UK_court-810x500.jpg

Muž zo Spojeného kráľovstva vyhral súdny spor po tom, čo mu zamestnávateľ povedal, aby prestal odsudzovať protibelošský rasizmus na internete

24
Neutral

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND.

Zákon o rovnosti, zákon obmedzujúci diskrimináciu v Spojenom kráľovstve, bol citovaný ako zákon chrániaci presvedčenie tých, ktorí sú proti ideológii kritickej teórie rasy.

Presvedčenia CRT tvrdia, že celá spoločnosť je rasistická a riešením tohto rasizmu je viac rasizmu.

Na základe správy z Kresťanský inštitút odhaľuje, že pracovný súd určil, že zákon chráni tých, ktorí veria, že ľudia by mali byť hodnotení “skôr podľa obsahu ich charakteru než podľa farby pleti.”

Spor vznikol, keď sa zamestnanec Sean Corby obrátil na súd, pretože jeho zamestnávateľ, spoločnosť Acas, mu nariadil, aby cenzuroval svoje komentáre na internetovej platforme Yammer, ktoré sa negatívne vyjadrovali o programe CRT.

Navrhol, aby “namiesto podporovania rozdelenia označovaním bielych ľudí za rasistov, spoločnosť nasledovala príklad dr. Martina Luthera Kinga,”v správe sa uvádza.

Jednomyseľné rozhodnutie tribunálu znelo, že Corbyho’presvedčenie je “hodné rešpektu v demokratickej spoločnosti”, aj keď “nie je všeobecne zdieľané.”

V skutočnosti tribunál’v rozhodnutí uviedol, že existujú ľudia, ktorí “majú námietky” voči jeho presvedčeniu.

Kresťanský inštitút informoval: “S odvolaním sa na prípad Mayi Forstaterovej, ktorá prišla o prácu za obhajobu reality biologického pohlavia, sudcovia uviedli, že za ‘nehodné rešpektu v demokratickej spoločnosti by sa mali považovať len také názory, ako je ‘presadzovanie totalitarizmu, obhajovanie nacizmu alebo obhajovanie násilia a nenávisti v najzávažnejších formách’.’”

Chránené sú názory, aj keď sú pre niektorých urážlivé, uvádza sa v rozhodnutí.

Corby vysvetlil: “Kolegovia, ktorí’ma nikdy nestretli a nevedeli nič o mne ani o mojom živote, sa na mňa zamerali a nazvali ma rasistom. To mi spôsobilo veľké utrpenie.”

“Je odsúdeniahodné, že sa nás niekto snaží rozdeliť podľa farby pleti alebo sa snaží zastrašiť antirasistov, ako som ja, aby mlčali. Som’rád, že sme zaujali stanovisko a urobili krok k tomu, aby sme na pracovisku zaviedli zmierlivejší a harmonickejší prístup k riešeniu rasových otázok,” povedal.

Inštitút poznamenal, že nedávno spustil sériu zdrojov pre vedúcich cirkví, aby sa vzdelávali a čelili “nebezpečenstvám kritickej teórie (CT) – smrtiacej zmesi postmodernizmu a marxistickej ideológie, ktorá stojí za ‘woke aktivizmom’ a ‘cancel culture.’”

Inštitút vysvetlil, že na CRT sa rečníčka konferencie Sharon Jamesová vyjadruje, že “rasizmus je hriech a so všetkými ľuďmi by sa malo zaobchádzať rovnako dôstojne a s rovnakým rešpektom ako so spolunositeľmi Božieho obrazu. Naopak, zástancovia kritickej teórie tvrdia, že zaobchádzať s ľuďmi rovnako, bez ohľadu na farbu ich pleti, je nebezpečné. Za rasistickú považujú ‘farebnú slepotu’.”

Prevzaté so súhlasom WND News Center.