všetkých katolíkov, aby prispeli na túto iniciatívu, ktorá sa ako jediná zrodila v Taliansku a pre Taliansko, na duchovné znovuzrodenie našej krajiny, na väčšiu slávu Božiu a posvätenie duší.