scottmoe-e1692958741473-810x500.jpg

Občania podporujúci rodinu sa zhromaždili pred saskatchewanskou legislatívou na podporu rodičovských práv

32
Kultúra života

Posielajte naliehavý odkaz kanadským zákonodarcom a súdom, aby podporili rodičovské práva.

Prorodinní zástancovia sa tento týždeň spojili, aby podporili nový zákon Saskatchewanu, ktorý chráni rodičovské práva v školách. 

Približne 100 obyvateľov sa 10. októbra zhromaždilo pred budovou saskatchewanskej legislatívy v Regine, aby vyjadrili podporu premiérovi Scottovi Moeovi’rozhodnutiu uplatniť klauzulu notwithstanding na ochranu novej legislatívy provincie’nariaďujúcej súhlas rodičov so “zmenou” pohlavia žiakov v školách.    

“Nehovoríme, že nenávidíme túto komunitu alebo túto stranu alebo niečo podobné. My’len hovoríme, že‘sme rodičia,’máme právo vedieť, čo’sa deje s našimi deťmi,”povedala líderka organizátorov podujatia Action4Canada Tonie Wellsová.  

Míting za rodinu bol zorganizovaný na utorok skoro ráno. Niekoľko hodín po začiatku prorodinného protestu sa na priestranstve zhromaždili LGBT aktivisti, rozzúrení tým, že Moe chráni deti pred indoktrináciou LGBT. Polícia vytvorila líniu, aby oddelila obe skupiny.   

“Prišiel som sem, aby som podporil vládu Saskatchewanskej strany, ktorá sa odvoláva na klauzulu o nestrannosti, aby prijala zákon, podľa ktorého majú rodičia práva na svoje deti a mali by byť informovaní o všetkých otázkach týkajúcich sa rodovej sexuálnej identity, ktoré sa dejú v škole,” Tracey Sparrowhawk, bývalá kandidátka Ľudovej strany Kanady, ktorá v roku 2019 kandidovala proti poslancovi Konzervatívnej strany Andrewovi Scheerovi v Regina-Qu’Appelle, povedala Western Standard. 

“Nesúhlasím s tým, aby to učiteľ mohol pred rodičmi zatajovať pod zámienkou bezpečnosti, pretože tým maľuje všetkých rodičov rovnakým štetcom,” dodala. “Už existujú zákony o bezpečnosti.”  

“Vytvárajú’ďalšie vrstvy nariadení a politík v škole, aby sa pokúsili marginalizovať tieto deti a pochod a v podstate urobiť to nebezpečné pre ostatné deti v snahe zmeniť ich jazyk, viete, naučiť ich o rodovej identite,” pokračovala. 

“Tí istí učitelia hovoria, že ich triedy sú podfinancované. Ale oni’mrhajú svojím časom a neučia ich čítať, písať a počítať, teda veci, ktoré potrebujú v reálnom svete,” povedala Sparrowhawková.  

 Gizelle Pinelová, matka dvoch detí, prezradila, že sa na zhromaždení zúčastnila, pretože má pocit, “že rodičia nemali žiadne práva. Boli nám’odobraté.” 

“Deti sú nevinné a nestále,”vysvetlila. “Vychovávame ich. Ja som porodila svoje dieťa a mám právo rozhodovať o tom, čo’sa učia. A jediné, o čo žiadame, je, aby ste ich neindoktrinovali. Keď budú dospelé, majú možnosť voľby. Nie je to nič iné, ako keby museli čakať do určitého veku, kým dostanú vodičský preukaz. Musia čakať do určitého veku, aby mohli pracovať.”  

“Je tu’veľa nejasností, že to, kvôli čomu tu’naozaj sme, zašlo príliš ďaleko,”dodal Pinel. “A my len, chceme to zastaviť a povedať hej, nie, ide o naše deti. Dovoľte nám, prosím, vychovávať ich podľa našich noriem.” 

Na zhromaždení vystúpili aj prorodinní rečníci, ktorí varovali pred nebezpečenstvom LGBT propagandy.   

“Nezáleží na tom, aký je ich názor, proti tomu, aká je biologická pravda, však?"” pýtal sa vo svojom prejave sikh menom Sunny Chhina.  

“Rodičia, prosím, držte spolu. A tiež oceňujeme vašu podporu vláde, ktorá predložila zákon, rodičovské práva vedieť, čo sa naše deti učia,” dodal.  

“Viditeľné menšiny tieto veci neschvaľujú ani nepraktizujú,” prezradil Chhina. “V našej kultúre je to veľmi nevhodné. Áno, vodíme svoje deti do chrámov, do kostolov, aby sme ich naučili dobrým hodnotám a etike, ktoré sú vryté do nášho srdca a mysle. A nedovolíme im, aby nám do krku vtláčali svoje programy’. Nechajte naše deti na pokoji."” 

Dňa 28. septembra Moe oznámil, že sa odvolá na klauzulu o nestrannosti svojej vlády’na ochranu legislatívy, ktorá nariaďuje, aby boli rodičia informovaní, ak si ich dieťa zmení “pohlavie” v škole, po tom, čo sudca predtým v ten deň rozhodol proti presadzovaniu zákona.   

The doložka o bez ohľadu, ktorá je zakotvená v článku 33 kanadskej Charty práv a slobôd, umožňuje provinciám dočasne zrušiť časti Karty práv a slobôd a chrániť nové zákony pred zrušením súdom.   

Predchádzajúce prieskumy ukázali, že Moe zavedením zákona na ochranu školákov pred LGBT propagandou koná v záujme saskatchewanských rodičov.   

Podľa augustového prieskumu sa 86 percent účastníkov prieskumu zo Saskatchewanu vyslovilo za rodičovské práva, čím podporili nový prístup provincie’k LGBT agende v školách.