shutterstock_1932896993-810x500.jpg

Senátori GOP požadujú odpovede na otázku, či sa vláda postará o vojakov zranených povinnými očkovaniami COVID

38
Kultúra smrti

Šesť republikánskych senátorov poslalo v utorok list americkému ministrovi pre záležitosti veteránov Denisovi McDonoughovi, v ktorom žiadajú odpovede na otázku, ako sa federálna vláda plánuje postarať o amerických príslušníkov služby, ktorých poškodili vakcíny COVID-19, ktoré boli nútení užívať ako podmienku pre zotrvanie v armáde.

List podpísali senátori. Mike Braun z Indiany, Tom Cotton z Arkansasu, Ted Cruz z Texasu, Steve Daines z Montany, Marco Rubio z Floridy a Rick Scott z Floridy, sa uvádza, že “[m]nohí príslušníci služby sa napriek váhaniu proti očkovaniu rozhodli dať sa zaočkovať, aby mohli pokračovať v službe našej krajine. Hoci bol mandát DoD’s [ministerstva obrany’s] na očkovanie zrušený ako súčasť zákona Jamesa M. Inhofeho o národnej obrane na fiškálny rok 2023,” potreba “výhod a zdravotnej starostlivosti pre príslušníkov služby, ktorí čelia zdravotným dopadom”, pretože boli nútení očkovať pred zrušením, pretrváva.

“Ak naša vláda žiada príslušníkov služby, aby dostali vakcínu, musíme si byť vedomí, že sa vyskytnú neúmyselné vedľajšie účinky, ktoré môžu spôsobiť celoživotné dopady na ich zdravie,” napísali senátori. “Musíme dodržať svoj sľub, že budeme podporovať našich príslušníkov služby, vrátane zabezpečenia toho, aby tí, ktorí prídu na VA po pomoc s poraneniami spôsobenými vakcínou COVID-19, boli spravodlivo odškodnení a dostali starostlivosť, ktorú si zaslúžia.”

V liste sa uvádza, že americké Ministerstvo pre záležitosti veteránov (VA) neposkytuje “žiadne jasné informácie o tom, ako podporiť príslušníkov, ktorí sú zranení v dôsledku vakcíny,” napriek tomu, že vyhodnotilo a uznalo obavy z predchádzajúcich vakcín vyžadovaných od vojakov.

Senátori preto žiadajú, aby McDonough podrobne opísal “postup VA’pri posudzovaní zranení spôsobených vakcínou COVID-19 v prípade nárokov na invaliditu,” pýtajú sa, či ministerstvo “považuje zranenia spôsobené vakcínou COVID-19 za súvisiace so službou, ak príslušník služby dostal vakcínu počas služby”” alebo skúmal zdravotné účinky očkovania’, a aby poskytol informácie o tom, aké zdroje, ak vôbec nejaké, VA poskytuje príslušníkom služby, ktorí sa obávajú, že očkovanie vakcínou COVID-19 viedlo k ich zraneniu.”

Vakcíny COVID, vyvinuté a preskúmané v frakcii z čas vakcíny zvyčajne trvá v rámci iniciatívy bývalého prezidenta Donalda Trumpa’Operation Warp Speed, naďalej sprevádzajú obavy verejnosti z dôkazov o škodlivých vedľajších účinkoch, ktoré federálna vláda zväčša nemá záujem sledovať.

Údaje z lekárskych faktúr z databázy Pentagónu’Defense Medical Epidemiology Database (DMED) ukazujú, že v roku 2021 došlo k drastickému nárastu rôznych diagnóz závažných zdravotných problémov oproti predchádzajúcemu päťročnému priemeru, vrátane hypertenzie (2,181 %), neurologických porúch (1 048 %), sklerózy multiplex (680 %), Guillainovho-Barrého syndrómu (551 %), rakoviny prsníka, (487 %), neplodnosti žien (472 %), pľúcnej embólie (468 %), migrény (452 %), poruchy funkcie vaječníkov (437 %), rakoviny semenníkov (369 %) a tachykardie (302 %).

Vyjadrením pre ľavicový “fact-checking” portál PolitiFact hovorca Oddelenia pre dohľad nad ozbrojenými silami Agentúry pre obranné zdravie Peter Graves potvrdil pravosť záznamov, ale vyhlásil, že vhodne načasovaná “chyba poškodenia údajov” spôsobila, že čísla spred roka 2021 sa zdajú byť oveľa nižšie ako skutočné počty prípadov za tieto roky, čo PolitiFact zobral za pravdu.

Do decembra minulého roka prezident Joe Biden’vedúci predstavitelia Pentagónu presadzovali povinnosť očkovania proti COVID-19 pre amerických vojakov a vojačky, čo vyvolalo takmer 40 žalôb a vyhrážali sa vojakom a nedostatok pilotov sa potenciálne zvyšuje na desaťtisíce, čo prispieva k širším pretrvávajúcim problémom s počtom vojakov, morálkou a dôverou verejnosti.

“Vojenskí predstavitelia porušili zákon a porušili ústavné práva jednotlivých príslušníkov služby počas implementácie mandátu na očkovanie vakcínou COVID-19,” veliteľ amerického námorníctva v aktívnej službe Robert A. Green Jr. písal minulý týždeň v článku pre LifeSite. “V konečnom dôsledku bolo nedobrovoľne prepustených viac ako 8 400 príslušníkov služby, mnohí z nich so závažnými obvineniami z nevhodného správania v záznamoch a mnohí s charakteristikami služby inej ako čestnej (OTH). Žiadni vojenskí velitelia neboli braní na zodpovednosť.”

Mandát o očkovaní v armáde bol nakoniec zrušený, ale bez obnovenia alebo vrátenia mzdy pre príslušníkov služby, ktorí boli vylúčení počas jeho platnosti.