MicrosoftTeams-image-23-810x500.jpg

Záchranári proti potratom sa napriek nedávnemu odsúdeniu podľa zákona FACE Act v DC snažia zachraňovať deti

30
Kultúra života

Aktivisti proti potratom z Progresívneho protipotratového povstania (PAAU), ľavicovej organizácie, ktorá podporuje ideológiu LGBT, ale ostro vystupuje proti potratom, sa rozprávali s LifeSiteNews, aby zdôraznili dôležitosť zapojenia sa do “záchranného” úsilia na priamu záchranu nenarodených detí.

Ako LifeSite obšírne informoval, osem záchrancov proti potratom bolo odsúdených a okamžite uväznených za porušenie zákona o slobodnom prístupe ku klinikám (FACE) a konšpiráciu proti právam v dvoch samostatných federálnych súdnych procesoch, ktoré sa konali koncom augusta a začiatkom septembra. 

Záchrancovia boli obvinení z trestných činov po tom, čo zablokovali prístup do Washingtonskej chirurgickej kliniky, notoricky známeho zariadenia na vykonávanie neskorých potratov v centre Washingtonu, D.C., pri “tradičnej záchrannej akcii” v októbri 2020. “Záchranné akcie” zahŕňajú fyzické zásahy aktivistov, ktorí sa snažia zabrániť ženám v podstúpení interrupcie. 

PODROBNÉ: Odsúdení pro-life záchranári vydávajú vyhlásenia z väzenia, zatiaľ čo ich podporovatelia sa zhromažďujú vonku

Po tom, čo päť obžalovaných vrátane riaditeľa PAAU Lauren Handyová, boli v prvom súdnom procese odsúdení a okamžite odvedení do väzenia, riaditeľka PAAU pre organizovanie komunity Kristen Turnerová vyzývavo zakričala: “Nech žije záchrana.”

Turnerová v komentári pre LifeSite uviedla, že jej zhromaždovací pokrik znamená, že hnutie “nezanikne len kvôli nespravodlivej vláde.”

“Od začiatku sme vedeli, že vláda je nespravodlivá, a s tým”sme do tohto procesu išli, ”vysvetlila. “Nebol“pre nás šok, že sú zaujatí, že sú za potraty a že využili“každú príležitosť, aby zmarili záchrancov a naše úsilie.”

“Takže keď hovoríme, nech žije záchrana, myslíme tým, nech žijú deti, pretože my ich všetky zachránime,” povedala.

Menej ako dva týždne po tom, čo bola druhá skupina záchrancov odsúdená za svoje činy, sa Elise Ketchová z PAAU’zúčastnila na inej, menej “intenzívnej” forme záchrany spolu s pro-life aktivistom Johnom Kavanaughom-O’Keefom.

Pre Ketchovú bolo zapojenie sa do relatívne málo rizikovej záchrannej akcie, ktorá stále zahŕňala prekročenie hranice pozemku potratového zariadenia, aby poslúžila ženám, ktoré chcú podstúpiť potrat, príležitosťou “ukázať, že záchrana bude pokračovať.”

Potrebujeme, aby ľudia pochopili, že existujú spôsoby, ako postupne zvyšovať teplotu,” vysvetlila a dodala, že záchranári “nemusia ísť do úplnej blokády,” tj.t. j. fyzicky zablokovať vchody.

“Blokovanie a zablokovanie je akoby najvyššia forma záchrany alebo aspoň najintenzívnejšia a najvyhrotenejšia. A to’nie je každá záchrana,” povedala. “Minimum záchrany je, že nejakým spôsobom postavíte svoje telo medzi potratára a dieťa tým, že porušíte zákon alebo niečo, nejaký iný držaný štatút, napríklad hranicu pozemku.”

PREHLIADKA: Záchranár Will Goodman: Náš Pán ma tento rok požehnal kontemplatívnymi 40 dňami za život

Caroline Taylor-Smithová, výkonná riaditeľka PAAU, pre LifeSite uviedla, že jej organizácia absolútne “verbuje do záchranárskeho hnutia” a poukázala na angažovanosť nedávno odsúdenej 74-ročnej pro-life aktivistky Joan Andrews-Bellovej, ktorá podľa Taylor-Smithovej tvrdila, že záchranné snahy sú potrebné, aby sa z predčasne narodených detí nestalo len ďalšie hovorené slovo.

Ako povedala Taylor-Smithová, nenarodené deti nie sú’len “problémom, o ktorom’budeme hovoriť a diskutovať.”

“Sú’skutočnými jednotlivými ľudskými bytosťami,” povedala.

Turnerová vyjadrila podobný názor a vyzdvihla skutočnosť, že predčasne narodené deti “nie sú len čísla”, ale “skutoční ľudia, ktorí si zaslúžia byť milovaní a zaslúžia si mať pri sebe priateľa a spojenca.”

Povedala Emily Berningová, zakladateľka pro-life neziskovej organizácie Nechajme ich žiť, “s hrdosťou hovorí, že takmer pri každej našej záchrannej akcii…im zavolá mama, ktorá od nás dostala ružu.”

Turnerová povedala, že mamy jednoducho “potrebovali niekoho, kto im jednoducho povie niečo ako, ‘toto je vaše znamenie”, aby neukončili život svojho dieťaťa”

“Súčasťou našej záchranárskej filozofie je, že keď v ten deň vojdete dovnútra, keď prekročíte hranicu pozemku,”milujete to dieťa,” vysvetlila. “A vy ste možno jediný človek, ktorý’kedy uznal jeho existenciu ako ľudskej bytosti.”

“Ale keby som ja zomierala, keby ma ťahali na smrť, chcela by som, aby tam so mnou niekto bol až do chvíle, keď zomriem,” povedala Turnerová. “A preto’zachraňujeme.”

Pre Taylor-Smithovú je záchrana “jediným logickým vyústením toho, že nenarodené deti sú každý deň vraždené po tisíckach…”

“Čo iné urobíte?"”