GettyImages-1680863833-e1697122514793-810x500.jpg

Plukovník Douglas Macgregor: USA čelia na Ukrajine geopolitickej kontrole reality

31
Kultúra smrti

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v priebehu niekoľkých mesiacov zmenil z&nbsphrdinu na&nbspnulu. Mélange západnej vojenskej techniky, od tankov po rakety, v rukách odvážnych, ale nepripravených a zle vedených ukrajinských brancov, nedokázalo zlepšiť výkonnosť Ukrajiny na bojisku. Výsledné státisíce zabitých a zranených Ukrajincov údajne podnecujú tisíce vyčerpaných ukrajinských vojakov ku kapitulácii. Ukrajinskí vojaci sú unavení z umierania a ich pocity sú oprávnené.

Ruská vojenská sila spočíva v systematickej integrácii úderných prostriedkov - rakiet, rakiet, delostrelectva, bezpilotných lietadiel a lietadiel - s vesmírnym a pozemným trvalým sledovaním. Akonáhle ruské sily zastavili svoj postup a vytvorili na východe Ukrajiny hĺbkovú obranu, presná, ničivá palebná sila Rusov’ začala útočiace ukrajinské pozemné a vzdušné sily rozháňať ako muchy.

Čítajte: Latinský patriarcha Jeruzalema vyzýva na ‘deň modlitieb a pôstu za mier a zmierenie’

Podľa slov a Ukrajinský vojenský predstaviteľ, “Obrovský počet dronov operujúcich na Ukrajine, ako aj systémy riadenia bojov, ktoré poskytujú obraz a polohu v reálnom čase, znamenajú, že vojaci a tanky na otvorenom priestranstve majú len niekoľko minút, než sa stanú’terčom útoku.”

Bez seriózneho zhodnotenia skutočného vojenského potenciálu Ruska, najmä ak sa zaviazalo konať na prahu Moskvy’vo východnej Európe, washingtonské’globalisticko-neokonzervatívne vedenie ubezpečilo Zelenského, že on a jeho vláda budú mať finančnú a vojenskú podporu Spojených štátov a ich spojencov z NATO “tak dlho, ako to bude potrebné.”Podobne ako Poliaci v roku 1939, ktorí si mysleli, že si útekom do Londýna zakúpili ochranu pred Nemeckom a Sovietskym zväzom, aj Ukrajinci zhltli lži. Geografia však znemožnila Washingtonu presadiť svoju dominanciu vo východnej Európe.

Vďaka ústretovým a podporujúcim západným médiám Zelenskyj a jeho politickí podporovatelia v NATO sľubovali hory doly, ale dodali krtince. Tvrdenia o úspechoch na ukrajinskom bojisku od populárneho “Ducha Kyjeva” až po obnovenie Bachmutu sa ukázali ako flatulencia na steroidoch. Keď sa členovia NATO stretli v júli 2023 vo Vilniuse, nálada sa zmenila. O osude Ukrajiny, nehovoriac o jej členstve v NATO, by rozhodol výsledok oslavovanej protiofenzívy ukrajinskej armády.

Ak ukrajinské straty narastali a Ukrajina sa kontraofenzíva katastrofálne zlyhala, veci sa pre Washington vážne zvrtli. americkí politickí a vojenskí predstavitelia bezcitne kritizovali Zelenského a jeho vysokých vojenských veliteľov za hlboko chybné strategické rozhodnutia, ktoré viedli k ťažkým stratám ľudí a techniky. Začala sa honba za stratégiou odchodu z Ukrajiny bez toho, aby ju otvorene nazvali.

Za kulisami sa začal rozkol medzi národnými lídrami v USA a Európe, ktorí prijali mýtus o ruskej zaostalosti, a tými, ktorí v súkromí spochybňovali múdrosť podpory jedného z najzkorumpovanejších režimov na planéte proti jadrovo vyzbrojenému Rusku.

Za kulisami sa začal prelamovať na verejnosť. Viktor Orbán, múdry a šikovný maďarský premiér, vždy odmietal ubezpečenia Washingtonu, že slabosť Ruska znamená istú porážku Moskvy. Teraz jeho politické postoje preberá čoraz viac európskych lídrov. Prečo?"

