Muller-Martin-810x500.jpg

Otec James Martin zverejnil fotografiu s kardinálom Müllerom na synode o synodalite

148
Kultúra smrti

Známy LGBT aktivista páter James Martin, SJ, zverejnil na sociálnej sieti svoju fotografiu s kardinálom Gerhardom Müllerom na synode o synodalite.

“Poctený stretnutím s kardinálom Gerhardom Müllerom na @Synod_va,” napísal Martin vo štvrtok v príspevku na X, predtým Twitteri. 

Obidvoch vymenoval za účastníkov synody pápež František.

“Som’veľmi rád, že kardinál Müller je s nami na synode. Prosím, zachovajte nás všetkých vo svojich modlitbách, keď sa budeme spoločne modliť a viesť dialóg,” Martin uviedol v nasledujúcom príspevku.

Kardinál Müller, bývalý prefekt Kongregácie (teraz Dikastéria) pre náuku viery, ostro odsúdil Martina za jeho LGBT aktivizmus a obvinil ho z “kacírstva.”

“Všetky formy sexuality mimo legitímneho manželstva sú ťažkým hriechom, smrteľným hriechom,” povedal nemecký kardinál v roku 2022 v rozhovore pre LifeSiteNews’ John-Henry Westen. “Otec Martin to nemôže zmeniť všetkými svojimi politickými aktivitami a sieťami a všetkou propagandou, ktorú robí.”

“To, čo robí, to je“heréza, absolútna heréza. Nikto to nemôže ospravedlniť,” pokračoval a dodal, že Martin’s aktivizmus “je absolútne zlý” a “prináša nebezpečenstvo pre spásu ľudí.”

“Nemôžeme zavádzať nesprávne myšlienky a len zavádzať ľudí podľa tejto ideológie LGBT propagandy.”

V prvom príspevku Martin uviedol, že kardinál mu dal kópiu knihy z roku 2015, ktorú napísal s otcom Gustavom Gutiérrezom, OP, popredným zástancom teológie oslobodenia. Taktiež uviedol, že kardinálovi Müllerovi dal “kópiu mojej knihy o Ježišovi.”

Martin’ova najnovšia kniha, Poď ďalej, je o Kristovi, ktorý vzkriesil Lazára a povolal ho z hrobu, čo Martin rúhačsky prirovnal k “pozvánke” pre “LGBTQ ľudí”, aby “vyšli” a “prijali, objali a milovali” svoje neusporiadané sexuálne sklony.

Martin je známy svojou heterodoxnosťou, najmä v otázkach sexuality: zdiskreditoval katolícke učenie, že homosexualita je neusporiadaná, a nazval ho “zbytočne krutým,” podotkol že katolícke učenie o homosexualite nie je “smerodajné,” vyvolal pochybnosti o biblickom odsúdení sodomie a vyhlásil že homosexualita je “spôsob, akým Boh stvoril” ľudí.

Newyorský jezuita tiež chválil a podporoval manželstvá osôb rovnakého pohlavia,“ prezentoval manželstvo dvoch homosexuálnych mužov ako “akt lásky a “formu lásky ktorá si vyžaduje “úctu.”

“Vaša láska je krásna,” povedal v roku 2017 mužovi, ktorý plánoval “svadbu” so svojím homosexuálnym partnerom. “Dúfam, že o 10 rokov budete môcť pobozkať svojho partnera alebo, viete, čoskoro svojho manžela” počas znamenia pokoja na omši, dodal. “Prečo nie? Čo’je na tom také strašné?" ”

Čítajte: Významní kňazi odsúdili otca Jamesa Martina’za obhajobu Petea Buttigiega’manželstva’rovnakého pohlavia’

Martin navyše podporoval katolíkov a cirkvi, aby oslavovali LGBT “pride” a minulý rok sa objavil obhajovať podávanie blokátorov puberty deťom s nejasnosťami ohľadom ich pohlavia.

V reakcii na zrušenie rozsudku Roe v. Wade kňaz navrhol, že “minútová zygota” nemá rovnaké práva ako “deväťmesačné dieťa.” Katolícka cirkev učí, že jednotlivec “si vyžaduje bezpodmienečnú úctu, ktorá morálne prináleží ľudskej bytosti”, hneď ako “vznikne zygota.”