kyle-masons-810x500.jpg

Tajné rituály slobodomurárov odhalené vo virálnom videu, ktoré zverejnil katolícky novinár v utajení

527
Kultúra života

Nezávislý katolícky novinár dostal desiatky vyhrážok smrťou po tom, čo zverejnil zábery tajných slobodomurárskych rituálov. 

V exkluzívnom rozhovore pre LifeSiteNews Clifton vysvetlil, že pred niekoľkými rokmi vstúpil do slobodomurárskej lóže s úmyslom odhaliť ich tajomstvá. Clifton povedal, že od natočenia rituálu sa dal pokrstiť za katolíka.

16. novembra Kyle Clifton začal zverejňovať sériu videoklipov, ktoré natočil počas účasti na prísne tajnom slobodomurárskom rituáli. Jeho zábery, natočené skrytou kamerou, dokumentujú obrad uvedenia do tretieho stupňa majstra slobodomurára, čo je najvyšší stupeň slobodomurárstva v modrej lóži, predtým, ako sa členovia môžu rozhodnúť prehĺbiť svoje členstvo špecifickejšími cestami, napríklad v škótskom obrade. Jedno z jeho videí bolo na sieti X, predtým známej ako Twitter, videné viac ako 7 miliónov krát.

Clifton pre LifeSiteNews povedal, že keď mal 18 rokov, rozhodol sa, že chce odhaliť slobodomurárstvo, pretože podľa neho má vplyv na veľkú časť zla vo svete. Vysvetlil, že ako mladý muž si kládol otázky typu: “Prečo je svet taký, aký je? Prečo je na svete toľko degenerácie? Kto’tlačí všetku tú propagandu?"” a že čím viac skúmal, “tým viac sa mu zdalo, že všetci ukazujú na slobodomurárov.”

“Zašiel som do miestnej slobodomurárskej lóže, spriatelil som sa s niektorými z nich a dostal som sa do toho. Potom som si však uvedomil, že mi to celé trochu prerástlo cez hlavu,” povedal Clifton.

Clifton vysvetlil, že po tom, čo si vďaka svojej tajnej novinárskej práci získal značnú sledovanosť na internete, sa začiatkom tohto roka rozhodol vrátiť do miestnej lóže a natočiť jeden z rituálov.

“Po tom, čo som tam išiel, som sa rozprával s kňazom a všetko som mu vysvetlil,” povedal Clifton.“Len tri mesiace po natočení tohto videa som bol pokrstený a konfirmovaný do Cirkvi. A áno, určite by som sa už nevrátil. Je to proti Cirkvi. A tie obrady a prísahy, ktoré musíte skladať — to’všetko je pokárané.”

Clifton’na videách poskytuje dôkazy o prísne strážených tajných rituáloch, vrátane zosmiešneného obradu popravy, vyznania slobodomurárskej prísahy a napodobňovania kresťanstva počas rituálov.


Zednársky rituál je postavený na rozprávaní a opätovnom predvádzaní detailov zo života Hirama Abiffa – považovaného za hlavného architekta chrámu kráľa Šalamúna’ktorý bol v zednárskych povestiach zavraždený mladšími kamenármi, ktorí sa dožadovali jeho informácií. Starý zákon zaznamenáva remeselníka menom Hiram, ktorý pracoval na Šalamúnovom chráme, hoci ho nepredstavuje ako hlavného architekta a neuvádza ani záznam o jeho zadržaní a zavraždení. 

Zednársky rituál je plný falošného obradu vzkriesenia, metaforicky životodarných slov a stiskov rúk a obradov, ktoré si vyžadujú určitý počet telesných styčných bodov. 

ČÍTAJ: Všetko, čo potrebujete vedieť o základnom učení slobodomurárstva’

Pre nastupujúceho slobodomurárskeho majstra platí aj to, že sa učí všetko dôležité heslo, pričom sa fyzicky dotýka piatich bodov tela už vyznávajúcich majstrov, čím napodobňuje päť hlavných rán, ktoré utrpel Kristus počas umučenia. 

Dvaja členovia rituálu sa označujú pojmami “diakoni,” v napodobnení katolíckej veľkej omše so subdiakonom a diakonom, a “oltár” používajú aj murári. 

