Unborn-baby-late-term-810x500.jpeg

Texas hlási 22 potratov za prvých 5 mesiacov roku 2023

35
Kultúra smrti

Podľa najnovšej správy z Texasu bolo za obdobie január až máj 2023 nahlásených 22 potratov.

Jeden potrat bol “sacia kyretáž”, 19 bolo takzvaných “medikamentóznych potratov”, čo je termín obľúbený v potratovom priemysle pre chemické potratové lieky, a dva boli “dilatačné a evakuačné” potraty, známe aj ako “rozštiepenie”.

Všetky boli údajne zo zdravotných a naliehavých dôvodov, čo je jediný dôvod, prečo sú interrupcie v Texase legálne. Údaje zachytávajú len obyvateľov Texasu. Odborníci však potvrdzujú, že interrupcia nie je z lekárskeho hľadiska nevyhnutná za žiadnych okolností, a zástancovia života poukazujú na to, že ide vždy o morálne neprípustné, úmyselné zabitie nevinnej ľudskej bytosti.

Čítajte: Abortionist-turned pro-life-doctor affirms kill a baby is ‘never necessary’ na záchranu života matky

“V roku 2023 neboli v Texase vykonané žiadne interrupcie pre osoby s trvalým pobytom mimo štátu/neznámeho obyvateľa,” podľa údajov štátneho ministerstva zdravotníctva. V roku 2022 bolo za rovnaké obdobie vykonaných 14 530 potratov na nenarodených deťoch obyvateľov Texasu.

Akkoľvek je pokles celkového množstva potratov krokom k úplnému odstráneniu potratov, štatistiky nemusia vykresľovať úplný obraz kvôli dostupnosti chemických potratových liekov a stále ukazujú, že bolo zabitých 22 nenarodených detí.

Štátne’ministerstvo zdravotníctva zachytáva iba údaje zo zariadení, ktoré sú povinné údaje nahlasovať – nemôže zachytiť počet detí zabitých prostredníctvom liekov zaslaných ženám poštou.

ČÍTAJ: Baby boom po Roeovej smrti v Texase dokazuje, že pro-life zákony zachraňujú životy

Drogy na potrat zostávajú problémom, keďže hnutie za život sa snaží o zrušenie potratov.

Bidenova administratíva sa snažila odstrániť akékoľvek obmedzenia distribúcie týchto nebezpečných liekov a jednostranne ukončila požiadavku, aby sa potratové lieky vydávali osobne.

Veľké lekárne vrátane CVS a Walgreens tiež oznámili, že začnú vydávať nebezpečné potratové lieky.

Mesto New York nedávno oznámilo, že jeho verejne financovaný systém zdravotnej starostlivosti sprístupní potratové lieky virtuálne, dokonca sľúbilo, že nebezpečné lieky pošle obyvateľom poštou už o niekoľko dní.

Čítajte: Pro-lifers majú rok po zvrátení rozsudku Roe v. Wade

Pro-potratový inštitút Guttmacher Institute zistil, že aj pred zrušením rozsudku Roe v. Wade tvorili chemické potraty viac ako polovicu všetkých potratov v USA.