Screenshot-2023-10-12-at-10.38.32-AM-810x500.png

Whoopi Goldbergová sa stretla s pápežom Františkom, obhajuje jeho akceptáciu homosexuality

0
Kultúra smrti

Pro-potratová americká herečka a aktivistka Whoopi Goldbergová sa vo štvrtok stretla s pápežom Františkom, pričom sa mu poďakovala za jeho “posolstvo” okolo tzv. klimatických zmien a za jeho postoj k homosexuálnym skutkom a k prijímaniu pre rozvedených a “znovu zosobášených.”

V rozhovore, ktorý vo štvrtok zverejnil Vatican News, Goldbergová hovorila o svojom dnešnom stretnutí s&nbspFrantiškom a&nbspslovami, že už “roky čaká&nbspna to, aby sa “poďakovala pápežovi Františkovi za jeho posolstvo, najmä v&nbsptémate homosexuality. Goldbergová pre Vatican News povedala, že Františkovo posolstvo pochopila takto: “Homosexuáli, nemusíte s tým súhlasiť, všetci vieme, že Boh nerobí chyby, takže niečo tam musí byť.”

Goldbergová, ktorá vo svojej populárnej talkshow The View opakovane obhajovala potraty, vysvetlila, že veľká časť jej podpory Františkovi pramení z jeho postoja k homosexualite a k rozvedeným a znovu zosobášeným.

“Hovorí, že musíme milovať každého,”povedala Goldbergová o Františkovi a dodala, že Františkov” postoj je taký, že sexuálne správanie osôb”je “celkom úprimne,” “nič vám do toho nie je.”

Nemeniteľným učením Katolíckej cirkvi je, že homosexuálne akty sú vo svojej podstate zlé a odporujú Božiemu i prirodzenému zákonu.

Ale hoci večné učenie Katolíckej cirkvi o ľudskej sexualite zostáva nezmenené a nemenné, František tieto pravdy skutočne podkopal alebo zahmlil tým, čo mnohí považujú za dvojzmyselné alebo priamo heretické vyhlásenia.

V skutočnosti v dňoch pred začiatkom synody 4. októbra František urobil niekoľko vyhlásení, ktoré akoby priamo odporovali tomu, čo Katolícka cirkev vždy učila.

V jednom prípade František a kardinál Victor Fernández odpovedali na súbor otázok dubia položených znepokojenými kardinálmi, pričom potvrdili, že Františkova apoštolská exhortácia Amoris Laetitia&i>z roku 2016 skutočne umožňuje rozvedeným a “znovu zosobášeným” osobám prijímať sväté prijímanie, čo je návrh, ktorý Cirkev odsúdila.

Približne v rovnakom čase František zrejme naznačil aj to, že je na rozhodnosti jednotlivých duchovných, či budú “žehnať” homosexuálne zväzky, napriek tomu, že Cirkev dôsledne učí nielen to, že takéto “požehnanie” je zakázané, ale že takéto požehnanie je vlastne teologicky nemožné, keďže Boh nemôže žehnať hriech.

Ak ide o Goldbergovú, v minulosti útočila na katolícku vieru”odsudzujúcu potraty, a dokonca verejne karhala jednotlivých prelátov, ktorí sa pokúšali brániť etiku Cirkvi”za život.

V roku 2022, po tom, čo arcibiskup Salvatore Cordileone zo San Fransisca zakázal americkej kongresmanke Nancy Pelosiovej prijímať sväté prijímanie kvôli jej pokračujúcej verejnej propagácii potratov, Goldbergová sa na The View vyjadrila, že arcibiskupa šikanuje a tvrdí, že nie je “jeho “úlohou” robiť takéto rozhodnutia.

“To nie je tvoja práca, vole… to nie je na tebe, aby si robil takéto rozhodnutia,” uviedla.

V roku 2016 Goldbergová dokonca oslavovala obvinenie pro-life vyšetrovateľov v Texase, ktorí sa snažili odhaliť barbarské praktiky potratového gigantu Planned Parenthood, a povedala, že je “nadšená”, že “dostali na frak.”