russell-brand-1-810x500.jpg

Rumble odmieta vyhovieť požiadavkám britského parlamentu na demonetizáciu Russella Branda

44
Kultúra smrti

Je to pozoruhodný vývoj. The Sunday Times, britské vydavateľstvo Ruperta Murdocha, pred 20 rokmi uverejnilo úderný článok proti Russellovi Brandovi, v ktorom ho obvinilo zo znásilnenia a sexuálneho napadnutia. Netrvalo dlho a obvinenia spustili kultúru zrušenia a YouTube herca a publicistu zdemonetizoval. Russell Brand obvinenia rázne poprel.

Napokon sa však v pozoruhodnej eskalácii situácie proti Russellovi Brandovi zameral britský parlament. Britská vláda poslala list americkému poskytovateľovi videoplatformy Rumble, v ktorom požaduje, aby proti Brandovi zakročil. Nielenže sa britská vláda zameriava na jednotlivca a požaduje opatrenia v súvislosti s nepreukázaným obvinením, ale posiela list aj americkej spoločnosti, v ktorom požaduje súhlas s ich požiadavkou na cenzúru.

Rumble sa už predtým dôrazne postavila proti požiadavkám francúzskej vlády a v reakcii na požiadavku U.S.A. opäť stojí na čele slobody.K.

Výkonný riaditeľ spoločnosti Rumble Chris Pavlovski reagoval na požiadavku britskej vlády a svoju odpoveď zdieľal na Twitteri: “Dôrazne odmietame požiadavky britského parlamentu”

V ére, keď sú sociálne médiá viac než ochotné zaliezť do postele s požiadavkami vlády na cenzúru, pri pohľade na teba Elon, je osviežujúce vidieť platformu, ktorá sa odmieta nechať zatlačiť do pozície cenzúry.

Dobrá práca, tím Rumble.

A teraz sa spýtajme, prečo sa miliardár a mediálny magnát Rupert Murdoch zameriava na názory, ktoré by mohli byť v rozpore s oficiálnymi vládnymi naratívmi? Zdá sa mi, že si spomínam, ako niekto varoval pred zvýšenou snahou odstrániť konkrétne subjekty a platformy, ktoré nebudú dodržiavať oficiálne vládne stanoviská.

Prepísané so súhlasom Konzervatívneho stromového domu.