Background-7-810x500.jpg

Ohio hlasuje za potraty na požiadanie, keď sa zlovestne objavuje polárna žiara

50
Kultúra smrti

Koncom minulého týždňa vydal pápež František nové motu proprio, ktorým zmenil priority a štatút Pápežskej teologickej akadémie (PATH). Dokument s názvom Ad theologiam promovendam nariaďuje PATH presadzovať teológiu, ktorá “sa v budúcnosti nemôže obmedziť na abstraktné navrhovanie formuliek a schém z minulosti.” Pápež tiež uviedol, že teológiu je potrebné preorientovať, vychádzať z ľudového “zdravého rozumu”, ktorý “často nezodpovedá kresťanskej tvári Boha, iba a vždy lásky, byť privilegovaný predovšetkým.” 

Yoreová v komentári k dokumentu vyzvala čitateľov, aby si ho prečítali až trikrát, a povedala, že “si uvedomíte, že celé vety sú nezmyselné.”  

“To, čo je povedané, je nič, ” zdôraznila. “Pamätajte, spoločné dobro, spoločná viera, spoločné ciele, spoločný osud, spoločná zem … to je teológia komunizmu,” pokračovala, komentujúc Františkov’dôraz na “spoločný zmysel” ako lokus teológie. “To sme všetci rovnakí. Toto je deindustrializácia sveta.” 

Páter povedal, že dokument považuje za “odporný,” “antiintelektuálny,” že v ňom vidí, že František “sa približuje k schizme.”Poznamenal tiež, že keď dokument prvýkrát čítal, myslel si, že je to “chorý vtip” a podvod, kým ho nenašiel na webovej stránke Vatikánu”. “Keď katolíckemu svetu poviete, že chcete, aby vaši budúci kňazi poznali menej teológie, aby si mohli sadnúť a viesť dialóg s ľuďmi, je s vami niečo veľmi zlé,” povedal páter.  

Koncom minulého mesiaca medzitým americký senátor Chuck Grassley (R-IA) zaslal list generálnemu prokurátorovi Merrickovi Garlandovi a riaditeľovi Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) Christopherovi Wrayovi, v ktorom uvádza, že 40 dôverných zdrojov poskytlo FBI “kriminálne informácie” týkajúce sa prezidenta Joea Bidena, jeho syna Huntera a jeho brata Jamesa.  

Maxey poznamenal, že Grassley v liste spomenul, že vyšetrovanie Bidenovcov bolo zastavené sčasti kvôli vplyvu baltimorskej pobočky FBI’- tej istej pobočky, kde Peter Strozk pôsobil ako “číslo dva,” a že agent FBI s ním spojený získal v decembri 2019 teraz už neslávne známy laptop Huntera Bidena’. Maxey ďalej uviedol, že baltimorská terénna kancelária je “eufemizmus pre kontrarozviednu skupinu” FBI so sídlom v Baltimore. 

“Skupina kontrarozviedky mala k dispozícii celý laptop, ktorý dokazuje … ukrajinské nekalé praktiky a všetko, čo sa týkalo [Trumpovho’impeachmentu, a poslala svojho človeka číslo dva svedčiť proti prezidentovi, a ten o tom musel vedieť,” poznamenal Maxey. “Teraz zisťujeme, že ten istý agent, ktorého poslali vyzdvihnúť notebook, bol aj tým istým agentom, ktorý viedol rozhovor s Gal Luft, izraelským Cyperčanom, o ktorom sa snažia tvrdiť, že bol zapojený do obchodu s Iránom, ktorý … porušoval zákony o zbraniach. A on sa s informáciami obrátil na FBI.”   

“Všetko sa to odvíja od tejto kontrarozviednej skupiny v FBI,” vyhlásil Maxey. “V skutočnosti nejde o Bidenovcov, ale o spravodajské služby, ktoré sa úplne zvrhli. Kontrarozviedka FBI je v podstate mladším bratom [Ústrednej spravodajskej služby (CIA)] a [Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA)]. Od 11. septembra sa z nej stal leviatan. A naozaj treba niečo urobiť, aby sa to zastavilo.” 

Maxey ďalej poznamenal, že dôverní informátori, ktorých využíva FBI, sú platení z peňazí daňových poplatníkov, pokiaľ poskytujú “dobré informácie.”  

“Zrejme jediné informácie, ktoré poskytujú a nie sú dobré, sú veci o Bidenoch,” zamyslel sa. 

V utorok obyvatelia Ohia hlasovali za zakotvenie “práva” na neobmedzený počet potratov do ústavy štátu’a schválili volebnú iniciatívu veľkou väčšinou hlasov napriek silnému odporu zástancov života. Úspech iniciatívy nazvanej Issue 1 robí z Ohia jeden z najviac pro-potratových štátov v krajine. 

Yore povedal, že iniciatíva v Ohiu ukazuje, že “ľavica nikdy neodpočíva,” poznamenal, že hneď ako Najvyšší súd zrušil rozsudok Roe v. Wade v minuloročnom’rozhodnutí vo veci Dobbs, ľavica sa začala zameriavať na štátne ústavy a snažiť sa do nich zakotviť interrupcie. “Musíme’zvýšiť našu hru, zástancovia života,”vyhlásila. “Musíme byť”stále ostražití, že”budú pokračovať v presadzovaní tejto agendy.” 

Maxeyová sa vyjadrila k rozhodnutiu Dobbsovej vo svetle zloženia súdu’a uviedla, že rozhodnutie bolo čisto ústavným rozhodnutím napriek tomu, že väčšina členov súdu sú katolíci. Súhlasil však s Yorom, že zástancovia života by mali byť ostražití, pokiaľ ide o hlasovanie, pričom poznamenal, že o otázke 1 sa hlasovalo v “nevolebnom roku.”   

Diskusia o otázke 1 spolu s komentárom k údajné čiastočné zverejnenie manifestu nashvillskej strelkyne Audrey Hale’v pondelok konzervatívnym komentátorom a komikom Stevenom Crowderom, podnietila Westena, aby sa opýtal otca na objavila sa polárna žiara v Kanade a Európe. Mohlo by ísť o varovanie pred blížiacim sa trestom? Polárna žiara sa objavila aj pred začiatkom druhej svetovej vojny, ako to predpovedala Panna Mária z Fatimy, a slúžila ako varovanie. 

Otec pripustil, že by to mohlo byť znamenie, hoci dodal, že je “voči týmto veciam, proroctvám a všetkému ostatnému opatrný.” 

“Rád sa držím nášho Pána a Spasiteľa Ježiša Krista, Presvätej Bohorodičky a jeho Svätej Cirkvi,” povedal.  

Preto a ešte viac si nalaďte tento týždeň’epizódu Vierka & amp; Rozum.