Clifton uviedol, že zverejnenie videí viedlo k tomu, že mu slobodomurári začali hroziť smrťou. 

K okrem viac ako 30 vyhrážok smrťou Clifton uviedol, že jeho rodina bola zastrašovaná “súdnym úradníkom” v snahe obmedziť jeho odhaľovanie murárskych tajomstiev. 

Medzi hrozbami adresovanými Cliftonovi boli správy, ktoré ho varovali pred “cenou”, ktorú zaplatí za prezradenie tajomstiev lóže, ktoré sú členovia zaviazaní prísahou zachovávať v tajnosti. 

Súčasťou prísahy vyslovenej počas rituálu je aj vyhlásenie slobodomurára, že ak by porušil tajomstvo lóže, potom by sa ocitol “v nemenšom treste, než že moje telo bude rozťaté na dve časti, moje vnútornosti odtiaľ vyňaté a spálené na popol. Popol by bol rozmetaný na štyri nebeské strany, aby sa na mňa medzi ľuďmi a slobodomurármi už navždy nezachovala žiadna spomienka. Tak mi pomôž Boh a zachovaj ma pevne v riadnom zachovávaní tejto mojej slávnostnej povinnosti ako murárskeho majstra.”

Takéto slová murári bagatelizujú v rámci PR krokov, ktorými sa snažia získať podporu verejnosti pre tajnú protikatolícku organizáciu, pričom hrozivé tresty sú opísané jednoducho ako “mocné, symbolické obrazy.” 

Ako LifeSiteNews už skôr publikoval, slobodomurárstvo, ktoré je svojím vlastným univerzálnym náboženstvom, už dlho stavia svoje nepriateľstvo proti kresťanstvu a najmä Katolíckej cirkvi. David Gray, katolícky konvertita zo slobodomurárstva, ktorý dosiahol “Vznešený stupeň majstra slobodomurára” a zastával funkciu “veľkňaza kráľovskej arcikapituly”, uviedol: 

Skutočnosť je taká, že celé slobodomurárstvo má rovnaké princípy a práve tieto princípy sú sprisahaním proti Cirkvi. To, či niektorí slobodomurári tieto princípy vyjadrujú vo verejnej sfére a iní slobodomurári ich vyjadrujú len vo svojich súkromných vzťahoch, je vzdialenosť len v náhodách alebo v artikulácii, ale nie v podstate.

Katolícka cirkev dôsledne a dôrazne zakazuje katolíkom vstupovať do slobodomurárskych organizácií, čo v posledných týždňoch znovu vyhlásil Vatikán. Pápež Klement XII’v pápežskej bule z roku 1739, In Eminenti, posúdil slobodomurárstvo ako takú vážnu vec a členstvo v ňom ako také nebezpečné, že uložil automatickú exkomunikáciu, latae sententiae, každému katolíkovi, ktorý vstúpil do slobodomurárstva.

Čítajme: Svätec, ktorý bojoval proti slobodomurárom, má plán boja proti dnešnej’diktatúre

Pápež Lev XIII. následne napísal v Humanum Genus že slobodomurári majú za “svoj konečný cieľ…úplné zvrhnutie celého toho náboženského a politického poriadku sveta, ktorý vytvorilo kresťanské učenie, a nahradenie ho novým stavom vecí v súlade s ich predstavami, ktorého základy a zákony budú vychádzať z obyčajného prírodného učenia.”

V CDF’s 1981 Deklarácia týkajúca sa postavenia katolíkov, ktorí sa stanú slobodomurármi, Vatikán na základe obnovených otázok na túto tému potvrdil predchádzajúce učenie o tomto zákaze s tým, že exkomunikácia a všetky tresty zostávajú v platnosti pre katolíkov, ktorí sa chcú stať slobodomurármi. 

Nasledujúce texty o niekoľko rokov neskôr – Deklarácia o slobodomurárskych združeniach a Nesúlad kresťanskej viery a slobodomurárstva – opätovne zopakovali postoj Cirkvi’a konštatovali “nesúlad medzi princípmi slobodomurárstva a katolíckej viery.”

LifeSiteNews má rozsiahly seriál o problémoch slobodomurárstva. Tieto články možno nájsť tade.