Kaiser-Permanente-810x500.jpg

Spoločnosť Kaiser Permanente sa chválila mandátom COVID jab, teraz čelí nedostatku pracovníkov a štrajku

36
Kultúra smrti

Zdravotnícka spoločnosť Kaiser Permanente v súčasnosti čelí štrajku 75 000 zamestnancov, keďže odboroví predáci sa snažia o zvýšenie platov a prijatie väčšieho počtu zamestnancov, aby vyriešili nedostatok personálu.

“Zamestnanci na štrajkovej čiare zahŕňajú ošetrovateľský personál, pracovníkov v oblasti stravovania, recepčných, optometristov a lekárnikov,” podľa CNN. Zamestnanci odišli z práce v Colorade, Washingtone, Oregone a Kalifornii, hoci zamestnanci vo Virgínii a Washingtone, D.C.,

“Zdravotnícki pracovníci v prvej línii čakajú na zmysluplnú reakciu vedenia spoločnosti Kaiser, pokiaľ ide o niektoré z našich kľúčových priorít vrátane bezpečného personálu, ochrany zamestnancov pracujúcich v zdravotníctve pred outsourcingom a spravodlivých miezd s cieľom znížiť fluktuáciu,” uviedol včera večer hovorca odborov.

Prehľadávanie databázy pracovných miest spoločnosti Kaiser’ukazuje, že sa snaží najať najmenej 2 400 zdravotných sestier a viac ako 240 farmaceutov a farmaceutických technikov.

Jedným z dôvodov, prečo môže mať zdravotný systém nedostatok zamestnancov, je však to, že nakázala, aby všetci zamestnanci dostali očkovanie COVID-19, pričom sa vtedy chválila, že je jednou z prvých zdravotníckych organizácií, ktorá tak urobila.

Dňa 2. augusta 2021 spoločnosť “oznámila, že zavedie povinné očkovanie COVID-19 pre všetkých svojich zamestnancov a lekárov,” tvrdiac, že “[m]ožné povinné očkovanie je najúčinnejší spôsob, ako môžeme chrániť našich ľudí, našich pacientov a komunity, ktorým slúžime.”

Spoločnosť tiež presadila, aby pochybné tvrdenie, že “[l]arge groups of unvaccinated people [were] fueling the current increase in cases.”

V októbri 2021 zrušila činnosť viac ako 2 000 svojich pracovníkov pre ich odmietnutie podstúpiť očkovanie proti potratom. Skončilo to prepustením pracovníkov, ktorí odmietli.

Dňa 14. januára 2022, po tom, ako Najvyšší súd zablokoval Biden’ovo poverenie na očkovanie, Kaiser napísal, že očkovacie vakcíny sú “najsilnejším nástrojom, ktorý máme na ukončenie pandémie COVID-19, na zabránenie vzniku ďalších nebezpečných kmeňov a na začatie obnovy našej bezpečnosti a normálnosti.”

Tento komentár prišiel napriek tomu, že názorných dôkazov v tom čase, že očkovanie proti COVIDu neznížilo počet infekcií alebo prenos a malo závažné problémy.

Odborový zväz sa postavil proti tomuto mandátu, pretože nebol vyjednaný v ich zmluvách, hoci sa podelil o to, že mnohí jeho zamestnanci sa nechali zaočkovať.

“Od začiatku augusta bolo proti COVID-19 zaočkovaných 77,8 % zamestnancov spoločnosti Kaiser,” uviedol odborový zväz v auguste 2021. “Plne však očakávame, že spoločnosť Kaiser s nami bude vyjednávať o akýchkoľvek zmenách našich pracovných podmienok vrátane mandátu na očkovanie proti COVID-19.”

Štrajk sa skončí tento týždeň, ale mohol by sa opäť začať budúci mesiac. “Zastavenie práce sa má skončiť v sobotu skoro ráno, ale koalícia uviedla, že plánuje dlhší štrajk v novembri, ak sa dovtedy nedohodne nová pracovná zmluva,” CNN informovala.