Bishop_Strickland-810x500.jpg

Biskup Strickland vyzýva katolíkov, aby sa modlili a postili za mier na Blízkom východe

38
Kultúra života

Biskup Joseph Strickland požiadal veriacich z diecézy Tyler v Texase a všetkých katolíkov, aby sa pripojili k výzve latinského patriarchu Jeruzalema na modlitby a pôst, ktorý sa uskutoční budúci utorok 17. októbra.

“Vyzývam všetkých v Tylerskej diecéze a všetkých ostatných katolíkov, aby sa pripojili k tejto dôležitej výzve na modlitbu a pôst,” napísal Strickland v stredu večer na X, predtým Twitter, spolu s kópiou listu kardinála Pierbattistu Pizzaballu, latinského patriarchu Jeruzalema.

“V mene všetkých ordinárov Svätej zeme pozývam všetky farnosti a rehoľné spoločenstvá na deň pôstu a modlitby za pokoj a zmierenie,” napísal kardinál Pizzaballa, ako napríklad o tom informoval portál LifeSiteNews.

“Žiadame, aby v utorok 17. októbra všetci držali deň pôstu, zdržanlivosti a modlitby. Zorganizujme si modlitbové chvíle s eucharistickou adoráciou a s recitáciou ruženca k Panne Márii,”napísal. “Hoci s najväčšou pravdepodobnosťou v mnohých častiach našich diecéz okolnosti nedovolia veľké zhromaždenia, je možné zorganizovať jednoduché a triezve spoločné chvíle modlitby vo farnostiach, rehoľných spoločenstvách a rodinách.”

Žiadosť nasleduje po dvoch predchádzajúcich vyhláseniach patriarchátu, ako aj hláv cirkví v Jeruzaleme, ktoré odsúdili násilie a vyzvali medzinárodné spoločenstvo, aby pomohlo nastoleniu mieru, ako o tom predtým informoval LifeSiteNews.

Boje pokračujú od soboty, keď Izrael vyhlásil Hamasu vojnu po teroristických útokoch islamskej skupiny na pokojných civilistov.

Podľa štvrtkovej rannej správy agentúry Associated Press prišlo na oboch stranách o život celkovo 2 600 ľudí.

LifeSiteNews žiada svojich čitateľov, aby prijali modlitbový sľub v jednote s katolíckymi predstaviteľmi v Jeruzaleme. Prosím podpíšte sa ešte dnes, aby ste sa 17. októbra modlili a postili za ukončenie násilia a krviprelievania v krajine Kristovho’narodenia.