hochul-vaxxed-810x500.jpg

New York vyhral odvolanie, aby umožnil svojmu ministerstvu zdravotníctva umiestniť ľudí do karanténnych zariadení

14
Neutral

Štvrté súdne oddelenie odvolacieho súdu štátu New York zrušilo rozhodnutie súdu nižšej inštancie proti nariadeniu s názvom Pravidlo 2.13, ktoré umožňuje vláde nedobrovoľne a na neurčito zadržiavať osoby v záujme údajného verejného zdravia.

“Znenie [nariadenia] úplne jasne hovorí, že DOH [ministerstvo zdravotníctva] vás môže vytiahnuť z vášho domova (a vášho života) a so silou polície vás zadržať kdekoľvek, kde to uzná za vhodné, vrátane ‘iného obytného alebo dočasného ubytovania,’” vysvetlila právnička Bobbie Anne Cox, ktorá zastupuje organizáciu Uniting NYS a štátnych zákonodarcov. V nariadení sa uvádza, že “nemusia dokazovať, že ste chorý, môžu vás držať, ako dlho chcú, a neexistuje spôsob, ako by ste sa mohli dostať z uzamknutia alebo zablokovania,”pokiaľ si zadržaná osoba nezíska právneho zástupcu a nepodá žalobu.

Súd nižšej inštancie v júli 2022 rozhodol, že nariadenie je protiústavné a chýba v ňom riadny proces, ale štát sa proti tomuto rozhodnutiu odvolal. Odvolacia divízia potom 17. novembra jednomyseľne rozhodla, že žalobcovia nemajú procesnú spôsobilosť, pretože neboli’násilne držaní v karanténe.

“Súd zrejme naznačuje, že jedinou osobou, ktorá má právo podať žalobu, je osoba, ktorá bola proti svojej vôli násilne zatvorená vo svojom dome alebo vytrhnutá zo svojho domova, odobratá svojim blízkym a uvrhnutá do karanténneho záchytného centra, zariadenia, ústavu, tábora atď…Súd naznačuje, že zrejme len táto osoba by bola poškodená,” vysvetlil Cox.

Čítajte: NYC polícia zatkla protestujúcich proti očkovaniu za pokus objednať si jedlo v Applebees bez dokladov COVID

“Myšlienka, že štátne ministerstvo zdravotníctva zákonne umiestni Newyorčana do karantény proti jeho vôli, znie sovietsky,” reagoval štátny sen. Mark Walczyk. “Súdna moc má úlohu kontrolovať výkonnú moc a ja”som hlboko sklamaný, že odvolací senát nevyužil príležitosť urobiť hrubú čiaru za tyraniou. Guvernérka Hochulová zaostáva za Cuomom v túžbe po moci štátu nad právami jednotlivca. Budeme’pokračovať v boji, kým pre Newyorčanov nezískame späť budúcnosť, ktorá zahŕňa slobodu.”

‘Nedobrovoľné zadržiavanie je závažným zbavením osobnej slobody, oveľa hrozivejším ako iné zdravotné bezpečnostné opatrenia…’

Jazyk v nariadenia dáva štátnemu ministerstvu zdravotníctva, ktoré je v kompetencii guvernéra, neuveriteľne široké právomoci, Cox predtým písal:

Každému, kto nie je oboznámený s týmto nariadením, umožňovalo ministerstvo zdravotníctva vyberať si, ktorých Newyorčanov môžu zatvoriť alebo zablokovať, a to bez akéhokoľvek dôkazu, že ste boli vôbec vystavení nákaze, nehovoriac o tom, že ste skutočne ochoreli na prenosnú chorobu. Mohli vás zavrieť doma, alebo vás mohli vyviesť z domu a prinútiť vás ku karanténe v zariadení, ktoré si sami vybrali.

Neexistovalo žiadne časové obmedzenie, takže ste mohli byť v karanténe, ako dlho potrebovali – dni, týždne, mesiace. Neexistovalo žiadne vekové obmedzenie, takže to mohli urobiť vám, vášmu dieťaťu, vášmu vnukovi atď. V pravom štýle totalitného režimu vám mohli povedať, čo môžete a čo nemôžete počas karantény robiť. Mohli doslova kontrolovať každý váš krok.

Nariadenie im umožňovalo použiť orgány činné v trestnom konaní na vynútenie príkazu izolácie alebo karantény, čo znamená, že vám mohla zaklopať na dvere miestna polícia alebo šerif a povedať vám, že musíte ísť s nimi&nbspna príkaz ministerstva zdravotníctva.

V nariadení navyše nebol stanovený žiadny postup, ktorým by ste mohli byť prepustení z karantény, žiadna možnosť, ako sa pokúsiť vyjednať si cestu von. A nebolo špecifické pre COVID-19. Existoval zoznam “prenosných chorôb”, ktoré mohli vyvolať túto nočnú moru straty slobody – choroby ako borelióza, syndróm toxického šoku, COVID-19 a mnoho ďalších.

V rozhodnutí proti nariadeniu z júla 2022 sudca Ronald D. Ploetz písal, “Nedobrovoľné zadržiavanie je závažným pozbavením osobnej slobody, oveľa krutejším ako iné zdravotné bezpečnostné opatrenia…ako napríklad požiadavka nosenia masky na určitých miestach. Nedobrovoľná karanténa môže mať ďalekosiahle následky, ako je strata príjmu (alebo zamestnania) a izolácia od rodiny.”

ČÍTAJTE: Brazílskemu prezidentovi zamietli vstup do newyorskej pizzerie, pretože’nie je očkovaný

Ploetz pokračoval: “Zatiaľ čo pravidlo 2.13 stanovuje, že izolácia a karanténa sa musia vykonať ‘v súlade s riadnym právnym procesom’ a zadržaná osoba má právo žiadať o súdne preskúmanie a právo na právneho zástupcu, tieto ochrany sú následné a nútili by zadržanú osobu uplatniť tieto práva v čase, keď je už zadržaná, možno izolovaná od domova a rodiny a v situácii, keď by mohlo byť ťažké získať právneho zástupcu včas.”

“Pravidlo 2.13 len ‘z úst do úst’ dáva najavo ústavný spravodlivý proces.”

Cox plánuje predložiť prípad odvolaciemu súdu.

PODNETY:

Niekoľko štátov, miest oznámilo nové drakonické povinnosti očkovania proti COVID

New York Gov. Kathy Hochul sa odvoláva proti rozhodnutiu o zrušení dystopických ‘karanténnych postupov’