ramon-guidetti-810x500.jpg

Taliansky kňaz exkomunikovaný po tom, čo povedal, že "uzurpátor" pápež František "nie je pápež

278
Kultúra smrti

Taliansky kňaz bol súhrnne exkomunikovaný po tom, čo počas homílie vyhlásil, že pápež František “nie je pápež, je to uzurpátor.”

V krátkom vyhlásení z 1. januára kancelár diecézy Livorno páter Matteo Giavazzi informoval diecézu, že páter Ramon Guidetti bol vystavený latae sententiae (automatickej) exkomunikácii. Vyhlásenie kancelára’znie:

“Informujeme vás, že don Ramon Guidetti, kňaz diecézy Livorno a farár farnosti San Ranieri v Guasticce, 31. decembra 2023 počas eucharistickej slávnosti verejne konal úkon schizmatickej povahy, odmietol podriadenosť Najvyššiemu pápežovi a spoločenstvo s členmi Cirkvi, ktorí mu podliehajú (kán. 751 CIC).”

V diecéznom dekréte neboli uvedené žiadne podrobnosti týkajúce sa činu, ktorý Guidetti vykonal.

Pokračovanie: Giavazzi vyhlásil, že páter Guidetti bol suspendovaný a tiež odvolaný z funkcie farára s okamžitou platnosťou.

“Kňazov a veriacich upozorňujeme, aby sa nezúčastňovali na žiadnych jeho slávnostiach ani iných bohoslužobných praktikách, pretože by sa ipso facto vystavili veľmi vážnemu trestu exkomunikácie,” uzavrel kancelár. 

Taliansky denník Ansa však poskytol niektoré chýbajúce podrobnosti a informoval, že Guidetti počas svojej homílie 31. decembra vyhlásil, že pápež František “nie je pápežom,” ale že je “uzurpátorom.”

Komunistický výstup La Stampa dodal, že Guidetti vyhlásil, že František je “jezuitský slobodomurár” a že “každý vie, že nie je pápež, ale nikto nič nerobí.”

Guidetti potvrdil, že pápež Benedikt XVI, ktorý zomrel 31. decembra 2022, “sa nikdy nevzdal petrovského munusu”, a tak “odišiel z tohto sveta so všetkým, čo patrí pápežovi.”

Dodal, že Benedikt bol “tým slávnym katechónom o ktorom hovoríme v druhom liste svätého Pavla Solúnčanom, on je ten, ktorý zadržiaval tajomstvo neprávosti a potom ho uvoľnil, pretože táto neprávosť musela byť odhalená.”

Komentujúc neuveriteľnú rýchlosť exkomunikácie’Guidetti vyhlásil “som pokojný a vyrovnaný,” a zároveň “žasol nad rýchlosťou, s akou gilotína odrezala svoju niekoľkonásobnú hlavu.” 

Podľa agentúry Ansa Guidettiho’komentáre odzneli v rozhlasovom rozhovore, ktorý viedol palermský kňaz páter Alessandro Minutella, tiež exkomunikovaný za svoj postoj k pápežovi Františkovi v roku 2018. 

V súvislosti s dekrétom o exkomunikácii sa Guidetti zdal byť neohrozený: “Urobím si peknú rímsu a zavesím si ju na stenu a bude to niečo, čím sa budem rád chváliť.”

Dodal, že “v srdci je istá horkosť pre túto zaslepenosť a prísnosť zo strany tej, ktorá by mala byť matkou, teda Cirkvi. Mala by byť matkou a v skutočnosti je tyranom.”

Čítajte: Profesor Františkovej univerzity vyzýva pápeža Františka, aby odstúpil po texte o ‘požehnaní’ homosexuálov

Kňaz uviedol, že o exkomunikácii bol informovaný až 1. januára, keď mu ju poslala diecéza. Miestne spravodajské agentúry však informujú, že biskup Simone Giusti sa s Guidettim stretol pred Vianocami, aby s ním prediskutoval kňazov’odpor voči Františkovi ako pápežovi.  

Guidettiho’homíliu privítal novinár Andrea Cionci, ktorý verejne vedie kampaň, aby potvrdil, že pápež František je “antipápež” a že Benedikta XVI. “vytlačili z cesty globalistické silné sily s väzbami na medzinárodné slobodomurárstvo.”

Cionci pochválil Guidettiho za to, že sa stal “ďalším kňazom, ktorý sa rozhodol obetovať a čeliť všetkým dôsledkom kauzy [dokazujúcej, že František nie je pápež], pričom stratil všetko.”

Podľa Cionciho sa Guidetti teraz pripojí k organizácii, ktorú založil Minutella, a bude žiť z darov. 

Ale kolega taliansky novinár Antonio Socci, známy najmä svojimi prácami o treťom fatimskom tajomstve, spochybnil Guidettiho’múdrosť. “Myslím si, že urobil obrovskú chybu a ako katolík, ako brat dúfam, že si to uvedomí a požiada o návrat do cirkevného spoločenstva,” napísal Socci. 

“Mal by vziať na vedomie, že Benedikt XVI. na ktorého sa odvoláva, uznal Františka za pápeža. To, kto je pápež, určuje Cirkev, nie jednotlivý katolík,” napísal novinár.