Čítajme:ľavičiari presadzujú sexuálnu revolúciu v Afrike, ale pravicu pokrytecky obviňujú z ‘neokolonializmu’

Orbán argumentuje, že konflikt medzi Kyjevom a Moskvou “nie je naša vojna.” Jeho naliehanie, že Európania by sa mali snažiť “izolovať ho, oddeliť, zabrániť jeho ďalšiemu šíreniu”, teraz rezonuje medzi Európanmi, pretože čoraz viac Európanom je bolestne jasné, že Putin nemal a nemá záujem o to, aby sa Ukrajina stala súčasťou Ruska. Strategickým cieľom Moskvy’bolo a stále je zabrániť tomu, aby sa Ukrajina stala platformou pre projekciu vojenskej sily USA a spojencov NATO proti Rusku, nie dobývať východnú Európu.

Pre mnohých amerických a európskych kritikov nebezpečného fiaska na Ukrajine je zlom občianskeho poriadku v celých Spojených štátoch a Európe, nie Rusko, predstavuje jasné a aktuálne nebezpečenstvo pre západnú civilizáciu, nie Rusko. Ako sme videli nedávno vo Filadelfii, bezprávie v amerických&nbspveľkomestách dosahuje nový bod varu. Američania chcú, aby súdny systém USA chránil Američanov a trestal zločincov, a nie ich upokojoval.

Vo Švédsku je rozpad práva a poriadku už taký akútny Švédsky’premiér vyzval na použitie švédskych jednotiek na obnovenie poriadku. Európania a Američania vedia, že milióny priečiacich sa cez ich hranice nie sú žiadatelia o azyl alebo politickí utečenci. Tieto masy sú pozývané na oslabenie americkej a európskej národnej identity a kultúry, zahltenie americkej a európskej schopnosť ich asimilovať.

Západní’politici, korporátni šéfovia, manažéri hedžových fondov a mediálni magnáti urobili v zhone, aby profitovali zo zástupnej vojny Washingtonu’na Ukrajine, vážnu chybu. Vrhli sa na washingtonskú uniparty; na agendu radikálnej ľavice’woke a globalistov’ permanentnú proxy vojnu proti Rusku. Bola to vážna chyba v kalkulácii.

Washington a jeho spojenci majú dostatok munície, vybavenia a domácej podpory pre Ukrajinu. Európske armády sú bez výnimky butikové sily určené na konflikty nízkej intenzity . Washingtonské unipartajné’kŕmenie pri verejnom koryte spôsobilo, že ozbrojené sily USA sú v slabom stave na boj s inými nepriateľmi ako povstalcami. Úprimne povedané, je’zázrakom, že sa nejakí mladí muži s rozumom aj charakterom chcú prihlásiť a žiť v dnešných ozbrojených silách 

Čítajte: Tucker Carlson varuje pred kolapsom USA uprostred liberálneho prenasledovania Donalda Trumpa

Skutočnou pravdou je, že proxy vojna na Ukrajine je prehratá, ale návyková droga nekonečných konfliktov v zámorí – umožnená šialenými výdavkami na obranu doma – sa zdá byť príliš silná na to, aby washingtonská’unistrana odolala. Ak sa nestane zázrak na rieke Potomac, nekompromisná globalistická politická ideológia Washingtonu’založená na strachu – strachu z údajných nepriateľov v zahraničí a strachu zo slobodného myslenia a slobodného prejavu doma – dovedie ukrajinský národ do úplného zániku.

Takto pokračuje zostup kolektívneho Západu do pekla, ktoré si sám vytvoril. Washington a jeho spojenci v NATO stoja pred nepríjemnou voľbou: uznať legitímny záujem Moskvy o národnú bezpečnosť na Ukrajine a ukončiť krviprelievanie, alebo riskovať zatiahnutie Európy do zničujúcej regionálnej vojny, na ktorú Európania a Američania nie sú pripravení.

Pretlačené so súhlasom plukovníka Douglasa MacGregora.